“Salsa y Rumba” lady’s style workshop

Intenzív 4 órás Lady’s Style workshop zenészek közreműködésével!

A sorozat folytatódik ismét egy újdonsággal. A résztvevők élőzenés workshopon vehetnek részt, amire elég ritkán adódik lehetőség.140311_Ladystyle_workshop

Ez a workshop egy olyan különleges alkalom, amikor a rumba órán tanultakat kipróbálhatjuk élőzenére és kicsit elképzelhetjük, milyen is lenne Kubában az utcán rumbázni! :)

Az élőzenés rumba órát megelőzi egy technikai óra, ahol rumba lépéseket, technikát, mozdulatokat és koreót tanulunk, amit majd az ezt követő órán a zenészekkel, élőzenére is kipróbálunk, eltáncolunk.

 

Időpont: 2014. április 12. szombat 10:00-14:30bhp_3512 másolata

 

Tematika:

-kéztechnika (salsa styling)

-salsa styling koreó

-rumba technika, alapok, mozdulatok, kombinációk

-rumba koreó ÉLŐZENÉRE! :)

 

Zenészek, közreműködők:

SZENDI GÁBOR

KÁRPÁTI ANDRÁS

Kongasuli haladó tanítványai

 

SZENDI GÁBOR

szendigabor

Szendi Gábor kétséget kizáróan a legautentikusabb latin ütőhangszeres Magyarországon. Egy extrém ember extrém adottságokkal. Világutazó, bejárta Afrikát és Kubát, vérbeli zenész, a Kongasuli vezető tanára. Olyan zenekarokban játszott és olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint az LGT, Herfli Davidson, Zorán vagy Koncz Zsuzsa.

www.kongasuli.hu

www.szendigabor.hu

 KÁRPÁTI ANDRÁS

1969355_683423865041424_1506299000_n

Kárpáti András a Salsa Diabólica Tánciskola megalapítója és vezetője. A kubai zene és általánosságban a kubai kultúra megismerése egyre jobban beszippantotta és ez egyenes út volt a hangszerekkel való barátsághoz. A kubai – sőt picit tágabban a karib térségi – zene alapja a percussion vagy népszerű nevén a ritmus szekció. Mint sokan mások, egy Claves volt az első a sorban, amit rövid időn belül követett a polcon egy Guiro és egy Maracas. Az első Bongo és Conga pár születésnapi/karácsonyi ajándékként érkezett lassan 10 évvel ezelőtt, majd ezen a területen is picit elkalandozva rövid időn belül LP (Latin Percussion) viszonteladóként megannyi táncosnak segített hangszerhez jutni. A tanulási folyamat Balogh Gyuri Ritmo 2003. Percussion Club-jában indult, majd minden lehetséges alkalmat megragadva Szendi Gábornál, Shango Delinél bővítette elméleti és gyakorlati ismereteit, de kubai útjai során sem hagyott ki egyetlen alkalmat sem, ha lehetőség nyílt zenészekkel találkozni, tanulni tőlük.

Kétségkívül az egyik meghatározó élmény a néhány évvel ezelőtti Giovanni Hidalgo workshop volt, ahol a technika mellett egy csodálatos, nyitott világnézetet ismert meg minden résztvevő a világ jelenleg legjobb élő és aktív percussion művészének szavain keresztül.

 

 

Árak

Regisztrációval 4500.-Ft

Regisztráció nélkül 5000.-Ft

 

Infó és regisztráció (2014. ÁPRILIS 7-ig) :

beazinha30@yahoo.com , +36-30-251-72-31

 

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/events/260928214068639/?fref=ts

 

Eddigi Lady’s Style workshopok Ács Beával:

https://latinfo.hu/salsa-n-jazz-ws-acs-bea/
https://latinfo.hu/lady-style-workshop-acs-beaval-aprilisban/
https://latinfo.hu/back-to-the-roots-workshop/
https://latinfo.hu/latest-news/magyar-siker-a-varsoi-salsa-fesztivalon/

 

Várunk mindenkit sok szeretettel! :)

 


Közzétéve

itt:

, írta: