Conexion 2nd Birthday

Boldog Születésnapot Conexión!

conexion_bithdayMéltóképpen lett megünnepelve a már 2 éve megrendezésre kerülő  Los Angeles és New York style képviselőit tömörítő Conexión buli. Aki nem tudná, 2 évvel ezelőtt néhány fanatikus salsás úgy döntött útjára indít egy olyan táncos rendezvényt, ahol az Európa szerte elterjedt on1, on2 alapú vonalas táncok kedvelői élvezhetik felhőtlenül a tánc örömét.

A cél egy közösség felépítése, bekapcsolódás a nemzetközi vérkeringésbe. A mai születésnapi rendezvény fényes bizonyítéka annak hogy jó úton járnak…

Az évforduló megünneplése kezdetét vette a nemrég megnyitott Barrio Latino-ban már péntek este, ahol Dj Malambo és Dj Stilo biztosította a talpalávalót. A pre-party hozta amit elvártunk tőle, este 9-től reggel 4-ig megállás nélkül pörögtek a lemezek, de lélekben már mindenki a másnapi nagy durranásra készülődött.
A szombat este hangulatát tökéletesen megalapozta az aznap délután megrendezett workshop. A meghívott tanárok a világszerte ismert és közkedvelt páros Terry és Cecile (SalsAlianza) voltak Párizsból. Személy szerint én nagyon vártam már őket. Az óráik felépítése, és az átadott tudásanyag mindig is sokat

segített a tánctudásom bővítésében, és most sem csalódtam. 3 lendületes órán csiszolhattuk on1, on2 és cha-cha tudásunkat. Ezzel nem ért véget az okítás, közvetlenül a buli kezdete előtt a workshop lezárásaként még plusz 1 órában próbálhattuk ellesni a salsa csínját-bínját.

Ahogy befejeződött az óra, azonnal kezdetét vette az ünnepi buli. Mivel nagyszámú külföldi vendégre és még több magyar fanatikus salsa táncosra lehetett számítani, a szervezők a jól megszokott Budapest Jazz Klub helyett most Budára, a Hotel Bara konferenciatermébe helyezték át az eseményt. A terem méretei bőven megfeleltek egy 200-250 fős táncos rendezvény lebonyolítására. Igaz a workshop alatt kisebb aggodalom fogott el minket a padló kapcsán.  Van ahol túlzottan csúszott, van ahol túlzottan ragadt és csak a hintőpor segített, de a szervezőknek a bulira sikerült ezt a problémát megoldani és az este folyamán nem voltak problémák, aki akarta megforoghatta a 6-ot – 7-et is J. A teremben a tánc mellett lehetőség volt a büféasztalnál szendvicseket és hűsítőket fogyasztani, és aki két tánc között pihenni akart az is kényelmesen el tudott cseverészni a parkett szélén, illetve a szálló halljában.

A világítás és a terem díszítése is jelezte hogy nem átlagos buliról van szó, a szervezők igyekeztek az atmoszférát is minél hangulatosabbra, emlékezetesebbre alakítani. A DJ-k is igyekeztek kitenni magukért, Dj Houssem (Szlovákia), Dj Stilo és Dj Vili a legjobb számaikat tárazták be aznap estére: Salsa, Mambo, Guaguanco, Cha-cha, Kizomba, Bachata.  Bele is vetette magát mindenki a buliba, nem volt óvatoskodás, egyből teltház lett a parketten.

Mielőtt túlhevült volna a tánctér, 23 órakor kezdetét vette a showműsor. Izelítőt kaphattunk a romániai salsások tánctudásából: Bogdan&Carolina (BAILArte tánciskola), és Melitta léptek a színpadra, illetve szlovákiai szomszédaink is képviseltették magukat, Gabriel és Beata (Clave4ever) már nem először járnak nálunk, hogy megmutassák tánc iránti feltétlen alázatukat és szeretetüket. Mindig eltérő arcfestéseikkel állandóan igyekeznek meglepni minket.

Mindezek után következett az est fénypontja, Terry és Cecile fellépése, ahol újra megbizonyoshadtunk arról, milyen gyönyörű is tud lenni a tánc és hogy milyen sokkat lehet fejlődni.

Aki kíváncsi hogy miről is beszélek, íme egy felvétel róluk:

http://www.youtube.com/watch?v=M9zGdOnE16E

A színvonalra nem lehetett panasz, gyönyörű koreográfiák és a hálás közönség tökéletesen egymásra talált, ha nem is táncolhattunk ez idő alatt, de így is különleges élményben volt részünk.

A showműsorok mellett tombolasorsolás is volt a terítéken, a jövő év elején megrendezésre kerülő zágráb-i Salsa Fesztiválra lehetett jegyet nyerni. A szerencsés végül egy nyíregyházi salsera lett.

A showműsorok végeztével maximális fordulatszámon folytatódott az este. A fellépők nemzetiségéből is lehet látni, hogy a környező országok is képviseltették magukat. Szép számú romániai, szlovák, ausztriai, és horvát salsás érezte úgy, hogy része akar lenni ennek a fergeteges bulinak! Igyekezett mindenki öltözékben is emelni az este színvonalát. A hangulat abszolúlt olyan volt mint bármely más külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi fesztivál party-ján. Jobbnál jobb táncosok mutatták meg, hogy miképp is kell végigpörögni egy estét. Nem volt megállás, minden számra ellepték a parketett. Jó volt látni hogy az elmúlt évek alatt milyen sok magyar salsás sajátította el a Los Angeles, és\vagy New York style-t.

Díszvendégeink sem maradtak tétlenek és végigbulizták velünk az estét, így lehetőségünk nyílt velük is táncolni. Az este végére én is összegyűjtöttem a bátorságomat és felkértem Cecile-t hogy megnézzük milyen az, ha egy őrült magyar, aki a kubai salsán nevelkedett, és egy francia profi táncos összeteszi amilye van.  Azt kell mondjam jól sikerült tánc volt, kedves mosollyal köszöntünk el egymástól.

Még javában roptuk a táncot, izzott a padló, amikor reggel fél 5 magasságában elhalkult az utolsó szám is. Ahogy szétnéztem, azt tapasztaltam, hogy nem én voltam az egyetlen aki még órákon át bírta volna folytatni ezt a partit.

Nem egyszerű összegezni hogy milyen is volt ez a születésnap. Fergeteges show-k, jobbnál jobb táncosok, őrült DJ-k és nemzetközi hangulat. Sok kultúra, sokféle táncstílus találkozott egymással az este folyamán és új ismeretségek, barátságok köttettek.

Egy biztos, emlékezetesre sikeredett és már most várom hogy 3 éves legyen ez a party-sorozat.

Ez az este is megmutatta, hogy jó úton járnak a hazai on1, on2 salsa képviselői. Egyre többen hódolnak ezen stílusoknak a máig is kedvelt kubai salsa mellett.

A környező országok salsás társadalma is nyitott a magyar bulik felé, elindult egy szerveződés aminek eredményeképpen egyre több magas színvonalú workshop, buli, fellépés képe lebeghet előttünk a következő éveket nézve. Mostantól az összefogás egyik alapját képviseli a Conexión, és reméljük, hogy ezt a szerepét az itthoni latin táncokat kedvelők köreiben meg is tartja, és viszi a jó hírünket külföldre is.

Mivel is zárjam soraimat…talán amivel kezdtem is:

Boldog Szülinapot Conexión!

Szerző:  Nagy Balázs
Fotó: Jr Bláser Vilmos 

Fényképek az eseményről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2414800684245.2122590.1078164262&type=1