Hogyan érd el, hogy felkérjenek táncolni? – Tanácsok lányoknak

Előző cikkünkben a lányok felkérésére buzdítottuk az urakat, most azt vesszük górcső alá, a hölgyek hogyan tudják elérni, hogy felkérjék őket. Ezúttal két férfi szerzőnk írását ötvözzük egy cikkben. Van jó néhány hasonlóság, de lássuk,  kinek melyik tipp válik be!

Fiú1 (F1): Te láttad azt a piros pulcsis lányt, hogy táncol, tudsz róla valamit?
Fiú2 (F2): Melyiket?
F1: Azt a kis aranyosat ott a sarokban piros pulcsiban?
F2: Fogalmam sincs, miről beszélsz, nincs is piros pulcsis lány. Hol van?
F1: Ott az oszlop mellett.
F2: Valóban, most már látom. Őszintén eddig észre se vettem, hogy itt van. Nem tudok róla semmit. Kérd fel és kiderül, aztán majd mondd el nekem is.
F1: Hát nem tudom, elég unott arccal ül. Lehet nem is tud táncolni. Inkább hagyom, majd legközelebb.

 

Piros pulcsis lány: “Már egy órája itt ülök és várom, hogy felkérjenek, sose fog felkérni senki. Pedig szerintem nem vagyok se csúnya és béna se, egész jól táncolok. Bezzeg itt melőlem ezt a másik lányt folyamatosan elviszik. Mit tud amit én nem? Mindegy, lassan hazamegyek, ennek nincs értelme. Mások jót buliznak de én sajnos nem. Ez így nekem nem buli.

 

Időről időre felmerül a kérdés a kezdő-középhaladó lányoktól, hogy miért van az, hogy lemennek a buliba és nem kérik fel őket, illetve mit tudnának ezzel a helyzettel kezdeni. Jobb esetben ez “csak” annyi problémát jelent a hölgyek számára, hogy nem táncolnak a buliban. Rosszabb esetben azonban akár – és ez sajnos nem vicc, többször tapasztaltam – önbizalom – önértékelési problémákhoz is vezethet: “ilyen szörnyen nézek ki, vagy ilyen gázul táncolok”?

 

A jó hír az, hogy a klasszikus mókus-patkány viccet idézve, minden csak a marketingen múlik. Hogy tudsz te is a mókusok kategóriába tartozni? Ehhez adunk most tippeket:

 

 1. Olyan helyre állj, ahol van esély rá, hogy felkérjenek!
  Az eldugott, oszlop mögötti sarkok, hátsó asztalok, székek nem ideálisak. Ha valaki még fel is kérne, nem fog messzire elsétálni, csak azért hogy felkérhessen téged. Illetve még ha el is indul feléd, esélyes hogy útközben meglát ismerőst, másik lányt és őt fogja felkérni. Ne feledd, hogy a fiúk jobban válogathatnak, és ha épp úgy alakul felkérik a közelebb eső lányt! Mire visszaérnek, háromszor elfelejtik, hogy ott voltál és elindultak feléd.
 2. Ne ülj le!
  Aki ül, arról azt feltételezzük, hogy elfáradt, nincs kedve, nem egészséges (éppen lesérült, vár valakit, stb…). Egy nagy esélyes “bocs de most inkább pihenek” válaszért nem fogjuk törni magunkat, hiszen a visszautasítás nekünk sem esik jól. Nem fogunk házhoz menni a pofonért.
 3. Járj alapot!
  Az állás már félsiker, de még nem teljes. Azt a lányt aki alapot jár, hamarabb felkérem, mert egyrészt látom, hogy érzi a zenét, mozog rá. Eleve a mozgással figyelemfelkeltőbb mint aki csak áll egyhelyben. Másrészt a mozgásával kifejezi, hogy táncolni akar. Aki csak áll, arról még mindig feltételezhetem, hogy csak néz ki a fejéből, de esze ágában sincs táncolni. Alapot viszont csak az jár, aki táncolni is akar. Tehát nagy eséllyel “tutira igent” fog mondani a felkérésemre. Hülye lennék nem biztosra menni.
  Kiállásokat is kimozoghatod ha épp olyan rész van (mondjuk kezdőként ezt épp nehezebb).
 4. Szemkontaktus
  Próbáld felvenni az úriemberekkel a szemkontaktust. Akár többel is egymás után. Te is odanézel, ha valaki rád néz. Ugyanez működik visszafele is.
 5. Mosoly
  :) – igen, ha nehezedre esik, akkor is
 6. Megfelelő pozícionálás
  Nézd meg, hogy a pasik melyik helyről viszik a legtöbb lányt, és oda állj. Nyílván azok a helyek amik nem alkalmasak felkérésre, kerülendők (pl.: hangfal mellett, akadályok környékén, stb.) Ha azon a helyen nem kérnek fel, menj odébb! Vannak szerencsésebb helyek, addig keress amíg találsz egy jó helyet!
 7. Csatlakozz a ruedába!
  Bár ritkán van, de ha úgy alakul, próbálj meg beállni! Így legalább a rueda tagok megismernek valamennyire, és nagyobb eséllyel kérnek fel.
 8. Buli eleji workshop
  Mint az előző esetben. Lesz már közös nevező a résztvevőkkel, onnan könnyebb továbblépni.
 9. Ne legyen a kezedben zavaró dolog!
  Mobil, pohár, kiskutya-kismacska, táska, stb… Legtöbb helyen van ruhatár. Bármi ami a kezedben van, azt feltételezem, hogy fontosabb mint a tánc. Nem foglak felkérni.
 10. Önkéntes hölgyválasz
  Elviekben az urak kérik – kérnék fel a hölgyeket. Viszont mivel az urak nem kérik a hölgyeket, szerintem ez az etikett szabály sem olyan erős mint annak idején. Ha van egy szimpatikus férfiú, nyugodtan kérd fel! A legjobb hölgyválasz nekem a “Táncolni jöttünk b*** meg, táncolsz velem egy jót?” volt :P Én szeretem azokat a lányokat akik felkérnek, mert látom hogy van bátorságuk és akarnak is táncolni. És ha ezt többször meg fogod csinálni, megismernek, és utána már majd nem kell neked kérni, a pasik fognak folyton.
 11. Megfelelő öltözék
  Kompromisszumosan figyelemfelkeltő, nem a környezetbe beolvadó. Ha például tudod hogy lesz UV fény, már jöhet is valami fehér amin esetleg van valamilyen UV-s trükk. Tapasztalatom szerint a túl rövid szoknya nem feltétlenül nyerő, mert a pasik másra asszociálnak és nem mindenkinek az a célja, illetve ha igen, na éppen azok fognak betalálni. 1-1 kis extra figyelemfelkeltő dolog jó lehet, amivel ki tudsz tűnni a többiek közül és látszik hogy van stílusod. Akinek az öltközködésben van stílusa, valszeg a táncban is lesz.
 12. Sugározz önbizalmat és jókedvet!
  Ok, ez nagyon nehéz és mondani sokkal de sokkal könnyebb, mint csinálni. De egy próbát megér ;)
 13. Kezdj el beszélgetni!
  Amíg sorban állsz itt-ott amott, kezdj el beszélgetni a férfiakkal! Mire a parketthez érsz már jó eséllyel 1-2 ember emlékezni fog rád. Nem kell semmi komolyra gondolni. Egyszerű smalltalk.
 14. Ne mentegetőzz, hogy kezdő vagy!
  Aki középhaladó, haladó, 1-2 mozdulatodból, néhány másodperc alatt azonnal meg tudja állapítani a felkérést követő néhány lépésből. Viszont ha kvázi eleve így beskatulyázod magad, az nálam nem jó, mert visszavet, és eleve úgy fogok hozzádállni. Holott alapjáraton a vezethetőséged, tudásod alapján lőném be, hogy mit vezetek és mit nem. Pláne amilyen szórás van az iskolák között. Egyiknél haladó az, ami máshol a kezdő vége. Mellesleg a szinteknek semmi értelme, csak kell a tánciskolákban valami keret.
 15. Tanulj másoktól!
  Ha egy lányt mellőled elvisznek, akkor próbáld meg értékelni a helyzetet, vajon miért lehet az, hogy őt többször kérik. Meg is kérdezheted tőle. Mindenképpen tanulni fogsz belőle.
 16. Énekeld a slágert!
  Ehhez több idő kell, illetve szeretni a zenét, de azt a lányt aki énekli a számot tuti felkérem. Ne aggódj, mindenki halandzsázik. Kevesen tudnak spanyolul. Nem is ez a lényeg.

 

 

 

 

F1: Itt mozog előttünk ez a csini lány rózsa övben, látszólag jó mozgása van, felkérem!
F2: Hajrá! Majd meséld el milyen volt! ;)

 

Szerző: “Szókimondó”

 

 

 

 

Tanácsaim, ha lányként elmész buliba:

 1. Ha tudsz, vigyél magaddal minél több fiút, mert velük táncolhatsz; minél többet viszel, annál jobban jársz.
 2. Továbbá, ha új lány vagy az adott helyen, vagy csak nincs ismerős a társaságban, akkor kérd fel Te a fiúkat, nem konvencionális, de igen hasznos.
 3. Ha hölgyválaszt mondanak be, akkor azonnal csapj le a szerinted legjobb táncosra, ha nem mondanak be hölgyválaszt, akkor mond be magadnak a hölgyválaszt.
 4. Ha nem érzed magad ennyire karakánnak, akkor indíts úgy, hogy odamész a fiúhoz és felteszel neki egy egyszerű kérdést: „Felkérsz?” Ő azt mondja: „Igen” Így nem Te kérted fel, hanem tulajdonképpen Ő kért fel Téged.
 5. Táncparkett mellett ácsorgáshoz:
 • nincs keresztbe tett kéz/láb!
 • ne a sarokban állj, hanem központi helyen
 • ne állj ajtó mellé se, mert ott a fiú nem tudja eldönteni, hogy jössz, vagy mész, vagy vársz valakire – így nem kér fel
 • ne állj be mások mögé, mert senki nem fog észrevenni, az ácsorgók első sorában legyél
 • barátnőkkel ne egy kupacba álljatok, mert egyéni szinten csökkenti a felkérés esélyét, max 2 lány álljon egymás mellett, nem hatan-nyolcan
 • ha tudod, hogy sötét a helyszín, akkor ne vegyél fel sötét ruhát, mert nehezen látszol
 • ne vágj felháborodott arcot, ha nem kérnek fel. Mosolyogj végig!
 • változtass a pozíciódon, ha nem mennek jól a dolgok, állj másik helyre
 • ha látsz egy jól táncoló fiút, hosszan nézd őt és próbáld meg vele kívülről felvenni a szemkontaktot, ha ez sikerül, nagy eséllyel kér majd fel (ha hosszan keresed a szemkontaktust, akkor össze fog jönni)
 1. Ha van rueda, akkor mindenképp állj be, mert fiúként ilyenkor nézzük meg a női kínálatot és Te is megtekinted, hogy a fiúk közül ki hogy vezet stb. Ez mindkét oldalnak teszt, ne hagyd ki, akkor sem, ha rossz a rueda vezető, rossz a rueda zene stb.
 2. Mutatni kell magadat résznek a másik oldala: hogy a dél-amerikai lányok lenge öltözékben szoktak mászkálni, a laza ruha ellazít, így nem tűnsz görcsösnek, akkor sem, ha görcsös vagy
 3. Mutatni magad harmadik eleme: ha elsőre mész el egy adott helyszínre, akkor neked kell beilleszkedned a fenti módokon. Ha másodszorra mész, harmadszorra, negyedszerre, akkor a rendszeresen odajáró fiúk megszoknak, és egyre könnyebben felkérnek.
 4. Járj minél több tanfolyamra: bachata intenzívre, salsa intenzívre, nézz el más tánciskolákba pár hónapra. Így nem csak egy tánciskola fiúi fognak ismerni, hanem 2-3-4-5 tánciskola fiúi. Ha nincs sok időd, az intenzív tanfolyamok nem emésztenek fel sok időt, de 4 óra folyamatos tánc alatt rögzül a fiúkban, hogy kivel táncoltak.

Szerző: Gombos László


Közzétéve

itt:

, írta:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?