Paw tánchétvége és táncverseny

Érkezik a tavasz rohamléptekkel, ideje felhúzni kis korpuszunkat a hencserről és mozgásba lendülni. Amennyiben a szándék már megvan, álljon itt egy különleges program az április 22-24-i hétvégére.

12440280_966792530077859_5933608059682890878_o

Az „ÉS TE JÖSSSSSSSZ A PAWRA!???„  duma már mindenkinek a könyökén jön ki, sokaknak már a szája is habzik ha meghallja, senkinek nem kell  elmagyarázni mit rejtenek azok a programok, ahol feltűnik az a bizonyos mancs.

 

Aki mégis igényel egy kis magyarázatot, ez a pár mondat nekik szól, a többiek figyelmét nagy tisztelettel átcsoportosítanánk a következő bekezdésig. A PAW szócska (angolul mancsot jelent) a Party Time és a Salsa Alliance Weekend betűiből született, ami 2 budapesti buliszervező csapat neveinek rövidítéséből született. A csapatok átlagban havi 2 csendháborítást (táncos bulit) követnek el. Majd 2 éve megalkották az első PAW hétvégét, ami jött, új volt, majd szökőárszerű sikerével, több száz ember mosolyalbumába címlap közeli pozícióba került… A múlttal nem is untatnánk benneteket, ma a dolog ott tart, hogy egy ilyen hétvégén szorosan a tények mentén haladva 9 táncstílus (kubai és vonalas salsa, társastánc, bachata, kizomba, west coast swing, zumba, rocky és esetenként zouk), 5 termes bulik, 80 workshop, 600-700 ember fordul meg Budapestről, vidékről és egyre növekvő számban külföldről is.

https://www.facebook.com/partytimefaklya/videos/958047600952352/

 

Ez az a pont ahol beszállunk a sztoriba, mert kezd egyre izgalmasabbnak ígérkezni. Említésre méltó, hogy a sok tematikus buli, új ötlet, kreatív akció utána sem lehet azt érezni, hogy a szervezők kicsontozták magukat, elfogytak az öletek és innentől kezdve a színvonal heves páternoszterezésre vált. Tavaly ősztől, megsarkantyúzták az eseményt, és egyre több külföldi tanárt hívtak meg, hogy kis hazánk tudásra szomjas táncos egyedei megkaphassák aznapi betevőjüket. Az itthoni tanárgárda továbbra is nagy szerepet kap, de egy kis világi tánctudás még nem ártott meg senkinek… Sőt!

12244252_454603674739045_7668662501945973662_o

Arról nem is beszélve, hogy este a buliban is megjelenő külföldi közreműködők igen nagy eséllyel juttathatnak minket delíriumközeli állapotba (természetesen egy jó tánccal :)). Honfitársaink ezt minden buliban megteszik, róluk most azért nem ejtenék szót. :)

 

Táncverseny

Végül, de nem utolsó sorban érdemes elszöszmötölnünk néhány gondolat erejéig a hétvégén megrendezendő versennyel. Sokan érezhetik azt, hogy már szügyig járunk a táncversenyekben, főként Budapesten.  Ez is bizonyítja, hogy az emberek szeretik, ha céllal tanulhatnak, és néha beesik egy kisebb nagyobb motiváció amellé, hogy a mindenkori táncpartneremnek minél meredekebb szinusz görbéket varázsoljak a kardiográfjára.

Ez a verseny azért különleges, mert nem csak a szokásos salsa-bachata ágakra építkezik, hanem kiterjed más táncágakra is, illetve nem határolja el élesen az amatőr és profi szinteket, köszönhetően a pontozási rendszernek. Ez az egyik legszerethetőbb tulajdonsága, hogy mindenki számára elérhető.

A jól bevált ágak mellett társastánc, kizomba, west coast swing improvizációs kategóriák is megjelennek, illetve a páros és csoportos show, ami izgalmasnak ígérkezik így, hogy ezekben a kategóriákban nincs meghatározva táncág. A zsűrizés / pontozás első olvasásra kicsit bonyolultnak tűnik, de látszik, hogy nem sufnituning rendszerrel van dolgunk.

12645000_933282810095498_2726458807296044584_n

Az úgynevezett Main panelben a hétvége külföldi sztárvendégei, itthoni társastánc versenypontozók illetve mozgásművészek vesznek részt. Míg a Home panelben itthoni neves tanárok és az induló csapatok trénerei foglalnak helyet. A felső háznak 78%-os, míg az alsó háznak 22%-os szavazati joga van, ami biztosítja a kiegyensúlyozott értékelést.

Ezen kívül másik újdonság, hogy a pontokat a versenyzők technikai és művészi kategóriában kapják, tehát egy jó ötlettel, kreatív mozdulatokkal, Urambocsá vicces megoldással rendelkező produkció meglepően sokra viheti, főként az impro kategóriában. Ez persze nem azt jelenti,  hogy bárki egy laza vicces bal hátsó madárfogás után beleharap a zsűri torkába a verseny közepén, akkor legyőzné Yamuleet, de ki tudja? – ez akár a mérleg nyelve is lehet. :)

Viccet félretéve, ez a rendszer sokat segíthet abban az álomban, hogy a szervezők egy olyan versenyt hívjanak életre, amiben amatőr és félprofi versenyzők versenyezhetnek profi körülmények között, profi bírák előtt. A verseny hitelesítve van a World Artisctic Dance Federation (WADF) által, amitől igen, a dolognak elég komoly ízvilága van.

wadf5

A végére pedig a verseny legpikánsabb és természetesen legfinomabb részét hagyjuk, ami név szerint az, hogy a verseny összdíjazása több mint 600.000.-Ft. készpénzben, különböző passokban és felajánlásokban. Mind az esemény, mind a táncverseny jelentkezési határideje 2016.04.18. hétfő.

Ennél több szószaporításra nincs is szükség, aki szereti a nagy volumenű eseményeket nem fog csalódni, aki pedig a kisebb családias rendezvényekre esküszik őket továbbra sem fogják meggyőzni.

A lényeg, hogy táncolni jó, földön, vízen vagy levegőben, mindegy hogy az orvos írja fel vagy a pszichiáter küld, mindegy hogy mi volt a motiváció amikor elkezdtük. Most már itt vagyunk, jó helyen vagyunk, mindegy miért haladunk előre, mint a tank; a saját jólétünkért, a táncpartnerünk egy szikrázó mosolyáért, vagy a zsűri elismeréséért, bármelyiket is megkapjuk, mi leszünk a győztesek!

 

Az eseményről és a versenyről részletesebben az alábbi elérhetőségeken olvashattok:

Az esemény weboldala.

Az esemény FB oldala.

A verseny FB oldala.

paw-logo

Cikk by SA

 

 


Közzétéve

itt:

,

, írta: