Kategóriák
Interjú

Embermesék salsa szósszal: Hefter Józsi


Ebben a sorozatban olyan embereket mutatunk be, akik szenvedélyes elkötelezettjei ennek a vérforraló latin táncnak. Ezúttal azonban a salsán túli világukba engednek be bennünket, s mesélnek önmagukról, az érzéseikről, a vágyaikról, s arról, hogy hogyan is kerültek ők egyáltalán erre a bizonyos salsa zenétől pezsgő táncparkettre.

 

Hefter Józsi (Joe) 1962-ben született Budapesten. A Műszaki Egyetem elvégzése után az autójavítással foglalkozó családi vállalkozásban kezdett el dolgozni. Ez volt élete első és egyetlen munkahelye az egyetem után, ahol mind a mai napig tart a “munkaviszonya”. Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdett el salsázni. Régen dédelgetett vágya volt a tánc, a latin zenét korábban is szerette, és 2006-ban ért meg a pillanat arra, hogy nem kevés szabadidőt áldozva tanulni kezdje a tánclépéseket egy barátnője unszolására. Egy hétfői órát néztek ki maguknak, amelyre a hölgy nem érkezett meg, így erre az órára végül Joe egyedül ment el. A hölgy később jelentkezett nála, hogy neki mégsem jó a hétfő,  járjanak el csütörtökön táncolni. Így aztán nemcsak a hétfő, hanem a csütörtök este is salsa tanulással telt.

 

10 kérdés, 10 válasz: Hefter József (Joe)

1. Ha újraélhetnéd életed egyetlen pillanatát, melyik lenne az?

Nem tudnék egyetlen pillanatot kiemelni az életemből, mert tele van ilyenekkel! Aki ismer, az tudja, hogy igyekszem minden pillanatot úgy megélni, hogy a lehető legjobb jöjjön ki belőle, és ha újraélhetném, és lehetséges lenne, valószínűleg ugyanúgy csinálnám. Ragaszkodom az emlékeimhez, a jókhoz feltétlen, de a kevésbé jókhoz is. Azok tanulságai, tapasztalatai tettek olyanná, amilyen ma vagyok. És én jól érzem magam a bőrömben!

2. Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem kell csinálnod semmit?

Olyan nem szokott lenni, hogy semmit sem csinálok. Mindig van valami, amit már régóta halogatok, vagy csak belekezdtem és szeretném befejezni. A munkám mellett – amit szeretek csinálni -, legszívesebben kint vagyok a természetben. Futok, szörfözök, bringázok, motorozok, síelek, snowboardozok, vagy egyszerűen csak kirándulok valamerre. A lényeg a jó hangulat és a jó társaság, ebben szerencsémre nincs hiány!

Joe23. Mi az a tulajdonság, amit a legjobban kedvelsz a másik nemben?

A külcsíny és a belbecs összhangja. Igen, az összhang. És talán az az őszinte kisugárzás, melyet felém közvetít. No meg az elfogadás. Mert engem szerintem nem könnyű elviselni, egy eléggé öntörvényű skorpióról beszélünk, szóval nem vagyok könnyű eset…

4. Mi az az emberi hiba, amit a legkevésbé tolerálsz?

Mindenképpen az őszintétlenség! Mert ok nélkül való dolognak tartom. Nincs az az indok, ami miatt megéri letérni az őszinte útról, bár valóban sokszor göröngyösebbnek látszik, de előbb vagy utóbb mindenképpen megbosszulja magát.

5. Mi a legértékesebb tulajdonságod?

Hááát, vegyük csak szépen sorra… A szépségem nem lehet, szoktam tükörbe nézni. :) Na de félre a tréfával, talán a humorérzék (persze, ezt nem én mondom). Legalábbis igyekszem – már tudat alatt is – megnevettetni mindenkit és ezzel együtt magamat is. Úgyis annyi nyavalyája van mindenkinek a világban, jól esik bárkinek, ha lazíthat a felgyülemlett feszültségen. És talán még egy: a pozitív életszemlélet. Sokaknak tömöm a fejét efféle gondolatokkal, de a visszajelzések szerint jó eredménnyel. Talán hivatást kellene változtatnom?!

6. Ha más hivatást kellene választanod, mi lenne az?

Nos az emberekkel való foglalkozás vonz igazán. Rávilágítani az életük pozitív részeire,a berögzült és beképzelt nehézségeik, problémáik lehetséges megoldására.Megtanítani őket arra, hogy szeressék és ne csak elviseljék az életüket.(Persze, ebben mélyen benne foglaltatik a párkapcsolati terápia is, méghozzá Csernusi stílusban… :) )

7. Hová költöznél legszívesebben és miért?Joe13

Nem a “hová” számít elsősorban, hanem az, hogy “kivel”. Kedvesemmel mélyen egyetértünk abban, milyen jó lenne – annak ellenére, hogy a havat és a téli sportokat szeretem – egy olyan részére költözni a világnak, ahol sokkal többet süt a nap, ahol vidámabbak az emberek. Persze azért legyen hegy is a közelben. :) Ilyennek érzem például Teneriffe-t a Teide-jével, vagy Santorinit. De túl sok szál köt haza, mint például Ti is, barátaim. :)

8. Melyik a kedvenc idézeted?

Van több is:

“Nem szerethetsz jobban, és nem szerethetsz kevésbé, mert a szeretet nem mennyiségi dolog, hanem minőségi, és ennél fogva mérhetetlen.” (Osho)

” A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.

A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény.
A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás.
A lehetetlen – lehetőség.
A lehetetlen múló pillanat.
A lehetetlen nem létezik.” (Mohamed Ali)

9. A salsa mellett melyik az a tánc, amit szívesen táncolsz, vagy megtanulnál?

Amennyiben a “salsa mellett”-be beleértem a többi, többé-kevésbé tanultat is, akkor a sorrend a következő lenne: 1. west coast swing, 2. rock & roll, 3. argentin tangó.Joe14

10. Hogy képzeled el az életedet 10 év múlva?

Hasonlóan a mostanihoz, ami a pörgést illeti. Persze, legyen meg az egészség hozzá, talán picit lassulhat a lendület… de miért is lassuljon??? Remélem, hogy az a szerető családi háttér vesz majd körül, mint most, de többet lehetek együtt Kedvesemmel, gyermekeimmel, és talán az unokámmal is. Valamint szeretnék még ott lenni pár salsa fesztiválon, és ne legyen gond lefutnom 2022-ben sem egy maratont. :)

 

“Miss G”

Hamarosan újabb interjúkat is olvashatsz Embermesék salsa szósszal rovatunkban.

Kivel készítsen interjút a Latinfo.hu?
  • Van olyan salsás arc, akivel érdemes lenne riportot készítenie a Latinfo.hu-nak? Küldd el a nevét és elérhetőségét!