Buli a parkett széléről

Salsa buli, jó zenék, a ritmus a lábadban és mégis a parkett szélén ácsorogsz. Bizonyára vannak lányok, akiknek ismerős ez a szituáció. Arra próbálok választ keresni, hogy ez miért van így.

Várakozó lányokSok ismerős fiúval találkozom egy-egy buli alkalmával. Odajönnek, köszönnek, beszélgetünk és továbbmennek. Gondolná az ember lánya, ha már ismerjük egymást, talán táncolhatnánk is, de nem kérnek fel. Ugyanezt tudom elmondani azokról a fiúkról is, akikkel azelőtt sokat táncoltam, aztán egyszer csak szerelembe esnek egy lánnyal, és onnantól kezdve, már csak vele táncolnak – tisztelet a kivételnek. Lehet, hogy ezt női aggyal nem lehet megérteni, de akkor kérlek fiúk magyarázzátok el!

Várakozó lányokElőfordult már az, hogy ha egy buliban nem találkozom ismerőssel, olyannal, akivel táncolni is szoktam, egész éjjel a parkett szélén ácsorogtam. Pedig mosolyogtam, látszott rajtam, hogy szeretnék táncolni, de csak átnéztek rajtam és továbbmentek. Vajon miért? Nem elég pozitív a kisugárzásom? Nem mosolygok eleget? Vagy nem táncolok elég jól ahhoz, hogy felkérjenek? Vagy nem elég rövid a szoknyám, vagy mély a dekoltázsom? Igen, már ez is megfordult a fejemben, hogy talán ez is számít. Cáfoljátok meg, ha rosszul érzem. Szeretném azt megértetni a fiúkkal, hogy azért mert egy lány rámosolyog, vagy a szemébe néz, azzal a szándékkal, hogy talán felkérik táncolni, még nem jelenti azt, hogy ki akar vele kezdeni. Ugyanez fordítva. Ha felkér egy fiú egy lányt, a lány nem fogja azt gondolni, hogy ez jelent valamit, tehát ettől nem kell tartanotok. Ha több van a dolog mögött az úgyis ki fog derülni.

Várakozó fiúkÉs ezzel el is érkeztem egy nagy dilemmámhoz: felkérhet-e egy lány egy fiút, avagy nem? Nyilván mindenki kapásból rávágná: miért ne? Na de gondoljunk csak bele jobban. Mindenhol azt hangoztatják, hogy a salsában a nő igazán NŐ, a férfi pedig igazán FÉRFI lehet. Ha ez valóban így van, akkor elvileg nem nekünk kéne felkérni a férfit. De ha arról az oldaláról nézzük a kérdést, hogy talán csak így tudok táncolni, akkor meg kéne tennem. Megmondom őszintén én még soha sem kértem fel számomra ismeretlen fiút, pedig szívesen táncolnék sok fiúval, akiket időről-időre látok bulikban. De nem teszem, mert félek attól, hogy nemet mondanak, és akkor már végképp nem érezném magam igazán NŐ-nek.

Nagyon sok kérdés maradt még a fejemben, ami megválaszolatlan marad, és ezen csak az segítene, ha Ti is elmondanátok a véleményeteket a témáról. Lányok, fiúk! Írjátok meg Ti is, hogy mit gondoltok erről! Kíváncsian várjuk a hozzászólásokat! :)

Szerző: Ági

Várjuk a véleményeteket, hozzászólásokat. Ha sok gondolatod van a témával kapcsolatban, akkor célszerű külső programban megszerkeszteni és bemásolni ide, így ha valami okból nem menti el elsőre a Facebook a hozzászólást, akkor sem vész el az iromány!


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: