Korke & Judith

Korke & Judith

Ki is valójában KORKE és JUDITH, akik a május 11-12-i BachataStars hétvége külföldi sztároktatói és a BachataStars Hungary első fordulójának független zsűrije?

bio_Korkey_Judith

Korke és Judith mindketten a meleg Dél-Spanyolországból, Cadizból származnak, ahol el sem tudjuk képzelni, mekkora kultúrája van a táncnak, és mennyire szeretnek táncolni az emberek, nem véletlen, hogy nagyon sok jó táncos van a bulikban, és nagyon sok jó nemzetközi táncos és előadó kezdi pályafutását innen.

 

Judith Lamb

Judith arc

 

Judith kisgyerek korában a balett és a művészi torna világában élt. 14 évesen kezdett táncolni, a salsával pedig 5 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, amikor Korke keze alatt a Dancing Dragons (Táncoló sárkányok) profi csapattal kezdett el fellépni. Spanyolországban ők lettek a 2008-as év salsa bajnok csapata! Egy évvel később ő és Korke úgy döntöttek, hogy elhagyják a tánccsoportot, hogy táncospárként folytassák a munkát, és a bachatára tudjanak koncentrálni.

 

Jorge Escalona

korke arc

 

 

Korke 14 évesen kezdett el táncolni salsát kubai és LA stílusban is. 4 évig a Pura Salsa (Tiszta salsa) tánccsoport tagja volt, amelynek ő volt a fő táncosa. Ezután megalapította saját tánccsoportját, a Dancing Dragonst, ahol ő volt egyben a táncos, koreográfus és rendező is, és amely csapat spanyol bajnok lett. 4 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Judith-tal a páros munkájukra fektetik a hangsúlyt.

 

 

Korke&Judith

 

Korke a megalkotója és úttörője a MA világszerte SENSUAL BACHATA néven ismert bachata stílusnak. Manapság ez a legelterjedtebb bachata stílus a világon! Korke 11 éve táncol bachatát, bachata promóter Spanyolországban és az egész világon. Korke és Judith felkarolta a mára nemzetközileg ismertté vált BachataStars versenyt, amelynek első évben reklámarcai voltak Spanyolországban, majd a rá következő évtől már aktívan promótálták Európa szerte, újabb és újabb országokat csatlakoztatva a BachataStars Europe-hoz.

korke

 

Köztudott, hogy ma már ismert bachata oktatók oktatói ők voltak, sikerüket a tanítványok sikereinek köszönhetik, akik közül van, aki már Európai Bajnoki címet nyert, egy páros második helyezést ért el és három páros spanyol győztes lett. Judith-tal már gyakorlatilag az egész világot beutazták, workshopokat tartva mindenhol. Gyakorlatilag nem rendeznek bachata fesztivált anélkül, hogy ők ott ne lennének. Csak néhányat említve a teljesség igénye nélkül:

Bachaturo (PL), Paris Bachata Festival (FR) , KizomBachata Festival (ES), Bachtea (ES), Rovinj Salsa Festival (HR), Summer Bachata Festival (PL), Bachata Festival Germany (DE), Costa Durada Bachata Festival, és még sorolhatnánk.

Jártak már Európán kívül Indiában, Ausztráliában és Dél-Amerikában, Európán belül Spanyolországban, Franciaországban, Angliában, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában, Olaszországban és hamarosan Magyarországon is köszönthetjük őket!  Emellett a főbb bachata versenyek zsűrijében mindig ott vannak Spanyolországban és világviszonylatban is, ahogy itt lesznek Budapesten is május 11-én, és független szakmai véleményt alkotnak a BachataStars Hungary első fordulójának versenyzőiről!

Korke&Judith2

Személyes tapasztalat róluk

Lil’D: Több fesztiválon is alkalmam volt találkozni velük és tanulni órájukon. Nekünk első perctől kezdve belopták magukat a szívünkbe. Egy igazán kedves és közvetlen páros. Az óráikon igyekeznek segíteni a tanítványoknak és hasznos instrukciókkal látják el őket. Táncukra jellemző a technika és a testhullámok. Show-jaikban sokszor megjelennek akrobatikus elemek és a művésziesség, de órákon mindig mindenki által elsajátítható technikákat tanítanak. Az, hogy most ők Magyarországra is ellátogatnak, az igazán nagy szó, hiszen szinte minden idejük be van osztva annyira sok rendezvényre hivatalosak. Magyarországon sokak csak Alemanat és Atacát ismerik, de akik járnak külföldre mind hasonlóképpen ismerik Korkét és Judithot is. Manapság egy nagyobb bachata rendezvény sincs nélkülük. Használjátok ki a lehetőséget, hogy hazai pályán tanulhatunk tőlük. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy személyes kedvenceim, ezért bátran ajánlom mindenkinek.

mi

Korke és Judith ill. a BachataStars Hungary team vár mindenkit szeretettel MÁJUS 11-12-én! Ne hagyd ki, hogy a SENSUAL BACHATA királyától és királynőjétől tanulhass!

bachataversenyek1

 

Velük készült interjút májusban a Latinfo.hu oldalon olvashattok!

Szerző: LilD

Bachaturo

 

Paris Bachata Festival

 

Bachtea

 

KizomBachata Festival

 

Summer Bachata Festival

 

Costa Durada Bachata Festival


Közzétéve

itt:

, írta: