COOL – Come on Line

Hogy hol kezdődött a COOL története?

COOL poster A4 2

Van egy vonalas kemény mag, akik szinte minden buliban jelen vannak. Vannak köztünk táncosok, tanárok, DJ-k. Rá kellett jönnünk, hogy kaput kell nyitnunk, vagyis egyértelműbben kell jeleznünk, hogy tárt karokkal várjuk az új, lelkes vonalas táncosokat. A bulikban egyre nagyobb szakadékot véltünk fölfedezni a kezdőbb és haladóbb táncosok között, melyet ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk mérsékelni, megszüntetni. Kevés hangot kap itthon a vonalas salsa. Talán mert nem fektetünk nagyobb hangsúlyt a marketingre, vagy az emberek nehezebbnek gondolják más táncoknál. Pedig jól táncolni egyik stílust sem könnyű. Bele kell fektetni az energiát, ami persze megtérül, mégpedig kamatostul. Aki járt már külföldi fesztiválon, az tudja milyen érzés tömegekkel együtt, egy ritmusra mozdulni, amikor mindenki azonos rezgésszintre kerül és egymást pörgetjük. Amikor 3 napja nem aludtál, mégis felpattansz a workshopokon és beállsz táncolni, mert visz a hangulat, a zene. Már attól bizsergek és felvillanyozódom, ahogy felidézem az emlékeket ezekkel a leírt sorokkal. Talán nem is lehet szavakba önteni… Nos, mi ezt a leírhatatlan érzést szeretnénk átadni mindenkinek, legyen az teljesen kezdő vagy már haladó táncos.

Így született meg az ötlet, hogy népszerűsítsük a vonalas salsát egy két napos mini fesztivál keretében, együtt, összefogva.

Célunk, hogy megismertessük az emberekkel ezeket a csodás táncstílusokat, zenéket. Hisz sokaknak semmit nem mond a vonalas salsa megnevezés, vagy hogy azon belül mi a különbség a Los Angeles (on1) és a New York (on2) stílus között, vagy akár hogy mi fán terem a pachanga.
Itt lehetőség lesz mindent kipróbálni.

Megkerestük az ismertebb és bulikban sokat megforduló tánciskolákat és összefogtunk, azzal a céllal, hogy megtöltsük a bulikat ügyes vonalas táncosokkal. Szeretnénk még nagyobb számban kiutazni a külföldi fesztiválokra, hogy megmutassuk, Magyarországon is van még élet, vidámság. Olyan emberek, akik a tánc által jó érzést adnak egymásnak.

Come on Line, annyit tesz, gyere a vonalra, ennek a rövidítése lett a COOL… és ha már COOL, akkor „be COOL”. 

Az összefogásban hiszünk és abban, hogy a közösségben van az erő.

Ez egy non-profit kezdeményezés és a jövőben megtérülő olyan profitra számítunk, hogy többekkel megoszthatjuk szerelmünket, a vonalas salsát.

A COOLon oktató tánciskolák, tanárok és csapatok:

Salsa Pantera

https://www.facebook.com/SalsaPantera

ImprOn2

https://www.facebook.com/ImprOn2DanceCommunity

Volare

https://www.facebook.com/Volare.flyWithUs

SalsaFun

https://www.facebook.com/SalsaFun-575150779323408

Social Dance Hungary

https://www.facebook.com/groups/154771548034965

Karibi Tánc Klub – Németh Sándor

https://www.facebook.com/karibitancklub/

Salsa Core Club

https://www.facebook.com/SALSA-CORE-CLUB-493193337523829

 

COOL DJ-k:

DJ Csedi

https://www.facebook.com/DjCsedi

DJ Freelancer

https://www.facebook.com/djfreelancerhun

DJ Martin

https://www.facebook.com/DJMartin.volando

DJ Stilo

https://www.facebook.com/DJ-Stilo-116222988393555

DJ Greg

https://www.facebook.com/DJ.Greg.HU

 

Helyszín: Barrio del Tango (1053 Bp., Irányi u. 18-20.)

Időpont: 2016. június 11-12.

Szombaton 12 órától 18 óráig workshopok minden szinten, 2 teremben (kezdő, közép-haladó, haladó, átképző).

Több stílusból válogathatnak a résztvevők, lesz On1, On2, Cha-cha, Pachanga, Lady’s Styling, Men’s Style, izoláció.

COOL poster FB ORAREND FINAL HUN

Este eget rengető, vérpezsdítő, igazán cool, latin ritmusokkal vár mindenkit a Barrio del Tango, valamint remek italokkal, ételekkel és hangulattal.

Vasárnap 18 órától Németh Sándor, a Karibi Tánc Klub tanára tart workshopot, aki nagy örömünkre igent mondott felkérésünkre. Majd egy fergeteges bulival zárul mini fesztiválunk. Szerintem bátran mondhatjuk, hogy COOL lesz! :)

Szeretettel várjuk azokat, akik most először ismerkednek a tánccal, vagy eddig mást táncoltak és szeretnének elmerülni a vonalas salsa rejtelmeiben, valamint haladóbb táncosainknak is kedvezünk majd.

Részletekről bővebben a COOL – Come on Line oldalon:  https://www.facebook.com/coolcomeonline/

és az eventben: https://www.facebook.com/events/579579905553848/

Regisztráció pedig itt: http://goo.gl/forms/JR1jceBSh5RdNxFt2

Arra buzdítunk minden kedves táncost, hogy segítsétek egymást eligazodni a vonal világában és gyertek velünk, mert a vonalas salsa COOL.

Be COOL!  

Szerző: Hegyi Barbara