Beszámoló – All Stars Fesztivál Budapest – 2016

A főszervezők, azaz Pálmai Viola és Balito G. Balázs alaposan kitettek magukért a 2016-os All Stars Festival megrendezésével. Új helyszínt vezettek be a fesztivál számára, a Stefánia palotát, több mint 50 (19 bachata, 15 kizomba/urban kiz, 14 salsa, 6 zouk) hazai és nemzetközi oktató párost vagy szóló tanárt hívtak meg, akik közül volt, aki először járt Magyarországon. A bulikban több mint 20 (5 bachata, 7 kizomba, semba/urban kiz, 6 vonalas salsa, 4 kubai salsa és reggaeton, 2 zouk) szintén hazai és külföldi Dj szolgáltatta a zenét. Nemzetközileg elismert bachata koreográfia és improvizációs valamint amatőr bachata versenyt tartottak. Követve a nemzetközi trendeket, a workshop-ok alatt kizomba és bachata social room-ot működtettek. Pénteken és szombaton több, mint 10 fellépő páros vagy csapat szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Hétfőn pedig városnézés és hajókirándulás nyújtott lehetőséget a fesztivál levezetéséhez.

Az All Stars Festival október 27-én csütörtökön egy prepartival indult a Remix Dance Club-ban. A buli előtt az Urban Kiz kedvelőit Miguel Escuerdo és Juhász Éva (Evedance) melegítette be egy urban kiz workshoppal. A buli két teremre volt meghirdetve, végül azonban egy teremben folytatódott, ☊ DJ Dennissel (UK) és ☊ DJ Juliussal (Holland) SALSA, BACHATA, KIZOMBA és URBAN KIZ zenékkel vegyesen. Ez talán a kizombásokat zavarta legjobban, de a mulatság és a lelkesedés ettől függetlenül hajnalig kitartott.

 

A legtöbb külföldi táncos pénteken érkezett meg, így másnap indult igazán a fesztivál, méghozzá nem is akárhogyan, egy kubai ritmusokat játszó zenekar, a CUBA RITMO élő koncertjével és 9 workshoppal a Dürer Kertben. A nagy teremben folytatódott a koncert és zouk, bachata és kubai salsa fellépéseket nézhettek meg a táncosok. A “white party” pedig már valóban 4 teremben zajlott, a táncok, mozdulatok helyigényének és a táncosok számának megfelelően a KUBAI SALSA a nagyteremben, a BACHATA a közepes teremben, a KIZOMBA a büfé zóna részben az előtérben kapott helyet, míg a VONALAS SALSA a kisteremben.

A fesztivál óriási fejlődési lehetőség volt a táncosoknak, ugyanis a fesztiválozók szombaton és vasárnap kora reggeltől estig 8 teremben párhuzamosan összesen 77 workshop-on vehettek részt, mindeközben óriási népszerűségnek örvendett a harmadik helyszínen folyamatosan működő kizomba social room is. Talán egyetlen hátrány volt, hogy habár a helyszínek nem voltak olyan távol egymástól mégis kicsit nehézkes volt egyik helyszínről átmenni a másikra.

 

Az All Stars Festivalon már rendhagyóan a szombati napon kerül megrendezésre az elegáns és szexi gálaest. A szervezők úgy gondolták, hogy idén egy kissé komolyabb színházi gálaműsorrá alakítják az estet egy patinás helyszínen, a Stefánia Palota Színháztermében, ami külön jeggyel volt látogatható. A fesztiválozók egyik kedvenc programpontja ez a gála, hiszen szurkolhattak a bachata versenyeken a táncosokért és élvezhették a nemzetközi és magyar párok és csapatok show-it, bemutatóit. A csak bulizni vágyók mindeközben táncolhattak a partitermekben, két külön épületben, a BACHATA, a KUBAI SALSA és URBAN KIZ került a Stefánia Palotába, míg a VONALAS SALSA, a ZOUK és a KIZOMBA / SEMBA a Honvéd Kulturális Központba. Becsülendő, hogy a táncosok nyomására külön terembe került a kizomba / semba és egy másikba az urban kiz, hiszen mind zenében, mind táncban eltér egymástól. Azonban, a két terem teljes elszeparálása nem volt túl szerencsés, hiszen a kisebb népszerűségnek örvendő kizomba / semba “terembe” azok, akik érdeklődtek is volna iránta, vonakodva álltak neki átvenni a cipőjüket, felvenni a kabátjukat és átsétálni a másik épületbe. Ezt a másnapi állatmintás buliban már orvosolták.

Na de az  All Stars Festival nem áll meg 3 nap tanulás és bulizás után sem. Hétfő és kedd munkaszüneti nap volt, így mindenkinek könnyebb volt részt vennie a hétfői városnézésen, ahol elmélyülhettek az új barátságok. A hétfői Colombus Hajón zajló after party előtt ismét külföldi workshopokkal pörgették fel a népet, majd a három teremben zajló after buli kellemes lezárása volt ennek a hosszú fesztiválnak.

Több külföldi számolt be arról, hogy ez az egyik kedvenc fesztiválja, mert nagy a fejlődési lehetőség abban a táncban amit szeretnek, és mert számos újabb táncot lehet kipróbálni emellett. Van, aki pont azért szereti, mert így valamennyi általa táncolt táncot gyakorolhatja egy fesztivál keretén belül. Aki már nem bírta a workshopokat vagy csak egyszerűen élvezni akarta a táncot, a social room-ban tölthette a nappalokat.

All Stars Fesztivál 2017-ben is: https://www.facebook.com/events/350416331991964/

Szerző: Bata Kinga
Disclaimer: A cikk megírásában közreműködtek az All Stars Fesztivál szervezői is.


Közzétéve

itt:

,

, írta: