Megjelent a Barrio Latino zenekar új lemeze

BarrioLatinoBandA Barrio Latino zenekar nevét már hallhatták néhányan 2008-tól, azonban a zenekar igazi élete 2013-ban kezdődött, amikor a Kaliforniában élő kétszeres Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus felfedezte a csapatot.

“A technológia néha csodákra képes. Egy timba rajongó Magyarországról MP3-akat kezdett küldeni nekem, zenéket, amiken a zenekarával dolgozik – mert egy timba énekest keresett. Kérdések, emailek, Skype beszélgetések… de valahogy sosem jutottam el oda, hogy bele is hallgassak a dalokba. Aztán egyszer valamikor hajnali 2 órakor a weboldalon dolgoztam, és akkor betettem a dalokat. Téma, fúvós részek, blokkok… hallod… minden ott volt! Ki ez a fickó??” – emlékszik vissza Michael Lazarus.

A közös munka eredményeként 2013 szeptemberében jelent meg a Barrio Latino zenekar első kislemeze a kaliforniai lemezkiadónál Con Clave Y Tambó címen, amin vendég énekesként Danny Lozada, korábban a Charanga Habanera-ból ismert énekes-szerző is közreműködött.

A dal azóta bejárta az egész világot. “Perutól Japánig több, mint 50 országból kaptunk üzeneteket rajongóktól és salsa DJ-ktől, akik klubokban, fesztiválokon és rádiókban rendszeresen játsszák a dalt.” – mondja a zeneszerző Bodzsár Tamás, aki életre hívta a zenekart.

A zenészek legnagyobb meglepetésére nemBarrioLatinoHungria_press
rég egy kubai szálloda is felhasználta a dalt a reklámfilmjében.

Az új dalok szintén egy kubai származású – jelenleg Olaszországban élő – zenésszel, Leo Wilberrel együtt készültek. Leo szövegíróként és énekesként vett részt a dalok elkészítésénél. “Az album címe Barrio Latino Hungría, mint egy képeslap, amit kiküldünk a világnak.” – jegyzi meg az énekes-frontember Mario Ochoa.

A lemez az összes online zeneboltban megvásárolható digitális formában.

Lemezbemutató a Latinfo.hu-n

A Latinfo.hu-n meghallgathatod a teljes albumot. Ha tetszett vásárold meg annyiért amennyiért szeretnéd (10 USD+)! >> A Barrio Latino Hungría album megvásárlása

>> A Barrio Latino Hungría album megvásárlása

Közreműködtek:

Zene, hangszerelés: Bodzsár Tamás
Dalszöveg: Leo Wilber

Ének: Leo Wilber
Vokálok: Mario Ochoa, Munkácsy Eszter, Bodzsár Tamás
Trombita: Csizmadia Dávid, Bodzsár Tamás
Harsona: Abbas Murad
Zongora: Polgári László, Bodzsár Tamás
Basszusgitár: Fónay Tibor, Michael Lazarus
Dob: Laskay Péter
Kongák, ütőhangszerek: Tar Gergely

Felvétel, keverés: Farsang Áron
Mastering: Sellyei Tamás
Borító dizájn: Rusvai Roland


Közzétéve

itt:

,

, írta: