Yes Kizomba és Afro Fesztivál

A yes kizomba csapata negyedik alkalommal hoz hazánkba híres kizomba oktatókat, ezzel is megkönnyítve a kizomba szerelmeseinek fejlődését! Novemberben ismét YES Kizomba és Afro fesztivál!

A kizomba egyre nagyobb teret hódít magának Magyarországon is. Magyarországra való berobbanását az esemény szervezőinek köszönhetjük (Nagy Tamás & Farkas Veronika, Tóth Zoltán), akik a kezdetektől fogva tanítják és népszerűsítik kis hazánkban ezt az igazán érzéki táncot. A fejlődés érdekében most világhírű kizomba oktatókat hívtak meg, ezáltal segítve titeket, hiszen nem kell külföldre utaznotok ahhoz, hogy világszínvonalon tanulhassatok világhírű oktatóktól!

 

Oktatók

 

Helio Santos

 

Hélio Santos táncos, oktató és koreográfus. Jelenleg Lisszabonban él és a Zöld-foki szigetekről származik. Tanulmányait a P.A.R.T.S-on (The Performing Arts Research and training Studios) végezte 2008-ban.

Koreográfusként az “Agora” és “Living Through” megalkotásában vett részt 2008-ban Debora Rey mellett, 2012-ben pedig a “Cântico dos cânticos” és a “Canoa” előadásokban dolgozott.

Szintén koreográfusként alkotta meg egy gyermek csoport (Bairro 6 de Maio) elődását, melyet hazájának és Sao Tomé függetlenségi ünnepén adtak elő 2009-ben. Helio főszerepet vállalt a “Fertilize”, “Life as it Begins” és a “The Black Bird Flying” című filmekben is.

Gyermekkorában kezdett foglalkozni a Zöld-foki szigetek tradicionális táncaival. A kizomba vagy “Passada” mindig is jelen volt az életében. Hazájában nem tanítják ezt a táncot, mivel ezt a kultúrájuk és mindennapi életük részének tekintik. Helio évek óta táncoktatással foglalkozik és van egy saját projektje, melynek a KizombaXtreme nevet adta.

Állandó meghívott előadója a legnagyobb európai rendezvényeknek, mint:

Africadancar,

LIKE festival,

BATUKE,

Warsaw kizomba festival….

 

Paulo Cruz és Lanna Zamora

 

Paulo Angolában született és 12 éves volt amikor Portugáliába érkezett. Jelenleg tanulmányait végzi mint informatikus technikus. Mint a legtöbb angolainak a zene és a ritmus a vérében van. 15 éves kora óta táncol kizombát, amikor afrikai bulikba kezdett járni Lisszabonban.

Lanna szintén Angolában született és hagyományos afrikai táncot tanult 8 éves korától. 11 éves kora óta Portugáliában él és itt folytatja tanulmányait.

Mindkettejük a Ballet Tradicional KILANDUKILU (hagyományos afrikai táncok) csoport tagja, melyet a híres angolai oktató, Petchú vezet. A szervezet több mint 20 éve létezik és ápolja a hagyományt az afrikai táncokkal. A társulatban Paulo és Lanna folyamatosan fejlesztették tudásukat az afrikai táncokban (kuduro, funana, tribal, semba ) és a kizombában.

Paulo résztvevője volt tavaly a Nemzetközi Kizomba Versenynek ahol a 3-ik helyezést érte el számos versenyző közül!

Olyan fesztiválok meghívott oktatói voltak, mint:

– Africadancar

– Sensual Dance Madrid

– Criola Beach Festival

– LIKE festival

– KETA festival

 

Jamba Mulimbwe

 

Angolában született, a zene és a tánc a vérében van. 16 évesen kezdett érdeklődni a kultúra és a színház iránt. Így kezdődött el kalandos élete.

7 évvel ezelőtt Prágába érkezett tanulmányai miatt, ahol eldöntötte, hogy szeretné megismertetni több emberrel a saját kultúráját. Egy profi tánccsapat tagja (Tradicion), ahol kizombát, sembát, afrot és salsa-t tanít. Mindemellett számos rendezvényt szervez és animál Csehországban és Szlovákiában.

Megjelenése nagy meglepetés volt a kizomba életében. Különböző fesztiválok résztvevője volt, mint:

Warsaw Kizomba Festival

BIKE Festival in Belgrade

Fresa Dance Festival – Czech Republick

Zouktime – Brno

Egy nagyon tehetséges fiatal, aki az óráin az első perctől kezdve megosztja a tánc iránti szenvedélyét.

 

Program

 

November 23.: nyitó party

November 24.: órák és egy igazán sötét buli!

November 25.: órák

 

Órák:

Kizomba, Semba,  Kuduro, Passada, Tarraxa, Afro

 

 

Árak

FULL pass

Szeptember: 15.400 Ft

Október: 16.800 Ft

November: 19.600 Ft

 

Napijegy

Szeptember: 8400 Ft

Október: 9800 Ft

November: 11.200 Ft

 

További jegyekkel kapcsolatos információt találtok a hivatalos oldalon www.yeskizomba.hu

 

Helyszín: szervezés alatt…

 

Extra

A szombat este folyamán minden egyes FULL pass-szal regisztrált vendég részt vesz az esti tombolán. Urak nyereménye: Ice watch óra, Hölgyek nyereménye: Thomas Sabo karkötő

Megtekinthető: http://www.yeskizomba.hu/#!extra

 

Várunk minden kedves érdeklődőt, kezdőt és már régebb óta táncolót! :)

 

Web: www.yeskizomba.hu

 

Médiatámogató: Latinfo.hu