Embermesék salsa szósszal: Laposa Kati


Ebben a sorozatban olyan embereket mutatunk be, akik szenvedélyes elkötelezettjei a táncos világnak. Ezúttal azonban a táncon túli világukba engednek be bennünket, s mesélnek önmagukról, az érzéseikről, a vágyaikról, s arról, hogy hogyan is kerültek ők egyáltalán erre a latin zenéktől pezsgő táncparkettre.

 

 

Laposa Katit könnyű felismerni az arcáról sugárzó derűről. Ő az, akinek immár büszke nagymamaként is kedvenc hobbija a tánc. Na de kezdjük az elejéről…

Kati a Berzeviczy Gizella Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett Budapesten, majd kereskedő-boltvezetői képesítést szerzett és elvégzett egy virágkötő tanfolyamot is, ez utóbbit leginkább a saját örömére.

Mindig is érdekelte a világ és az emberi természet működése, könyvek, tanfolyamok követték egymást. Érdeklődése ez irányban egyre mélyebbé vált, így került A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára, ahol buddhista dharmatanítói szakon végzett. A főiskola utolsó harmadában, a buddhista tanokkal párhuzamosan képezte magát a  számára nagyra becsült orvos-pszichiáter és pszichoterapeuta Dr. Buda László vezetésével, akitől megtanulta az általa megalkotott játékos, kreatív és terápiás módszert (http://szomatodrama.hu/). Így immár szomatodráma játékvezetőként  (4-5 fős csoportokban) kíséri Kati azokat, akik elindulnak az öngyógyítás, önismeret, önszeretet útján.

Élete során mindig érdeklődően és nyitottsággal fordult másokhoz, és továbbra is szeretné jelenlétével támogatni mindazokat, akik elindulnak önmaguk megismerése felé. Kati azt vallja, hogy nézőpontunk megváltoztatásával ki tudunk alakítani saját magunk számára egy komfortosabb, harmonikusabb és egészségesebb életet.

Világéletében szeretett mozogni, annak dacára, hogy gyerekként sokszor felmentést kapott a tornaóra alól az akkor kezdődő szembetegsége miatt. Úgy érzi, ez az interjú most egy remek alkalom arra, hogy elmondja nektek: ” Sorry, ha nem ismerlek meg számodra kellő távolságból, vagy épp elmegyek melletted a félhomályos, színes, villogó fényű táncos partyban.” :)

Szóval, amikor csak tehette, a szembetegsége ellenére is mozgott, sportolt és nagyon szeretett táncolni is. Aztán egy szép napon, a Hajógyári szigeten a Cafe Puertoban kezdődött minden… Szó szerint beszippantotta a zene, a pezsgés, a mosolygós arcok. Csak állt és nézte a táncosokat, figyelte a táncparkett szélén alaplépést járó lányok mozdulatait és elkezdte utánozni őket, “csak úgy a magam kedvére” – mondja Kati. 2010-ben kezdett el táncolni tanulni Dovák Zsuzsitól és Kaifis Tomitól. Fél év kubai salsa után kezdte “húzni a csíkot”, először Mesitől & Stilotól, majd a Panterában Mártitól & Lócitól tanulta a vonalas lépéseket. Ezek után Nikitől & Viktortól a bachatát, Farkas Vera & Nagy Tomi párostól pedig a  kizombát sajátította el, mindezt pedig megspékelte még egy kis west coast swinggel,  és azóta sincs megállás. Immár büszke nagymamaként is kedvenc hobbija a tánc.

 

10 kérdés, 10 válasz: Laposa Kati

1. Ha újraélhetnéd életed egyetlen pillanatát, melyik lenne az?

Sok ilyen van, nehéz lenne egyetlen egyet kiválasztani, ezért a legutóbbit említem, amikor először hangosan rám nevetett az unokám… nos, ilyen érzés bármikor jöhet. :)

2. Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem kell csinálnod semmit?

Ritkán van ilyen. Szeretek aludni, csak úgy, „kell” nélkül.

3. Mi az a tulajdonság, amit a legjobban kedvelsz a másik nemben?

Tisztelet, felelősség, humor.

4. Mi az az emberi hiba, amit a legkevésbé tolerálsz?

A tiszteletlenséget, felelőtlenséget, humortalanságot.

5. Mi a legértékesebb tulajdonságod?

Empatikus és nyíltszívű vagyok.

 

6. Ha más hivatást kellene választanod, mi lenne az?

Pszichológus, tánctanár vagy táncterapeuta.

7. Hová költöznél legszívesebben és miért?

Valahová vízpartra, mert szeretem a hangulatát napszaktól, évszaktól, időjárástól függetlenül.

8. Melyik a kedvenc idézeted?

“Ember, ismerd meg önmagad és megismered a Világegyetemet és az Isteneket.” (Delphoi Templom felirata)

9. A salsa mellett melyik az a tánc, amit szívesen táncolsz, vagy megtanulnál?

Mindegyik táncot szívesen táncolom, amit tudok. A nyelvtudáshoz hasonlítanám a táncot, jó lenne minél többet megismerni.

10. Hogy képzeled el az életedet 10 év múlva?

Boldog párkapcsolatban, egészségesen, sportosan, sok utazással, tánccal, nevetéssel, tele élettel, valóra vált álmokkal és jövőbeli tervekkel.

“Miss G”

Hamarosan újabb interjúkat is olvashatsz Embermesék salsa szósszal rovatunkban.

[form arcajanlo]


Közzétéve

itt:

, írta: