Mivel az utóbbi hónapokban erősen megnőtt a vidéki, azaz Budapesten kívüli salsa és afro-karibi bulik és egyéb táncos események száma, köszönhetően a vidéki tánciskolák aktivitásának, szükségét éreztük, hogy átstrukturáljuk a naptárban előforduló kategóriákat, és a hozzájuk tartozó színeket.

Az események típusai is sokkal szerteágazóbbak lettek, napjaink táncos életében már nem csak esti partykról beszélhetünk, vannak – főként tavasztól őszig – úgynevezett „utcai táncok”, amelyeket szabadtérre szerveznek, vannak kora – vagy késő délutántól koraestig tartó táncos események, stb.

Ezeknek a figyelembe vételével alakítottuk át a kategóriákat, így most a két főkategórián – Budapest és vidék – belül a következő alkategóriákat különböztetjük meg: Party, City Dance, Social, Koncert. Ezen kívül vannak a Fesztivál és az Egyéb kategóriák, melyek nem „helyhez kötöttek”, tehát ezekből nem különböztetünk meg budapestit vagy vidékit.

Ennek megfelelően egységesítettük a kategória színeket is. Ugyanaz a színe egy adott kategóriában lévő eseménynek, csak az árnyalata más attól függően hogy budapesti vagy vidéki eseményről van szó: a budapestiek mindig a sötétebbek, a vidékiek pedig a világosabbak:

Party Budapest: sötétzöld / Party vidék: világoszöld

City dance Budapest: sötétkék / City dance vidék: világoskék

Social Budapest / sötét rózsaszín / Social vidék: világos rózsaszín

Koncert Budapest: narancssárga / Koncert vidék: citromsárga

Fesztivál: azúr

Egyéb: beige

 

Ezen kívül a szöveg színe is utal az esemény helyszínére: a fővárosiak fehérrel, míg a vidékiek feketével vannak jelölve. A fesztivál és az egyéb kategóriák feliratszíne szürke.

A vidéki események megtalálásában a színkódokon túl az is segítséget nyújt, hogy a címben feltüntetésre kerül a település neve.

 

Szűrők

A színkódos segítség mellett használhatjuk az oldal szűrőit is, ahol a kategórián kívül más szempontok alapján is szűkíthetjük a megjelenített eseményeket. A legfontosabb talán az adott esemény zenei stílusa, melyet a Főbb stílusok, és az Egyéb stílusok lenyúló menüjében találunk. Alapvetés az, hogy fő stílusként azt jelöljük, mely zenei stílusokat külön teremben játszanak, vagy egy terem esetén a legnagyobb százalékban fordulnak elő. Adott esetben jelölhetünk meg több főstílust egy terem esetén is, pl. ha két stílus aránya kb. egyenlő arányban jelenik meg. Az egyéb stílusok azok a stílusok, amik a főbb stílus(ok) mellett néhány szám erejéig megjelennek a buliban.

Találunk még a szűrők között lehetőséget arra is, hogy helyszín, vagy DJ szerint szűkítsük az eseményeket. A DJ listában csak magyar DJ-k szerepelnek, külföldi DJ vagy zenekar esetén tag-gel jelöljük az eseménynél.

 

A szűrőkön kívül találunk még dátumválasztót, kulcsszavas keresést és egy elhelyezkedés szerinti keresőt is, ami egy olyan szűrővel működik együtt, ami csak abban az esetben jelenik meg, ha az elhelyezkedés mezőbe beírunk egy szót. Ekkor a szűrők sorban a DJ-k mellett megjelenik még egy szűrő, ahol bizonyos távolságot állíthatunk be, km-ben megadva. Tehát ez azt jelenti, hogy azokat az eseményeket fogjuk látni, melyek az adott ponttól, amit beállítottunk (pl. Lupa), X km-en belül találhatók.

Elrendezés

A keresőmező mellett találunk még egy olyat is, ahol kiválaszthatjuk, milyen nézetben szeretnénk látni az eseményeket. 6 lehetőség közül választhatunk, alapesetben a havi bontást látjuk, ehhez hasonló a heti és a napi nézet. Ezen kívül van lista, térkép és fénykép nézet.

Hónap nézet:

Lista nézet:

Térkép nézet:

Fénykép nézet:

Eseményoldal

Ha a naptár főoldalán rákattintunk egy eseményre, máris megjelenik az esemény külön oldala. Itt mindig csak a legfontosabb információkat közöljük az eseményekről, röviden, lényegre törően.

Az esetek nagy százalékában megtalálható a FB esemény linkje, így az érdeklődő ott bővebben is tájékozódhat a részletekről.

Az esemény oldalon legtöbbször az alábbi adatok szerepelnek: Név, dátum, zenei stílus, dj-k, belépő ár, FB link. Ha ezek valamelyike hiányzik, annak az az oka, hogy a szervező nem adott rávonatkozó információt.

Rögtön az esemény neve alatt láthatjuk az esemény képét, valamint egy rövid leírást. Itt a főbb információk már nem szerepelnek, csak egy szöveges leírása a bulinak, néhány mondatban. Itt nem közlünk DJ neveket, belépő árakat, stb., de a szöveges rész alatt megtalálható az esemény – általában – FB linkje.

 Reméljük hasznosnak találtátok ezeket az információkat, ha bármi kérdésetek van, írjatok a latinfo@latinfo.hu címre! Jó böngészést!