Yes Kizomba 2013

Beszámoló: Yes Kizomba 2013

Ismét túl egy sikeres yes kizombán (http://www.yeskizomba.com/#!artists/c2414 ).

Ebben az évben is meghívást kaptunk a Kizomba Club Hungary (KCH) méltán sikeres évente megrendezendő yes kizomba fesztiváljára. Tavalyi cikkünkben már bővebben meséltünk a rendezvény történetéről és felépítéséről, ezért ezzel nem is untatnám nyájas olvasómat. Azokról a dolgokról szeretnék említést tenni, ami javult vagy megváltozott a tavalyi rendezvényhez képest.

yes_2013_kep_1Első dolog, ami említésre méltó, hogy a fesztivált, mivel halloween-ra esett, felruházták egy nagyon hálás témával  ami „iszonyat” jó hangulatot adott mind a fogadótérnek , mind a rendezvényteremnek. Tudom, hogy ez sokaknak részletkérdésnek tűnhet, de ha 2 napot szinte ugyanabban a helységben töltünk el, nagyon nem mindegy mit kap az ember szeme és más érzékei. A szervezők ebben maximálisan kitettek magukért, töklámpások, horror városok, elvarázsolt tükrök és a megannyi dekoráció gondoskodott róla, hogy még véletlenül se felejtsük el, hogy mi most egy maratoni halloween partyn vagyunk.

Szintén fontos előrelépés történt a rendezvény technikáját illetően, nem térnék erre ki nagyon részletesen, de aki sokat jár buliba, annak nem kell magyarázni, hogy a jó technika (fény és légkondicionálás), illetve légkeverés a bulit nem tudja feljavítani, ha az épp posvány, de ha ezekkel probléma van, akkor teljes mértékben gallyra tudja vágni. Itt is megkaptuk a maximumot, bár a kizombás hőtermelés ellen csak az északi sark klímájának van esélye, de a lehetőségekhez képest a rendszer szépen helyt állt.

Ami ennél is fontosabb, hogy ebben az évben a jól megszokott magyar dj-k mellett 2 világszerte elismert dj is közreműködött az esti bulikban. Dj Paparazzi és Dj Proteck világszínvonalú bulit varázsolt alánk, amit már önmagában is bűn lett volna kihagyni. Annyit még hozzáfűznék, hogy köszönet a szervezőknek, mert dacára a nagymenő dj-knek, illetve fellépéseknek, a party passok  ára estére nem szállt el az egekig a maga 1500 forintjával.

Végül egy kicsi apró dolog, nagy cimboránk lett a fogadóban található mindenki által hozzáférhető limonádé automata ami a buli szociális erőterét képezte. Anélkül jövőre ne is merészeljetek fesztivált rendezni! :-)

yes_2013_kep_3

Az órák és oktatók témája és összeállítása körülbelül megegyezett a tavalyi fesztivállal mind színvonalban mind tematikában. Egy nagyon fontos változás történt, amire ki is szeretnék térni néhány keresetlen szóval. Bekerült 2 valóban haladó óra az órarendbe, amire viszont a társaság apraja nagyja beállt szint és tudás megfontolása nélkül, ami ÓRIÁSI HIBA VOLT.
Szeretném itt megragadni az alkalmat, és megkérni mindazokat, akik elmennek akár külföldön, akár itthon, bármilyen fesztiválra, nem megfelelő tudással jobban gondolják meg a haladó órán való részvételt! Vagy  ha bevállalósak, akkor nézzék meg mizu, de ha az órán már a kezdetektől látszik, hogy a tudásukat meghaladja,  az égre kérem, álljanak ki és  ne hagyják, hogy az oktató (látván, hogy a népek nem tudnak haladni a dologgal) újra és újra megmutassa, gyakoroltassa a bonyolultabb mozdulatokat. Már csak azért is, mert a haladó, akinek 2 darab „hasznos” órája lett volna a hétvégén nagyon morcos lesz, ha nem jut el az órai anyag végére az óra lejártával, mert a kezdők technikai és tapasztalati hiányosságai miatt lassan lehetett csak haladni. Ez volt az egyetlen seb, amiből vérzett a rendezvény, de bízom benne hogy ez gyorsan és hatékonyan orvosolható a következő alkalommal.

yes_2013_kep_2Legvégül szeretnék köszönetet mondani minden résztvevő és a magam nevében, hogy kaptunk egy profi szervezést (ismét), szuper fotókat, jó hangulatot, jó bulit és a szíveteket.

Jövünk jövőre is!

Szerző: A.J.


Közzétéve

itt:

, írta: