Sierra Maestra koncert Budapesten

Sierra Maestra koncert Budapesten

Március 10-én két koncertet is ad Budapesten az egyik legnépszerűbb, jelenleg is aktív kubai son zenekar, a Sierra Maestra. Tudod, a Dundunbanza!

Helyszín: Művészetek Palotája – Fesztivál Színház

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

2012. március 10., két koncert:
16:00 – 18:00 (jegyvásárlás)
19:30 – 22:00 (minden jegy elkelt)

Közreműködik: Luis Barzaga Sosa – ének, gitár, Eduardo Himely Pino – basszusgitár, Carlos Puisseaux Mansfarrol – güiro, Emilio Romos Batista – tres, Ñico Rico Menendez – konga, bongó, kolomp, Jesus Bello Díaz – ének, gitár, Alejandro Súarez Galarraga – claves, kolomp, Virgilio Valdés Decalo – ének, maracas, Yelfris Valdés Espinoza – trombita

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=_KpxaIDhp9I[/tube]

Azt gondolhatjuk, hogy kubai zenében már túl sok meglepetés nem érhet bennünket, többször járt már erre az élvonalból néhány remek banda, a Buena Vista összes társulásával az élen, de talán nem titok, hogy ebben a műfajban senki sem hajt a meglepetésre. Annál inkább a minél bársonyosabb minőségre! Ezt most is megkapjuk az ország keleti hegységéről elnevezett Sierra Maestrától. A névválasztás sem véletlen persze, innen eredeztethető a legismertebb kubai irányzat, a son, amelyben ez a zenekar nyakig merül immár 31 éve. Azok közé tartoznak, akik a 20. század első felének klasszikus son-muzsikáját meg tudták újítani, felhasználva a korabeli hangszerelés minden erényét, hozzáigazítva a modern megszólalásokhoz.

Sierra Maestra (©Bart Madjeski)
Sierra Maestra (©Bart Madjeski)

Két rokon alapította a zenekart, Juan de Marcos González és Jesús Alemany, azóta előbbi a szintén világhíres Afro-Cuban All Starsba, míg utóbbi a Cubanismóba távozott, sőt, Juant tekinthetjük a Buena Vista Social Club megszervezőjének is.
A Sierra Maestra lendülete és hevülete mit sem kopott az évek alatt, a fesztiválok és koncerttermek egyaránt otthonosak számukra – még a híres Glastonbury rockfesztivált is meghódították 2008-ban. Nem ismernek lehetetlent, hogy a közönség szívébe férkőzzenek, és ha lehetőség van rá, a lábakat és csípőket is megmozgassák. Lemezeik sorából érdemes begyűjteni ismerkedésként a 2005-ös Son: Soul of a Nationt vagy a 2010-es Sonando Yát; egy biztos, ezzel a zenekarral mellényúlni nem lehet!

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=oR4fmoG5wVk&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXeeAKUudOVYRzJQYX7q0H1e[/tube]


Közzétéve

itt:

,

, írta: