Kwenda Lima elhagyja a kizomba világát

Kwenda Lima 1977-ben a Zöld-foki szigeteken született. Elismert táncos és koreográfus, nagy tapasztalattal rendelkezik hagyományos és modern páros táncok tanításában Angolában és a Zöld-foki szigeteken. A kizomba egyik legkedveltebb tanárává vált, ráadásul nagyon személyre szabott projektet fejlesztett ki, a Kaizen Dance-et, amely a nyugat-afrikai kinetikai elvek és a buddhista gondolkodás filozófiai megközelítései révén egyesíti az emberek szívét és lelkét. Kwenda jelenleg Lisabonban él, és kizomba fesztiválokon és salsa hétvégéken tanít a világ minden táján, ahol rendszeresen vezeti a Kaizen műhelyeket is. Karizmája és nagylelkűsége a tanításban inspirálja mindazokat, akiket az ő gyakorlata megérint.

Sajnos hosszú munkája a kizomba világában véget ér ezzel az évvel. Egy videóval búcsúzik a kizomba világtól, kollégáitól, tánctanároktól és tanítványoktól, ahol elmeséli, hogy látja ő a kizomba eredetét és gyökereit, beszél a kizombában lévő szexuális energiáról, a család és a barátság fontosságáról és hogy merre kéne tartania ennek a táncnak.

Elég már neki a kizomba világból, elég a harcból és az emberek megosztásából. Belefáradt a módszerekbe, ahogy némelyik fesztiválon használják/kihasználják a tanárokat, tanítványokat, nőket, férfiakat… Megköszöni minden kollégának, promóternek, és az országoknak akik beengedték a tánctanárok kis csoportját, hogy terjesszék a kizombát és elvigyék oda ahol most van. Hálás a tanítványoknak az időért, munkáért és befektetett pénzért ami elhozta nekünk azt amink most van.

„Thank you, god bless to all of us, then we can still walk together united.”

„Köszönöm, Isten áldjon mindannyiunkat, és akkor együtt sétalhatunk.”

Az egész videó megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=kqjsatu4qak&fbclid=IwAR1HkFSJYDMOptDqPWWNqF7AFY_BMxUO-7cDlO9ESDoq-yG8WeiIVSeGBEw

 

 

Szerző: Dajcs Zsófia


Közzétéve

itt:

, írta:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?