CONSLA

CONSLA by Dotty

A CONSLA a kontakt tánc, kortárs tánc, és a salsa ötvözete, Ujszászi Dorottya, Dotty a nemzetközi salsa élet kiemelkedő alakjának saját fejlesztésű táncstílusa.

Consla_Dotty

Dotty a Győri Balett Iskoláját ‘Év végzős növendéke’ díjjal végezte el, Faluvégi Andrással a ‘Magyar Táncsport Szövetség’ Ranglista vezető párosa volt. A Budapest Táncszínház és Badóra társulatok tagja több szóló szerep megtestesítője, Londonban és Párizsban egyéni pilates oktatóként dolgozott, Leon Rose partnereként a világot Amerikától Ázsiáig meghódította salsa és CONSLA show és workshopjaival, többek között a brit közönséget a ‘Got to dance’ középdöntőseként. A shanghai ‘Swatch Peace Art Hotel’ rezidense ‘Dot.Consla Társulat’-ával. Jelenleg a svájci ‘3art3’ kortárs mozgásszínházi társulat tagja.

 consla11

A CONSLA a szabad, minőségi páros táncról szól. Egy bármely latin tánc – elsősorban vonalas salsa, de akár kubai salsa, illetve társastánc – és a saját stílusod ötvözete. Mindehhez a kontakt improvizációt és a kortárs táncot hívjuk segítségül, nem baj, ha soha nem volt az utóbbi táncokhoz közöd. Minden arról szól, hogy te találd meg azt a formát ahogy a legjobban tudod kifejezni magad és megosztani ezt a partnereddel.

Mindezt jól felépített, vezetett improvizációs órán keresztül tapasztalhatod meg, a legfontosabb hogy felszabadultan fejezd ki önmagad, összhangba kerülj saját mozgásoddal, a zenével és a partnereddel. Ezáltal a közös tánc egy megsokszorozódott élmény lesz, ahol egyre izgalmasabb és nehezebb technikai dolgokat is játszva oldasz meg. Az itt tanult tudást használhatod a koreográfiáidban ha versenyzel, ha előadsz, illetve ami talán a legfontosabb, a bulikban a táncparketten.

consla10Tanulhatsz emeléseket, gurulásokat, szabadon  használhatod a teret, ahogy akarod, mindezt akkor és ott alkalmazod, ahol akarod. Ha a táncteremben ‘játszani’ szeretnél, akkor nagyobb a mozgástér, ha egy elegáns buliban vagy, akkor ott fogod a megfelelő játékszabályok között alkalmazni a tudásodat.

Ami a legfontosabb, hogy tanuld meg önmagad kifejezni, odafigyelni a partneredre, és játszani, hogy minden egyes tánc egy külön kis közös történet legyen, egy találkozás, egy párbeszéd.

Február elsején, szombaton 13 h-18h-ig, a DANZA Stúdióban lesz a következő workshop ahol megismerkedhetsz a CONSLA-val.
Mindenkit várunk szeretettel, aki kedvet kapott és még sohasem táncolt hasonlót korábban
Info: https://www.facebook.com/events/546661522095864
Consla WS Budapest

Dotty facebook oldala: https://www.facebook.com/Dotty.CONSLA

Fun, Flow, Freedom

 

 

 

 


Közzétéve

itt:

, írta: