Hegedűtanárból lett táncruhatervező Magdolna

Törökgyörgy Magdolna eredeti foglalkozása hegedűtanár, de családjában mindenki a versenytánccal foglalkozik, így ő is csatlakozott a tradícióhoz: táncruhákat tervez és készít. Amerikától Dubaiig számos országból kap megrendeléseket.

– Édesapám eredeti foglalkozása hangszerkészítő, az első hegedűmet is ő készítette. Gyermekkorom óta hegedűtanárnak készültem, a Szegedi Nemzeti Színház zenekarában is játszottam, de – ahogy az egész családomat – engem is mindig vonzott a versenytánc világa.
A húgom, Melinda révén megismertem Rómában egy táncruhakészítőt, így egy évre odamentem tanulni – meséli kisteleki műhelyében Törökgyörgy Magdolna, aki ma már nemcsak a magyar versenytáncosok között híres, hanem külföldön is nevet szerzett magának.

Dotty-Dorottya Újszászi: “Van aki olyan profi, hogy megkérdezi: változtál súlyra ahhoz képest hogy neked ruhát varrtam 15 éve? -hat nem. – Ok, akkor küldöm!
…Es OLYAN ruhát kapok amilyet megálmodtam!
:))))”

Elmondta: már dán, holland, amerikai és dubai táncosoknak is készített színes kosztümöket, de a legtöbb határon túli megrendelése Szerbiából érkezik.

Törökgyörgy Magdolna

 

 

 

 

 

Mindenki táncol

A Törökgyörgy család minden egyes tagja a tánccal foglalkozik. A szülők és Magdolna nővére, Erika táncpedagógusok. Húga, Melinda pedig megszerezte Magyarország első világbajnoki címét latin táncokban Maurizio Vescovo partnereként. A páros ruháit is Magdolna készítette. Vállalkozásának neve, a Memara Dancewear a három lánytestvér nevéből tevődik össze. Elmondta, hogy előző foglalkozása nem hiányzik neki, de a zene most is része az életének. Mára a tervezés és a varrás lett a szenvedélye.
Édesapja mintha megérezte volna, hogy középső lánya egyszer a varrásban leli örömét. Egy Szovjetunióban tett utazás alkalmával minden lányának hozott ajándékot. Magdolna különös módon egy kis varrógépet kapott. – Nem ez volt az egyetlen sorsszerű fordulat az életemben. A 6 éves kisfiam pont egy hete mondta: anya, veled riportot kellene készíteni – mondja nevetve Magdolna, miközben igazgatja a színes strasszokkal kirakott, csillogó ruhákat a próbababákon.

Elmondta, hogy ő a visszafogottabb, elegáns stílus híve, de a táncruhákat általában rengeteg kővel díszíti. Akadt olyan viselet, amire 10-12 ezer strasszkő is került. – Sok táncos már kész tervvel érkezik, de én sokkal jobban szeretem, amikor teljesen rám bízzák a munkát. Ilyenkor tudom igazán szabadjára engedni a kreativitásomat. Sok ihletet merítek, ha eljutok egy-egy versenyre, de már annyi munkám van, hogy erre ritkán tudok időt szakítani. Egy hete rendezték a magyar bajnokságokat, rövid idő alatt rengeteg ruhát kellett elkészítenem. Ilyenkor sokszor éjszaka is dolgozom, akár napi 16 órát is, de úgy gondolom, hogy megéri. Ennyi munka mellett nem jut időm arra, hogy bármilyen hobbit is keressek magamnak. A szabadidőmet inkább a családommal és a barátaimmal töltöm – teszi hozzá Magdolna.

A cikk a Delmagyar.hu-n jelent meg 2015.03.06-án
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/hegedutanarbol_lett_tancruhatervezo_magdolna/2420136/


Közzétéve

itt:

, írta: