Elena Urioste

Szimfonikus felfedezések – Latin a javából!

Szimfonikus felfedezések
Latin a javából! – Elena Urioste (hegedű) és a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje

2013. március 21. 19:30 – 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Elena Urioste
Elena Urioste

Gershwin: Kubai nyitány
Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben
Sarasate: Carmen-fantázia (Bizet operájának témáira), op. 25

Ginastera: Estancia, op. 8
Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, op. 34

Közreműködik: Elena Urioste – hegedű
Vezényel: Csaba Péter

 

Elena Urioste még kisgyermek volt, amikor első zenetanára azt javasolta neki, hogy koncerten mindig tartson magánál egy banánt, és akkor biztosan jól sikerül majd a szereplése. Mivel nagyon izgult, nem ette meg a béta-blokkoló hatóanyagai miatt bizonyítottan idegnyugtató déligyümölcsöt, hanem inkább a hegedűtokja mellé helyezte – ma is emlékszik még néhány furcsálló tekintetre. A Philadelphiában született, mexikói-baszk gyökerekkel rendelkező, a hírneves Curtis Intézetben tanult, a nagy amerikai zenekarokat megjárt és szépségkirálynő-esélyes huszonéves hölgy ma már nem hisz a “banánbabonákban”. Épp ellenkezőleg, arra törekszik, hogy fellépés előtt is a hétköznapok napirendjét kövesse: kiadós délelőtti gyakorlás, nagy pihenés, testedzés, zuhanyzás, majd készülődés. A MÁV Szimfonikus Zenekar spanyolos-latinos műveket csokorba szedő műsorában az argentin Astor Piazzolla Buenos Aires-i hangulatokat felvonultató, Vivaldi örökzöldjéről sem megfeledkező tangósorozatát szólaltatja meg, illetve egy másik testhezálló kompozíciót: a szintén baszk Sarasate zseniálisan virtuóz fantáziáját, amelyet Bizet operájának témáira írt.
A vérbő zenéket a MÁV Szimfonikusok új művészeti vezetője, a Kolozsvárott született és a nyolcvanas évektől a franciaországi Lyonban élő Csaba Péter brácsaművész-karmester dirigálja. Kiváló muzsikusról van szó, aki nemzetközi zenei versenyek zsűrijének tagja, mesterkurzusokat vezet és rangos fesztiválok rendszeres vendége.

Elena Urioste

A koncertet 18.30 órai kezdettel Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

Jegyárak: 2500, 3200, 3900, 4900 Ft

A Koncertre jegyek megvásárolhatók a Latinfo.hu jegyértékesítő partnerénél:
Tutijegy Jegyiroda
info@tutijegy.hu
Tel.: 061-216-3671, 0620-318-6389

Info: http://mupa.hu/program/latin-a-javabol-elena-urioste-hegedu-es-a-mav-szimfonikus-zenekar-2013-03-21_19-30-bbnh