Salsa buli mentőakció

szilvu LOGOKedves Táncoslábúak! Ugye egyetértünk abban, hogy a magyar salsa közélet egyik legüdébb színfoltja a jó öreg Szilvuplé! Mindenkinek vannak mosolyt fakasztó emlékei… Oltári táncok… sajgó lábakkal hazaténfergések, szülinapok, együtt örülések, olykor sírások… Szerelmek és barátságok kötődtek itt… szóval igazi élet…

Minden táncos helynek megvan a maga bája, jellegzetessége, hangulata… A Szilvuplé is éppígy igazán egyedi, családias, ide az ember „haza” szokott járni!

Ízig-vérig Dirty Dancing – a hely, ahol szabad szenvedélyesnek lenni, ahol a lelkedből táncolhatsz!

Felszabadultság – úgy táncolsz, ahogy szeretnél! Ahol inspiráljuk egymást, ahol szabad hülyéskedni, ahol mosolyogni és nevetni kötelező! Ahol mindenki remek táncos! KÖZÖSség, ahol még egymás lábát is szeretettel tapossuk, ahol megvannak a karakterek, azok az egyedi arcok, akik nélkül nem lenne a buli ekkora buli…

Ahol nem számít, hogy idős vagy fiatal, magyar vagy külföldi, csíkos vagy karikás; ilyen-olyan tánciskolás (hadd ne soroljam, szerencsére jó sok van! :-)); kezdő vagy haladó, fanatikus, lelkes önkéntes; van cipője vagy nincs, van-e haja vagy nincs; farmerban vagy kisestélyiben; odabújós vagy tisztes távolos; van-e pasija/csaja vagy nincs… és még sorolhatnám…

Ahol még a virágárus néni is legszívesebben táncra perdülne, és még föl is kérnék!

A hely, ahol a DJ a buli lelke! DJ Gera, aki folyamatosan figyel, aki nekünk pörgeti a lemezeket, aki szinte (van amikor nem csak szinte…) együtt táncol velünk, fáradhatatlanul körmöli az embereknek kis cetliken a számok címét, akitől zenét kérhetsz! Aki szerelmeket, barátságokat, tehetségeket lát megszületni, de tud titkot tartani!  Akinek igazán számítanak az emberek – a szemedbe néz, egy pillantással  üzen, és látod, hogy érti, mit érzel!

Egyedi – a hely, ami semmivel sem összehasonlítható! Hihetetlen színes, érdekes! Tele van elrejtett kincsekkel, otthonos! Nem beszélve a személyzetről! Egy csapat, mindig mosolyognak, mindig jó fejek, segítőkészek, mindig ugyanazt a színvonalat nyújtják!

SALSA ez

Nos, kedves barátaim, most kissé veszélybe került ez a csoda…

Bármennyire is régi, és hagyományokkal rendelkező dolog a salsabuli, sajnos egyre kevésbé éri meg fenntartani. Ez minden ilyen szórakozóhelyre igaz egyaránt, mert nem jön akkora bevétel a táncosokból, márpedig minden szórakozóhely a fogyasztásból tartható fenn. Van olyan táncos hely, ami ezen a nyáron már meg sem nyitja kapuit! Higgyétek el, ezt nem csak mi, táncosok sajnáljuk, hanem a helyek fenntartói, és az ott dolgozók is!!! Nos az a helyzet, hogy ha jól belegondolunk, igazuk van. Mert a salsás közösség (szerencsére!) többnyire nem egy alkoholizálós fajta… Hisz nehéz illuminált állapotban jól ropni… Épp ezért nincs elegendő fogyasztás… nem éri meg fenntartani salsa bulit szórakozóhelyeken. Egy salsa bulinak bizony vannak költségei, hisz fizetni kell a pultost, ruhatárost, egyéb személyzetet, és a DJ-t is! Teljesen érthető tehát, hogy ha ez a bevétel nem érkezik be, akkor nem éri meg ilyen formában üzemeltetni. Pedig a hely, és benne minden dolgozó a mi örömünkre és kényelmünkre tevékenykedik, aktív, és alapos munkát végez! Megérdemlik hát, hogy ezt értékeljük! Ha a táncórákért pénzt áldoztunk, akkor miért ne tennénk ezt azért, hogy űzhessük, amit megtanultunk?! Ennek ugyanolyan értéke van. Ha értéket kapunk, azért értéket adunk!

A jó hír az, hogy egyénileg is tudunk mit tenni!!!

Nyilván a részünkről egy kis áldozattal járhat… de ha csak egy kicsit tesz hozzá minden ember, akinek mindez fontos, az összeadódik, és sokat nyom a latban! Tegyük mérlegre az átélt csodálatos élményeket, amik összekötnek minket! Mindenkinek a saját lelkére bízom, mennyit ér meg neki ez… Nézzük a lehetőségeket:

1. A tánc a hatalmas endorfin és katarzis élmény mellett némi olyan mellékhatással is jár, hogy megszomjazunk! Időnként tehát simán belefér, hogy legurítsunk egy isteni limonádét, vizet, vagy bármilyen ücccsit… Vagy akár a kedvezményes koktélok valamelyikét! (Teszteltük, finom! :)) Ahelyett, hogy petpalackokkal megtöltve a táskánkat indulunk egy szórakozóhelyre (ez más, nem táncos helyen is pofátlanság!!!), és a sarokban bújva húzzuk meg, inkább tiszteljük meg az adott helyet, hogy fogyasztunk a kínálatából! Biztos vagyok benne, hogy mivel hatalmas az ital-repertoár, mindenki talál magának, ízlésének, vérmérsékletének megfelelő italt, amivel hozzájárulhat a buli fennmaradásához. Az úriemberek hívják meg bátran a pihegő hölgyeket két tánc között, a hölgyek meg a „szent” ügy érdekében fogadják el! :)

2. Aztán nem ártana az értékeinket, kabátjainkat a ruhatárban tárolni… Ez kimondottan hasznos, mert bármennyire is bízunk egymásban, olykor letévednek olyan emberek, akik nem kifejezetten tisztelik a ’magántulajdon’ című jelenséget… Szóval az a 200,-Ft még a mi érdekünk is!

3. A harmadik, amit megtehetünk, hogy járunk bulizni… Még ha másnap korán kelünk, akkor is le tudunk menni egy kicsit csörögni akár mindhárom nap! Meló utáni fél/egy óra szunyóka csodákat tud tenni az ember energiaszintjével!!  A közösségnek is jót tesz, ha többet vagyunk együtt!!! :) Akár meg is növelhetik a belépőt is picit, aki 300-at kifizet, ki fog fizetni 500-at is!

 

Abban biztosak lehetünk, hogy DJ Gera ez után is nekünk fog játszani, és olyan zenét, amit szeretnénk! :-))) Ő is akkor boldog igazán, amikor mi is! :-)

Lássuk be, mindegyik lehetőség, amivel segíthetünk, igazából jó nekünk is! És nem jár akkora áldozattal!!! Hát tegyük meg! Ezek csak azok a lehetőségek, amiket egyenként meg tudunk tenni, de ha bárkinek bármilyen forradalmi ötlete támad, csak bátran ossza meg velünk!

 

Minden, amit leírtam, csak egyetlen vélemény, figyelmeztetés és segítségkérés…  Az én saját meglátásom, egy egyszerű táncosé, aki még sokáig szeretné koptatni a tánccipőjét a Szilvupléban, és az összes többi táncos helyen! :)

Csak táncoljunk tovább…

Még több barátság, még több szerelem kell!!!

Salsa kell!!! :-)))

Ugye?????

 

Szerző: Horvai Csilla


Közzétéve

itt:

, írta: