David „El Rumberito” – Avagy az ifjú titán

Davide „El Rumberito” – Avagy az ifjú titán

A Facebook eseményeket böngészve felkeltette az érdeklődésemet az egyik – rólam annyit érdemes tudni, hogy ezeket nagy ritkán olvasom csak el, mert a sok meghívásos bulik között elvesznek az igazán fontosak -, nevezetesen az, amelyiken az Olaszországból meghívott fiatalembertől lehetett tanulni afro-kubai mozgást. Mivel engem is érdekel ez a vonal kíváncsi voltam annak ellenére, hogy semmit nem tudtam Davide-ről. Ez általában nem szokott elrettenteni, s most sem hagytam, hogy előítéletek vezessenek. A workshop első napján belekóstolhattunk az afrikai rítusok egyikébe, s Elegua táncát lejtettük, a második napon pedig rumbáztunk. Számomra megnyerő volt a stílusa a srácnak, rettentő közvetlen és jó kedélyű volt mindvégig, és nem hagyta lustálkodni az embereket, ami nem is baj, elvégre gyakorolni, tanulni jöttünk vagy mi a szösz. A két alkalom után összegeztem magamban a látottakat és tapasztaltakat, s kétség sem fért hozzá: ha ismét ellátogat kis hazánkba, akkor újra el fogok jönni, hogy tanulhassak tőle.

 

Hamarosan valóra is vált ez a lehetőség, mert megint meghirdették a közelgő workshopot. Rettentően örültem, és most már nem azért izgultam, hogy vajon milyen lesz, vagy mit fogok kapni a pénzemért – ami sokszor megfordul ilyenkor mindenki fejében -, hanem azért, hogy minél többet sikerüljön ellesnem Davide-től. Számomra nagyon meggyőző volt, amit először láttam, hihetetlenül kidolgozott mozgása van, és ha akarná, akkor talán még a lábujjait is külön tudná izoláltan mozgatni. :) Beléptem az esténként szórakozóhelyként működő Barrióba – ami az első rendezvény helyszínéül szolgált -, és izgatottan vártam az elkövetkezendő két órát. Legnagyobb meglepetésemre nem volt túl nagy nyüzsgés. A szervezővel váltottam pár szót, és kiderült, hogy elég kevesen vettek elővételben jegyet, ami kicsit elszomorított. Mivel maradt időm, azon gondolkodtam, miért lehet ez. Talán a meleg riasztotta el az embereket, talán nem. Mással is megvitattam a dolgot, és felmerült, hogy sokan azért hagynak ki ilyen alkalmakat, mert az egójuk azt diktálja, hogy már nincs mit tanulniuk, mindent nagyon tudnak. Nagyon remélem, hogy valójában nem így van. Aki nem jött el egyik workshopra sem, és bármilyen köze van az afro-kubai táncokhoz az bánhatja, mert felejthetetlen pár óráról maradt le. Bízom benne, hogy ebben az évben lesz még lehetőség arra, hogy Rumberito kezelésbe vegye a mozgásunkat, ha így lesz, akkor én biztosan ott leszek. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy vegye a fáradságot, és garantálom, hogy csak gyarapodni fog általa. Nem lennék azon sem meglepve, ha rövid időn belül megismerné a világ a nevét. Kívánom neki, hogy így legyen…! :)

 

 

Ha ennyi nem győzte meg a táncos közösséget, akkor lássuk, ki is ő valójában:

Davide El Rumberito 1995. június 19-én született Rómában. 10 éves korában kezdett táncolni, három éven keresztül tanult kubai salsát, rumbát és afro mozgást. Jelenleg is az Academy of Maykel Fonts iskola tanítványa.

 

Táncpartnere és tanítványa volt az iskola névadójának, Maykel Fontsnak, akihez azt hiszem nem kell külön kommentárt fűznöm.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0WYvRRldCMo[/tube]

Davide fiatal kora ellenére a nagy nemzetközi kongresszusok rendszeres fellépője, workshop instruktora, és a világ számos nemzetközi fesztiválján szerepelt nagy sikerrel. A teljesség igénye nélkül: „Cuban Salsa Congress London”, „New York Salsa Congress”, „Los Angeles Salsa Congress”, „Japan Salsa Congress” „Afro Cuban Festival Roma”…

 

Általános információk a heti Barrio bulikról: https://latinfo.hu/esemenyek-bulik/helyek/barrio-latino-cafe/
Aktuális információk a naptárunkban: https://latinfo.hu/naptar
Workshopok pedig itt: https://latinfo.hu/esemenyek-bulik/workshopok/

Szerző: Norberto


Közzétéve

itt:

, írta: