Kategóriák
Interjú

Embermesék salsa szósszal: Kosztolnik Ani

“Értsd meg végre, hogy szabad vagy!”
Szabad és öntörvényű, nyitott szívvel éli az életét és egyszerűen sugárzik. Ott a Duna-parton, a napsütéses-szeles időben egy jó beszélgetés kerekedett munkáról, emberi kapcsolatokról, életről, táncról, tervekről.


Ebben a sorozatban olyan embereket mutatunk be, akik szenvedélyes elkötelezettjei a táncos világnak. Ezúttal azonban a táncon túli világukba engednek be bennünket, s mesélnek önmagukról, az érzéseikről, a vágyaikról, s arról, hogy hogyan is kerültek ők egyáltalán erre a latin zenéktől pezsgő táncparkettre.

 

“Értsd meg végre, hogy szabad vagy!”

 

Szabad és öntörvényű, nyitott szívvel éli az életét és egyszerűen sugárzik. Ott a Duna-parton, a napsütéses-szeles időben egy jó beszélgetés kerekedett munkáról, emberi kapcsolatokról, életről, táncról, tervekről.

 

Kosztolnik Ani a középiskolától az egyetemig gazdasági vonalon tanult, a közgazdasági szakgimnázium után a Szent István Egyetem Gazdaság – és Társadalomtudományi Karán szerzett diplomát. Ez a gazdasági vonal, ahogy meséli, családi minta, édesanyja is ilyen területen dolgozott, így természetes volt, hogy ő is ebbe az irányba megy. Az élete úgy alakult, hogy család mellett végezte el a mérlegképes könyvelői tanfolyamot, az egyetemet, majd a vezetőképzést is.

Ani jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia Költségvetési Osztályának vezetője, részt vesz az üzletviteli- és gazdasági szoftverek bevezetésében, valamint a projektek gazdasági irányításában. “Igazából emberekkel foglalkozom, 28 éves korom óta vezető vagyok és szeretem azt, amit csinálok.” – meséli.

 

Idén lesz két éve, hogy elkezdődött a salsás “pályafutása”. A hét szinte minden napján órákra járt, majd három hónap után a gyakorló esteken keresztül az összes bulit meglátogatta gyakorlás céljából. A tánc életérzése mindig is része volt az életének, a középiskola ideje alatt néptáncolt, és később is minden lehetőséget megragadott arra, hogy táncra perdüljön, ha zenét hallott. Legemlékezetesebb salsás élményeként a nagyon jó táncokat emelte ki, amelyekben benne volt a férfi – nő kapcsolat, a csábítás, a flow élménye. “Sokkal jobb vezetővé váltam, mióta elkezdtem újra táncolni” – mondja.

 

Ani nemcsak a táncparketten vonzza az embereket, sokan mennek oda hozzá beszélgetni is. Népszerűsége nem meglepő, mivel ilyenkor ő nem tanácsokat ad, hanem próbál jó kérdéseket feltenni. A saját bőrén tapasztalta meg, hogy ez segíthet megtalálni a saját válaszainkat. Ő Kosztolnik Ani, akivel nem csak táncolni, hanem beszélgetni is jó!

 

10 kérdés, 10 válasz: Kosztolnik Ani

1. Ha újraélhetnéd életed egyetlen pillanatát, melyik lenne az?

Minden épp időben történik, azt hiszem most vagyok egy kicsit türelmetlen. A pillanatokat nem újraélni kell(ene), hanem megélni.

2. Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem kell csinálnod semmit?

Kicsit hasonlítok a Duracell nyuszira. :) Táncolok, edzek, túrázom, szaunázom, relaxálok a vízben, kutyát sétáltatok, korcsolyázom, és még sorolhatnám. Gyerekkorom óta sok energiám van, és ha mozgok, akkor még több lesz, a tevékenységekből nyerem az energiát.

3. Mi az a tulajdonság, amit a legjobban kedvelsz a másik nemben?

Az, hogy tükörként viselkednek. Tehát ha szívből érzem a jóságukat, kedvességüket, kommunikálni is tudnak és tudják magukról hogy értékes emberek! A táncban pedig ha tudják, hogy Ők vezetnek és Én biztonsággal követhetek.

4. Mi az az emberi hiba, amit a legkevésbé tolerálsz?

Őszintétlenség, a cselekvés és a beszéd diszharmóniája.

5. Mi a legértékesebb tulajdonságod?

Tudok szeretni és őszinte vagyok. Önmagamhoz is.

6. Ha más hivatást kellene választanod, mi lenne az?

A mostanit is nagyon szeretem! Amúgy szívesen táboroztatnék, szerveznék különböző táborokat, élmény hétvégéket. Táncolni is szeretek, táborozni is szeretek, ebből a kettőből gyúrnék össze valamit.

7. Hová költöznél legszívesebben és miért?

Olyan helyre, ahol mindig meleg van, mert a napfény feltölt, és a természet közelébe, ahol körülvesznek a “táborlakók”. :)

8. Melyik a kedvenc idézeted?

“Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!” (Paulo Coelho)

9. A salsa mellett melyik az a tánc, amit szívesen táncolsz, vagy megtanulnál?

Jelenleg kizombát tanulok és gyakorolok, ami hatalmas energiát ad nekem, valamint újra szeretnék társas táncolni. Egyszer egy 10 alkalmas tanfolyamon voltam, és szeretném folytatni.

10. Hogy képzeled el az életedet 10 év múlva?

A párommal vezetünk egy egész évben működő tánctábort, amely vízpartnál helyezkedik el.

Szerző: Véghelyi Gabriella

Hamarosan újabb interjúkat is olvashatsz Embermesék salsa szósszal rovatunkban.

Kivel készítsen interjút a Latinfo.hu?
  • Van olyan salsás arc, akivel érdemes lenne riportot készítenie a Latinfo.hu-nak? Küldd el a nevét és elérhetőségét!