Salsa Gyöngyösön

Van salsa élet Budapesten kívül is! Gyöngyösön az órákon kívül rendszeresen lehet táncolni a Malom salsa bulikban.

A Salsa Fuerte Tánciskola 2006. szeptemberében indította első csoportját Gyöngyösön. A salsa népszerűsége városunkban azóta is növekszik. A jelenlegi helyzet: a gyöngyösi salsa közösség közel 80-100 fő között mozog.

Minden héten pénteken vannak az órák az Arany János Általános Iskolában, 17.00-tól 18.20-ig a kezdősöknek, 18.20-tól 19.40-ig a középhaladósoknak, és 19.40-től 21.00-ig pedig a haladósok részére.

Február 3-án, pénteken indul az új kezdő tanfolyam, amely alkalom egy 80 perces bemutató óra lesz, ingyenes mindenki számára, és amelyben mindenki kipróbálhatja magát a kubai táncok világában.

2009 óta egy szerencsés találkozásnak és összefogásnak köszönhetően a gyöngyösi Malomudvar Étterem és Rendezvényház ad otthont a csoport saját bulijainak, amely rendezvények mostanra már városi szintű összejövetelek lettek, nagyban hozzájárulva a salsa népszerűsítéséhez a városban, növelve a csoport és a salsa rajongók létszámát.

Egyedi zenei összeállításban, a legjobb házibuli zenéket keverve a salsa, bachata, reggaeton és merengue zenékkel, havonta átlagosan 400-an utaznak ebbe a csodás világba.


Egy állandó vendég véleménye a bulikról:

“Ha Gyöngyösön akarsz egy jót táncolni, akkor nem szabad kihagyni a Malmos bulit, itt mostanra mindenki csak így hívja (Malomudvar Étterem és Rendezvényház, 3200 Gyöngyös, Pesti u. 57.). Ami a legfontosabb, hogy belépő nincs; kulturált hely, színvonalas Salsa-Zumba-Retro zenékkel. A buli évek óta az egyik meghatározó rendezvény a városban. 2010–ben az új irányzatnak megfelelően kiegészült a Zumbával, bővült a látogatók és táncolók köre is, azóta 400-450 fős eseménnyé nőtte ki magát. Korosztálytól és stílustól függetlenül mindenki jól érezheti magát, a rendezők kisebb-nagyobb hibákkal, de általában sikerrel megpróbálnak minden igényt kielégíteni. Ajánlom mindenkinek, mert egy olyan rendezvény, aminek a kezdetére nem kell éjfélig várni, és ide tényleg azért jönnek az emberek, hogy jól érezzék magukat, és nem azért, mert éppen nincs hová menniük.”

Salsa Malom buli infók a Facebookon: https://www.facebook.com/salsa.malom

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=5qw4N2sR_5s[/tube]

Szerzők: Panyikné Király SzilviaPecze Szabolcs, Nagy Edina, petró