Lady style workshop Ács Beával áprilisban

Bea különlegessége abban rejlik, hogy alázattal van a tánc iránt, és nem csak műveli, hanem folyamatosan képzi magát, ezáltal tisztában van a kiindulópont fontosságával is. Alázata abban is megmutatkozik, hogy időről időre képzett, a gyökerekkel foglalkozó vendégtanárokat hív meg, akik sokban hozzájárulnak ahhoz, hogy kifinomult, szép és használható tánctudást kapjunk.

 

Bea legutóbbi workshopján, amin jártam, egy nagyon fontos dolgot mondott el. Számomra nagy öröm volt hallani, hogy végre valaki felhívta a figyelmet a valódi fejlődés alappillérére. Mégpedig: „Ahhoz, hogy egy fa lombja szépen növekedésnek indulhasson, ugyanakkora terebélyes gyökerekre van szüksége. Gyökerek nélkül megáll a  fejlődés.” A tánc gyökerei a balett és az afro, kinek mi a szimpatikusabb, lehet tagadni de minden ezekhez az alapokhoz vezet vissza. Külföldön erre már réges-régen ráébredtek, elég csak egy befutott, világszínvonalon ismert és elismert táncos mozgására ránéznünk.

Egy ponton elválnak a „táncok” ezektől a gyökerektől, de biztos alapokat biztosítanak. A tánc igazi tudása mélyre nyúlik és ezt sajnos itthon még kevesen fedezték fel.

 

Való igaz, hogy ezeknek az alapoknak az elsajátítása nem könnyű feladat, több munkával és kitartással jár, és természetesen többlettudást is igényel az oktatótól. Ez a workshop lehetőséget ad ennek az alapnak a gyakorlására, már csak rád és a kitartásodra van szükség.

 

A workshop tanmenete

A4_Bea_ladystyle_130125

– tánctechnika

– kéztechnika

-lady styling

– jazz

– afro-kubai rumba

– rumba kéztechnika (kendővel)

 

A workshopon való részvételhez középhaladó salsa tánctudás ajánlott!

 

Oktatók


Ács Bea

01

zongoraművész, zenepedagógus, tánctanár

 

4 éves korában kezdett el táncolni. 20 évig a Bihari János Táncegyüttes szólistája és tánckari tagja volt. Olyan táncművészektől, koreográfustól tanult és dolgozott együtt, mint a Kossuth díjas Foltin Jolán, Harangozó díjas Zsuráfszki Zoltán vagy a Kossuth díjas Novák Ferenc.

2000 óta táncol kubai salsát. 2004-ben Menyhért Attilával megalapították a Salsa Caliente Tánciskolát, aminek azóta is vezető női oktatója.

Folyamatosan képzi magát. Klasszikus balett képzésre Mihály Beatrix balettmesternőhöz jár a mai napig, kubai salsa és afro-kubai vonalon hazai és külföldi továbbképzéseken rendszeresen részt vesz (Cubamemucho, Cubamisalsa, Baila Cuba workshopok). Afro-kubai és rumba magánórákat vett a következő táncművészektől: Leonadro Diaz Soler (CUB), Davide Rumberito (IT) , Osvady Despaigne Gainza (CUB).

 

Az intenzív hétvégi lady style workshop sorozatot 2011-ben kezdte, ami azóta is minden alkalommal teltházzal megy.

Facebook oldal: Lady Style with Bea

 

Youtube oldal: beasalsa28

 

 

Vendégművész:

 

Lakatos János

táncpedagógus, Nívódíjas koreográfus, hivatásos táncművész, moderntánc oktató, vezető tánctanár

Lakatos János

 

Tanít többek között a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Magyar Táncművészeti Főiskolán, a Magyar Testnevelési Egyetemen, a Casa de la Música tánciskolában, a Madách Musical Tánciskolában, valamint a Táncpedagógusok Országos Szövetségénél. 1996 óta színházaknál dolgozik, mint táncos, énekes, koreográfus. Az USA nyolc államában oktat időszakosan tornát, akrobatikát, latin és jazz táncot. Az utóbbi 7 évben a Budapest Táncszínház táncosaként, koreográfusaként vett részt a hazai kortárs táncéletben, jelenleg a Jazzpress Dance Company művészeti vezetője. Hazai és nemzetközi modern tánc kurzusok állandó vendégtanára, a Szegedi Kortárs Balett trénere.

 

 

Helyszín

Hölgyválasz Táncstúdió

1061 Budapest, Paulay Ede u. 41.

 

Időpont

2013.04.06. 10:00-14:30

4 órás intenzív hétvégi lady style workshop.

 

Ár

4000 Ft (e-mailes regisztrációval)

4500 Ft (regisztráció nélkül)

 

Regisztráció: 2012. március 27-ig

beazinha30@yahoo.com

 

Info: +36/30-251-72-31

 

Facebook event: http://www.facebook.com/events/124241044424310/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Lady-Style-with-Bea/314154508611025

Szerző: LilD


Közzétéve

itt:

, írta: