Interjú: Kike és Fania a BachataStars csillagai

Interjú: Kike és Fania a BachataStars csillagai

Kike&Fania5

Második alkalommal rendezik meg kis hazánkban a Spanyolországban is méltán népszerű BachataStars versenysorozatot és a köré épülő workshopsorozatot. Májusban Korke és Judith látogatott el hozzánk és bátran mondhatom, hogy sokan a szívükbe zárták őket, mint embereket, és mint tanárokat is. Most két újabb népszerű párost köszönthetünk októberben Magyarországon, akik a második BachataStars Hungary reklámarcai és vezető oktatói.

 

Az augusztusi Bachaturon beszélgettünk velük, hogy jobban megismerhessétek őket! Sokat elárulnak magukról, arról, hogy ők hogyan érték el mindazt, amire büszkék lehetnek, mesélnek a legrangosabb spanyolországi versenyekről, továbbá tanácsokkal szolgálnak a versenyzőknek is!

 

 

Kike & Fania

 

Viola: Mivel nem sokat tudunk a hátteretekről, szeretnék néhány kérdést feltenni nektek, hogy jobban megismerjenek titeket Magyarországon is. Honnan jöttetek, mikor kezdtetek táncolni?

 

Kike: Kike & Fania vagyunk, Cadizban, Dél-Spanyolországban élünk. 4 éve kezdtünk el bachatát táncolni. Én Korkénál kezdtem, majd nem sokkal később találkoztunk Faniával, és azóta együtt dolgozunk a bachata világában.

10470_300374910078201_65133657_n (1)

Viola: Táncoltatok más táncokat is a bachata előtt?

 

Kike: Fania flamencot tanult már egész kisgyerek korától kezdve, majd 21 éves korában elkezdett salsázni és bachatázni. Én 19 éves koromban kezdtem el salsázni, először kubait, majd vonalast, és ezután ismertem meg a bachatát Korke által. És természetesen nagyon sokat táncoltam a cadizi bulikon! Cadizban nagyon sok salsa & bachata party van, sok jó táncossal!

 

Viola: Mikor kezdtetek el együtt dolgozni Faniával?

 

Kike: Faniával 3 éve találkoztunk. Akkor mindkettőnknek másik táncpartnere volt. 2010-ben Fania az előző táncpartnerével indult a BachataStars versenyen, ahol harmadik helyezést értek el! Majd 2011-ben és 2012-ben már együtt versenyeztünk, mindkét évben szép eredménnyel: 2011-ben harmadik és 2012-ben második helyen végeztünk. Emellett ami a legfontosabb, hogy 2011-ben megnyertük a BachatArt nemzetközi versenyt, amire nagyon büszkék vagyunk.

 

Viola: Mi a különbség a BachataStars és a BachatArt versenyek között?

 

Kike: A BachataStars verseny kizárólag improvizáció, a BachatArt fúziós bachata verseny elődöntője pedig improvizáció, döntője koreográfia.

 

Kike&Fania2Viola: Idén is fogtok versenyezni?

 

Kike: Nem, idén nem a versenyekre koncentrálunk. Nagyon sok külföldi munkánk van, sokat utazunk, és így nem tudunk felkészülni a versenyekre.

 

Viola: Melyik bachata vesrenyt szeretik a táncosok leginkább Spanyolországban?

 

Kike: A BachataStars és a BachataArt a legfelkapottabb versenyek jelen pillanatban. A két verseny nagyjából azonos szinten van, mindkettőt szeretik a táncosok, a legtöbb versenyző mindkettőn részt vesz. A két verseny egyébként nagyon jól megél egymás mellett, hiszen mindkettő másra fókuszál. A BachataStars inkább az improvizációra, míg a BachatArt inkább a koreográfiára.

 

Viola: Mikor kezdtetek el utazni és nemzetközi fesztiválokon tanítani?

 

Kike: A 2011-es évi sikereink után (BachatArt: első hely, BachataStars: harmadik hely) először Spanyolországon belül kezdtünk workshopokat tartani. 2012-ben a BachatArt verseny nemzetközi arcai lettünk, és ekkor kezdtünk el külföldre utazni, és workshopokat tartani. Mostanra nagyon sok külföldi munkánk van, szinte minden hétvégén utazunk. Idén tanítottunk már Lengyelországban, Argentínában, Belgiumban, Olaszországban, Portugáliában, Mexikóban, és nemsokára megyünk Magyarországra is. :)

 

525041_322648634516429_903531236_nViola: Mit javasoltok a táncosoknak, akik indulnak a BachataStars versenyen?

 

Kike: Nagyon fontos, hogy sokat gyakoroljatok a táncparketten, a bulikon, mert ez nagyon sokat segít az összhangban. Emellett az is nagyon fontos, hogy együtt készüljetek a versenyre, különböző zenékre táncoljatok együtt, a saját stílusotokat is belevigyétek, és kigyakoroljátok a megfelelő technikát. Ha jól felkészültetek, akkor magabiztosan tudtok a táncparketten együtt mozogni. Fontos, hogy ne stresszeljetek, lazán és magabiztosan álljatok a színpadra! És talán ami a legfontosabb, hogy élvezzétek! Hiszen csak 1 páros nyer a végén, úgyhogy azt javasoljuk mindenkinek, hogy élvezzétek, amit csináltok, attól függetlenül, hogy hányadik helyen végeztek!

 

Viola: Ti hogyan készültetek a BachataStarsra?

 

Kike: Gyakoroltunk lépéskombinációkat és akrobatikai mozdulatokat is, majd többféle zenére eltáncoltuk. Ami nagyon fontos, hogy a mozdulatokat, kombinációkat mindig a zenéhez kell igazítani. Hiszen az egész improvizáció, nem tudod, hogy Sensual, Dominikai vagy Urban bachata zenét kapsz majd a versenyen, és mindenre kell tudnod táncolni.

 

Viola: Amikor show-t vagy órát csináltok, meg szoktátok kérdezni mások véleményét?

 

Kike: Természetesen! Nagyon fontos a visszajelzés, mindig meg szoktuk kérdezni a barátainkat, Korkét vagy más tanárokat a véleményükről!

 

Viola: Jelenleg mindketten kizárólag tánccal foglalkoztok?

 

Kike: Igen, jelenleg kizárólag tánccal foglalkozunk, nagyon sok munkánk van, és sokat készülünk a nemzetközi és spanyolországi workshopjainkra, fellépéseinkre.

12 World Bachata Masters Kike & Fania Coreografía Bachatea 2012

 

Viola: Mit dolgoztatok mielőtt teljes állású táncosok, táncoktatók lettetek volna?

 

Kike: Én IT területen dolgoztam, de sokkal jobban élvezem a táncot, és ezt szeretném tovább folytatni.

 

Fania: Én nemrég fejeztem be a tanulmányaimat, így most már teljes erővel a táncra tudok koncentrálni.

 

Viola: Mik a jövőbeli céljaitok?

 

Kike: A jövőben szeretnénk a táncunkkal tovább dolgozni, több országba utazni, és átadni az embereknek a tudásunkat. És ami nagyon fontos, szeretnénk, hogy élvezzék, amit csinálunk, és hogy tetsszen nekik a munkánk! Ez most a legfontosabb!

 

Viola: Várjátok már, hogy Magyarországra gyertek?

 

Kike: Persze! Még soha nem voltunk Magyarországon, úgyhogy már nagyon várjuk! Mindenkit szeretettel várunk Budapesten a szervezőkkel együtt!!

1231415_507895719290851_1188883337_n

Köszönjük az interjút a Latinfo.hu nevében is!

 

Viola & Lil’D & Krisz & Balito

 

A rendezvényről bővebben olvashattok a Latinfo.hu oldalon és a hivatalos honlapon is. A rendezvényre jelentkezhettek a hivatalos honlapon és promoteren keresztül is.

Információ: www.bachatastars.hu

Facebook event : https://www.facebook.com/events/143266675866527/

 

Játsszatok a Latinfo.hu és a BachataStars Hungary nyereményjátékán és nyerjetek belépőt a rendezvényre!

Részletek: https://latinfo.hu/jatek-bachatastars-hungary-2013-2/

 

 Jelentkezz a Latinfo.hu promoterén keresztül és meglepetésben részesülsz!

Részletek és jelentkezés:

Tóth Tímea (Lil’D)

timea.toth.lild@gmail.com

+36305122494

 


Közzétéve

itt:

, írta: