Latin nap a Sziget Fesztiválon – Augusztus 15.

Augusztus 15-én két salsás zenekar is fellép a Szigeten, valamint minden nap tánctanítással is várják az érdeklődőket.

Barrio Latino (HU)

AFRO-LATIN-REGGAE FALU
18:30 (új időpont!) > 20:00
A 2008-ban létrejött Barrio Latino az első magyarországi timba zenekar, magyar és latin-amerikai zenészek közreműködésével. A formáció 2013-ban indult újra, ekkor csatlakozott a zenekarhoz a Hondurasból származó énekes, Mario Ochoa is. A csapat zenéjét egy szerencsés véletlen folytán fedezte fel a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó, Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg 2013 őszén.
BarrioSziget

LA-33 (COL)

VILÁGZENEI SZÍNPAD
20:00 > 21:15

A rangos Songlines magazin „a világ egyik legjobb bulizenekaraként” mutatta be a kolumbiai LA-33-at, mely egy bogotai utcáról kapta a nevét. Ezt a tizenkét tagú bandát 2002-ben alapította meg Sergio és Santiago Mejia, és már az első albumukkal feltűnést keltettek: a Rózsaszínű párduc mambóváltozata világszerte levette lábáról a latin tánczenék híveit. A 2004-es LA-33 óta három albumot tettek még az asztalra (Gózalo, Ten Cuidado, Tumbando Por Ahí), melyek tovább mélyítették népszerűségüket és jellegzetesebbé tették stílusukat. Ilyet még nem hallott a Sziget közönsége: salsa – rockos attitűddel, elsöprő lendülettel és magával ragadó humorral!

La33Sziget
Ezen kívül minden nap salsa tanítással is várnak mindenkit a szervezők:

Salsa Tropical Dance José Rey-yel és Kiss Beátával

AFRO-LATIN-REGGAE FALU

Minden nap 16:15 > 17:00
Tánc- és dobtanítások, afrikai, latin és karibi ritmusok váltakoznak egész nap, de kipróbálhatod az ékszerkészítést gyöngyfűzés formájában, a vállalkozó kedvűek akár afrikai törzsi mintákkal is kifesthetik magukat. A látványos táncbemutatók mellett, az afro-latin és reggae műfaj legjobb magyar és külföldi sound systemjei és dj-i váltják egymást. A különleges dekorelemekkel színesített helyszín állandó, vidám lüktetésével visz napsütést és színt az ide látogatók lelkébe.
Szigetlogo2016

Közzétéve

itt:

, írta: