Palmada Orchestra interjú

A Palmada Orchestra a kevés hazai salsát is játszó zenekarok egyike, akivel hamarosan újra találkozhattok a Szilvupléban. A zenekar megalakulásáról, a zenéről és a táncról, valamint a koncertjeikről kérdeztük őket.

13016649_1203533916333244_1800038539_o

Latinfo: Mi adta az inspirációt a zenekar megalakításához? Mi motivált benneteket?

Palmada Orchestra: A jazz, a latin zene és a tánc szeretete. Ezek a szálak összefonódtak a zenekaron belül, így jött létre a Palmada Orchestra.

Latinfo: Az első Facebook bejegyzésetek alapján 2015. február 24-én alakult meg a zenekar. Mi mindent éltetek meg a megalakulásotok óta? Mi volt a legkiemelkedőbb élményetek az elmúlt bő egy év alatt

12992815_1203533869666582_1002986858_nPalmada Orchestra: Az első év a zenekarépítésről, a számok kiválasztásáról, begyakorlásáról szólt. Zenekarunk nem csak egy stílust képvisel, repertoárunk nagyon színes: az ismertebb latin jazz standerdek mellett, tradicionális afro kubai dalokat, big band átiratokat, salsa, samba, cha cha cha tánczenét is játszunk. Nemrég stúdióban jártunk, 3 dalt rögzítettünk. Tavasszal szeretnénk megjelentetni a számokat, úgyhogy érdemes figyelni Facebook-os oldalunkat. A ”Manteca” már elérhető a Youtube csatornánkon.

Latinfo: A Szilvupléban debütált a zenekar 2015. április 23-án, ekkor volt az első bemutatkozó estetek. Hogyan fogadott benneteket a közönség?

Palmada Orchestra: Nagyon emlékezetes esemény volt, hiszen ez volt a Palmada Orchestra és a közönség első találkozása, de ez egy rövid bemutatkozó volt csupán. Azóta a zenekartagok cserélődtek, a fúvós szekció és a repertoárunk kibővült.

Latinfo: Milyen volt a koncert visszhangja?

Palmada Orchestra: A februári koncertünkre kétszer annyian jöttek el, mint a bemutatkozó estünkre. Nagyon sok jó visszajelzést és bátorítást kaptunk!

Latinfo: Mi az álmotok? Mit szeretnétek elérni? Hol és mikor hallhat benneteket legközelebb a hazai közönség?

Palmada Orchestra: Szeretnénk megajándékozni az embereket a latin zene örömével itthon és Európa szerte. Április 30-án találkozhattok velünk a Szilvuplé Varietében újra! A koncert után pedig salsa partival folytatódik az este. Várunk mindenkit sok szeretettel!

A zenekar következő koncertje, 2016. április 30-án a Szilvupléban:
Palmada Orchestra Latin Jazz Koncert & Salsa Party – Szilvuplé

Palmada Orchestra@Szilvuplé


Közzétéve

itt:

, írta: