Táncos Világsztárok Magyarországon - Bachata, Zouk

Beszámoló – TVM Workshop – Bachata, Zouk

Decemberben felejthetetlen eseményeken vehettünk részt. Rengeteget tanultunk, és nem túlzok, ha azt mondom sokak életében hozott változást.

Táncos Világsztárok Magyarországon – Bachata, Zouk

Szombat: Bachata 5 stílusa és technikája workshop Iñaki Fernandez & Beige (TVM1)

Iñaki Fernandez & Beige
Iñaki Fernandez & Beige

A pénteki buliban kaphattunk egy kis ízelítőt abból, ami várt ránk! Már akkor este tudtuk, ideje lesz összekapni magunkat, mert ez a nap nem a lötyögésről fog szólni, hanem kőkemény tanulásról!

Indulásképpen kaptunk egy adag elméleti tudást, hogy tudjuk miről is lesz pontosan szó!  Megismerhettük a különböző bachata stílusokat és a rájuk jellemző mozgáskultúrát. Szerintem sok fejben sikerült rendet tenni rögtön itt az elején. :D

Röpke bemelegítést követően belecsaptunk a lecsóba!

Dominikai alaplépéseket tanultunk, amiket a későbbiekben párban is nyugodtan alkalmazhatunk.  Mikor először találkoztam a dominikai bachatával nem túlságosan fogott meg, de most mondhatni rajongok érte. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Most sikerült megértenem ez pontosan miről is szól. Az arcokat elnézve többen hasonlóképpen éreztek. Nem volt könnyű, sőt mondhatni vért izzadtunk és csak pislogtunk, hogy Iñaki milyen természetesen lépi a lépéseket, mintha csak sétálna, de türelmének köszönhetően sikerült elsajátítatni.

A folytatásban következett talán a legfontosabb rész, amit nagyon kevés helyen tanítanak, pedig páros táncban a legfontosabb lenne. Követéstechnikák. Megmutatták, hogyan is tanulhatjuk meg irányítani táncpartnerünket. Ez az alap, ha ez nem megy, akkor a párban való táncolás itt elvérzett. Ha csak ezt az egyet tanultuk volna, már akkor megérte volna. Na de itt nem ért véget. Következett a páros, vezetős, figurás, lábsoros próbatétel. Megküzdöttünk vele, de Inaki és Beige szorgalmasan segített mindenkinek. Javítottak ahol kellett, fáradtságot és időt nem kímélve.

Lassan a workshop végéhez közeledtünk és Inaki látva a hibákat úgy érezte egy kicsit még ráhúz és igyekszik még néhány jó tanáccsal ellátni minket.

A hangulatot nem tudom sajnos átadni pedig szívesen megtenném. Összességében rengeteget nevettünk, és még ennél is többet tanultunk. Két fantasztikus tanártól tanulhattunk.  Inaki Fernandez nem véletlen ilyen nagy név a „salsa” világában. Kedves, közvetlen ember, aki valóban használható tudást próbál átadni türelemmel és lelkesedéssel. Beige pedig tökéletes táncpartnere volt, amiben csak kellett kiegészítette, segítségével pedig elsajátíthattuk a női mozgás csínját-bínját és tudásával ő is hozzájárult a mi sikerünkhöz. Köszönet mind a két oktatónak!

Bachata 5 stílusa és technikája workshop Iñaki Fernandez & Beige

Vasárnap: Zouk Workshop Gary Carr-al és Pálmai Violával OndaAmor Dance Company (TVM2)

Gary Carr & Pálmai Viola
Gary Carr & Pálmai Viola

A szombati buli fáradalmait nem túlzottan kipihenve érkeztünk a helyszínre, ahol lassacskán gyűlt a nép. Ma sem várt ránk kisebb kihívás, mint előző nap, de hajtott minket a tudásvágy, hiszen egy gyönyörű táncot igyekeztünk elsajátítani ismét világhírű oktatóktól.

Jelen esetben három oktatót is kaptunk, így aztán mindenki kiválaszthatta magának a szimpatikusabb mozgású tanárt.

Bemelegítéssel kezdtünk, ahol egyből betekintést nyertünk az alaplépések világába. Ezt követően elindultunk a sikerhez vezető úton. Szépen felépített tematikában, szintén végigmentünk az alapdolgokon. Lépések, vezetéstechnika, ritmus.

Eleinte nehéz volt megszokni Gary stílusát, de aztán végül fel sem tűnt, hogy ő más lenne. Pedig teljesen más stílusban táncol, mint amit eddig valaha láttam, mégis rengeteget tanultam tőle és nem csak én, mindannyian! Mozgásán látszik, hogy egy nagyon jól képzett oktatóval van dolgunk, még ha ez elsőre kicsit furcsának is tűnhet. Viola segítségével a női mozgást is volt alkalmunk elsajátítani. A workshop alatt volt sikerélményünk, és szerintem ez nagyon sokat számított. Óvatosan léptünk át a bonyolultabb dolgok felé, de mivel fokozatosan tanultuk így szépen lassan sikeresen megoldottuk a nehezebb feladatokat is. A workshop végére tisztában voltunk az alaplépésekkel és néhány látványosabb figurát is képesek voltunk megcsinálni!

Csak magamat tudom ismételni ha azt mondom, felejthetetlen nap végére értünk, sok olyan tudással aminek hasznát vesszük. Sokan még csak most kóstoltak bele a Zoukba de biztosan tudom, hogy szerelem lett számukra is. Néhányan pedig egyenesen beleszerelmesedtek a Zoukba. Azok számára is akik már táncoltak, tartogatott újdonságot.  Sok új tudást és rengeteg jó élményt kaptunk ezektől az emberektől. Végtelenül kedves, közvetlen és segítőkész embereket ismerhettünk meg személyükben. Tele vannak vidámsággal, őszinte nyíltsággal állnak mindenkihez és igyekeznek maximális segítséget nyújtani, hogy tudásuk legjavát adhassák át.

A workshoppokkal nem ért véget a hétvége, hiszen több fergeteges buliban is részt vehettünk mind a két workshop résztvevőivel. Ezeken a bulikon megismerhettük az oktatókat közelebbről, táncolhattunk velük, segítettek, ha valami kérdés felmerült és nem utolsó sorban frenetikusakat táncolhattunk velük. A tanárok bárkivel közvetlenül és szívesen beszélgettek.

Zouk Workshop Gary Carr-al és Pálmai Violával OndaAmor Dance Company (TVM2)

Szombat este Gareth Evans és  Pálmai Viola még egy győztes showal is elkápráztattak minket. Élőben látni ezt a showt leírhatatlan élmény volt! Együtt bulizni és tanulni ezekkel az emberekkel felejthetetlen! Péntektől keddig tartott a workshop és bulimaraton. Ezalatt a pár nap alatt a bachatáról és a zoukról is rengeteget tanulhattunk, nem csak gyakorlatban de elméletben is.

 

Ezen a hétvégén bebizonyosodott minden sejtésem, hogy igenis kellenek és szükség van ezekre a workshopokra. Sajnos nem tehetjük meg, hogy külföldre utazzunk, amikor csak kedvünk tartja és pontosan ezért kell megragadni minden ilyen nagyszerű alkalmat, amikor idehoznak nekünk ilyen hihetetlenül jó tanárokat! Megismerni ezeket az embereket, a mentalitásukat, a kedvességüket, a vidámságukat, ez túlmutat azon amit tudásnak tekintünk. Azon felül, hogy megtanulunk tőlük olyan technikákat, amiket itthon talán nehezen tudnánk, megmutatták, hogy az emberek közvetlenségükkel milyen nagy dolgokra képesek és milyen gátakat képesek áthidalni. A tánc útján nyitják meg a lelkeket és tanítják meg a boldogsághoz vezető utat.

 

Köszönet Balogh Ádámnak, aki megszervezte, hogy ezek az emberek nekünk taníthattak, aki éjjel nappal fáradtan és éhesen is azon igyekezett, hogy minden rendben menjen. A tanároknak: Iñaki Fernandez, Beige, Gary Carr, Pálmai Viola, Gareth Evans, akik tudásuk átadásával igyekeztek jobb táncosokat faragni belőlünk. Grezner Balázsnak, aki a Londoni csapatot elhozta hozzánk és lehetővé tette hogy megismerjük ezeket a fantasztikus embereket, aki szintén azon dolgozott hogy azok a hidak eltűnjenek. Köszönet minden olyan szervezőnek, aki munkálkodott a workshopon.

A szervezők hihetetlen ajándékot adtak nekünk ezzel a két nappal.

Sajnos azt láttam, hogy kevesen értették meg ez mekkora lehetőség volt a magyar latin táncok szerelmeseinek. Azok értik, akik ott voltak, mert ők részesei lehettek. Azt gondolom minden ilyen lehetőséggel élni kell, hiszen olyan tudást és élményt kapunk, amit nem minden sarkon érhetünk el! Lesz még alkalom, jussanak eszetekbe ezek a sorok! ;)

Szerző:  LilD

Fotók a Facebookról
Bachata 5 stílusa és technikája workshop Iñaki Fernandez & Beige (TVM1)

[fbphotos id=200710083356627 limit=18 rand=1]

Minden kép itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.200710083356627.44779.166606343433668&type=1

Fotók a Facebookról
Zouk Workshop Gary Carr-al és Pálmai Violával OndaAmor Dance Company (TVM2)

[fbphotos id=200703770023925 limit=18 rand=1]

Minden kép itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.200703770023925.44777.166606343433668&type=1


Közzétéve

itt:

,

, írta: