Beszámoló: Summer, Salsa, Bulgária

Summer, Salsa, Bulgária

Felkerült a kezemre a karszalag. Most már biztosan utazom, gondoltam magamban. Nincs visszaút. Irány Bulgária, irány a Napospart. Már annyi mindent hallottam róla. Szép – átlagos, bulis – uncsi, cuki – turista gyár. Most én magam is végre megbizonyosodhatom róla milyen. Már ha lesz időm a sok tánctól. Végtére is táncolni megyek vagy mi!

Sok-sok óra kellemes társaságban és némi alkohollal eltöltött buszozás után végre megérkeztünk Sunny Beachre a Posseidon Apartmanhotelhez. Egy óriási hotel hátsó bejáratánál már a többi buszon érkezett útitársunk várt. Volt, aki már a szobáját is elfoglalta, vagy épp a medence felé tartott, hogy első és jól megérdemelt csobbanásával köszöntse az újonnan érkezőket. Egyedül mentem, gondoltam majd ott biztosan lesz akivel összebarátkozom. Több mint 200 emberből végül csak lesz legalább egy, aki szóba áll velem. Nem csak én voltam ezzel így, ezért egy olyan szobába kerültem, ahol három ugyancsak egyedül utazó lány kapott helyet. A csajokkal nagyon gyorsan össze is hangolódtunk. Este az első buliba már együtt készültünk és figyeltük a másikat, ki miben jön, ki miben jelenik meg először a “nagyközönség” előtt.

Összegyűlt a tömeg a szálloda előtt. Sokan voltunk. Nagyon sokan. Sok ismerős arc, de még több ismeretlen. Mégis mindenki úgy csacsogott a másikkal, mintha már ezer éves barátok lettek volna. Az eligazítás után, ami a következő hétre egy kis iránymutatást adott, a tömeg elindult egy közeli bárba, ahol aztán kezdetét vette a party. Megnyitottuk a hetet. A hét minden napján ilyen vagy hasonló bulira számíthattunk Balázs és Ádám zenéi mellett, amik bizonyítottan a legjobb bulikat eredményezik.

Másnap reggel mindenki elgyötörten, de az órákra készen indult a tánctermek irányába. Az első két órám, csak amolyan bemelegítőként – Beige és Inaki Fernandez tolmácsolásában kizomba volt. Mindent megtudhattunk a tánc és a zene eredetéről, illetve az alapokról. Az összegyűlt kis társaság kíváncsian próbálgatta az első lépéseket, amelyeket már az esti buliban ki is tudtunk próbálni. Ezt követte Niki és Viktor bachata órája. Tömeg volt. Mindenki kíváncsi volt, milyen újdonsággal készültek számunkra. Nem csalódhattunk bennük. Egy klassz kis koreográfiát tanultunk meg folyamatos párcserélgetés mellett. Én egy kis iskolából jöttem, nem szoktam hozzá, hogy ennyien legyenek az órákon, és ennyi emberrel lehet táncolni. Számomra ez volt az egyik legnagyobb élmény, hogy akár 100-an is képesek vagyunk egy teremben, két nagyszerű tanárt csendben figyelni és másolni és mindent megtanulni, amit csak mutatnak. Az első három órát letudtuk. Ekkor mindig ebédszünet a tengerparton, ahol a finomabbnál finomabb kebabot, héjában sült és töltött krumplit valamint óriás palacsintát lehetett ebédelni, vagy csak csobbanni egyet a tengerben.

A délutáni program ismét tánc. Az első napon a délutáni program salsa rueda, illetve bachata. A szervezők tökéletes órabeosztással mindenki számára megfelelő elosztásban kínáltak táncórákat. L.A. salsa, kizomba, bachata, dominikai bachata, zouk, kezdő salsa, kubai salsa, rueda, lady és men style, west coast swing, valamint aerobik órák váltogatták egymást.

Mivel minden napunk hasonló módon telt mint az első, így már csak az esti programokat érdemes kiemelni! Minden estére jutott valami. Sosem unatkoztunk! Bár-Maraton, ahol öt bár welcome drinkkel várt minket és mindenhol egy-egy órányi slágerrel és egy-egy meglepetéssel a fiúknak és természetesen a lányoknak is. ;) A partyhajó, ami az eredeti programban nem is szerepelt. Két hatalmas tánctérrel rendelkező bulihajó, ahol Balázsunk keverte a talp alá valót latin illetve retro magyar zenékkel. A bolgár est, ami egy helyi specialitásnak ígérkezett, végül bohóc show-ba torkollott, de a vacsora, az italok és hát természetesen a társaság is feledhetetlen volt. A sensual salsa buli, amit végül a szabadnapunkon extra szervezésben kaptunk, csupa-csupa érzelmes latin zenékkel. És nem utolsó sorban a záró buli, a Black&White party. Mindenki fehérben és feketében, Balázs és Ádám slágereivel. Egy tökéletes zárása a hétnek. Tanáraink mindegyike egyedi show-val készült, amik ugyancsak fergeteges hangulatot teremtettek. Mindezek mellett megismerhettük Nessebar világörökség részét képező festői utcácskáit, voltunk egy csúszda parkban, és természetesen ahány ember annyi további program.

Egy biztos! Az élményekből nem tudtunk kifogyni! Saját élménnyel kezdtem, hát azzal is fejezem be. Egyedül indultam útnak az ismeretlenbe. Ismeretlen, mert nem volt egy ismerősöm sem; ismeretlen, mert nem jártam még Bulgáriában sem. Bevállaltam, gondoltam biztosan jó buli lesz. De ez a hét messze felülmúlta minden várakozásom. Amikor a buszról leszálltam már nem egyedül értem haza. Volt legalább 200 új ismerősöm, kik kedvesebbek a szívemnek, kik party-arcként maradnak meg az emlékeimben, de egy biztos, a salsa bulikat most már sok-sok ismerőssel fogjuk hajnalig végigtáncolni. Jövőre, veletek, ugyanott!

Szerző: Airam-anna