Timbasa koncert Budapesten, 2017. április 14-én

A Timbasa nevű formációt 2013-ban alapították azzal a céllal, hogy a hosszú éveken át – a világot járva és neves zenészektől tanulva – felgyülemlett tudást felhasználva tovább népszerűsítsék a fantasztikusan színes és gazdag kubai zenét. A repertoár egyaránt tartalmaz autentikus, tradicionális afro-kubai ritmusokat és modern latin jazz-t és egyaránt élményt jelent az igényes zenét kedvelők és a kubai táncok szerelmeseinek. Salsa, Timba, Jazz, Funk és afro-kubai folklór mind-mind megszólal ezen a csodás estén.

Martha Galarraga a híres Conjunto Folklorico Nacional de Cuba tagjaként szerzett több éves tapasztalatot énekesként és táncosként egyaránt. Nem véletlen, hiszen édesapja, Lazaro Galarraga az együttes alapító tagja volt és a mai napig a Yoruba énekesek legjobbjai között tartják számon világszerte. Turnéi során körbejárta Európát, hangjával  meghódította az Egyesült Államokat, Mexikót, Koreát és Kínát is.  Pár éves németországi tartózkodása után Franciaországba költözött, ahol együtt dolgozhatott a méltán híres zongoraművésszel, Omar Sosa-val. 2003 őszén Cathy Schlup producer ösztönzésére megalapította saját első együttesét Galarumba néven Gustavo Ovalles (dobos) és Simon Bolzinger (zongoraművész) közreműködésével.

Számos együttes, mint a németországi Macumbache, a holland Bayuba Cante és a Chango Dance vezető énekeseként bejárta a világot. Neves művészekkel énekelhetett együtt, köztük is a leghíresebbek: Felipe Cabrera, Bayuba Cante, Compañia Coral Negro, Havana Street Funk, Afrekete, Oba Ilú, Rumbanana, Son de Caracas.

Nyerj jegyet a koncertre a Latinfo.hu játékán!
>>Játék – Timbasa koncert

A éneklésnek szentelt fáradhatatlan energiájával és kirobbanó lelkesedésével, nem utolsó sorban csodálatos hangjával joggal nevezik az afro-karib zenék egyik legkiemelkedőbb képviselőjének.

 

A koncert után a helyszín átalakul a legforróbb havannai klubok hangulatát idéző táncparketté. Az itthon és a nemzetközi porondon is ismert DJ Dee és DJ T-Bee gondoskodik róla, hogy a legfrissebb kubai zenék és a klasszikus muzsikák is szerepet kapjanak az este folyamán.

Időpont: 2017.04.14. péntek
Helyszín: Gödör Klub
Jegyek elővételben: 1500 Ft, az alábbi címen: https://www.jegy.hu/program/timbasa-afro-kubai-ritmusok-es-modern-latin-jazz-78742#programInfoTabAnchor

További infók a Facebook eseményben:
https://www.facebook.com/events/1722179808073398/


Közzétéve

itt:

, írta: