Kategóriák
Beszámoló

Nelson Campos Budapesten

Nemrégiben hazánkba látogatott az első angol nyelvű kizomba oktató dvd készítője. Ezt egy ws hétvégével koronázták meg, amit Molnár Endre Son2 órája is színesített. A hétvége folyamán a Latinfo.hu szerkesztőségi tagjai is részt vettek Nelson óráin, amikről most beszámolót olvashattok további tervekkel kiegészítve.

Az esemény közös szervezésben történt: SunDance, Ronaldodance, Molnár Endre & Jónás Zsuzsa közreműködésével. A helyszínt a Barrio Latino biztosította.

Ronaldot már biztosan sokan ismeritek, de azt talán kevesen tudjátok, hogy egy musicalben kapott szerepet Bécsben, aminek november 25-én volt a premierje Chica dance néven. Molnár Endre & Jónás Zsuzsa Harangozó Gyula díjas táncművész. Endre 15 éve tanít salsát, és kongán játszik. A Son2 azért népszerű, mert a táncosok sokszínűségét és muzikalitását fejleszti. A Son2 rávilágít, hogy a zene bennünk van, és megismerheted mindazt, amit a “salsa” jelent: szósz. Ebbe nyújtott betekintést Endre, Nelson workshopját megelőzően.

Nelson Campost a kizomba “guru”-t és partnerét Rachel-t a SunDance hozta Magyarországra. A SunDance egy nemzetközi táncos rendezvényeket szervező, írországi székhelyű tánciskola. Fő céljuk, hogy a hazai közönség olyan nemzetközileg elismert tanárokat és táncosokat ismerjen meg, mint Nelson Campos.

Szombati workshop

Mikor kérdezték tőlem ki ő, nem tudtam rá válaszolni, aztán amint megláttam élőben, egyből bevillant az arc, amit annyi videón láttam már. Egyből megörültem, hogy itt lehetünk.

 

Őszintén megvallva csalódtam, hatalmas POZITÍV csalódás volt. Úgy érzem pont ez kellett nekünk. Kicsit döcögősen indult a részvételünk, de az utolsó percben minden összeállt és észbe sem kaptunk már ott álltunk a Barrio Latino ajtajában. Krisz szerző és táncpartnerem először vonakodva indult neki, de végül ennyit mondott: „Igazad volt, jönnünk kellett.”.

 

Az óra anyagát tekintve alapokat is vettünk, de haladtunk is egyben. Úgy éreztem Nelson minden tőle telhetőt megtesz, hogy tudásunk gyarapodjon. Sokaknak talán túl gyorsnak tűnhetett, de abszolúte a szinteknek megfelelő gyorsasággal haladtunk és a workshopoknak erről kell/kellene szólnia. Kezünkbe adta a tudást, a kigyakorlása már csak rajtunk múlik.

Jól felépített órák voltak, maximális kihasználással. Tematika szempontból megmutatta a lépést, majd gyakoroltatta, végül összekötöttük az előtte tanultakkal, így tudtak rögzülni az új lépések, a végére pedig egy egész sort tudtunk összerakni. Sok magyarázat nem volt, csak épp annyi amennyi kellett. A két tanár tökéletesen kiegészítette egymást. A csapaton úgy éreztem jól levették és tovább is akkor léptünk, amikor a csapat nagy részének sikerült elsajátítania az adott lépést vagy kombinációt.

 

Részemről nagyon örülök, hogy itt lehettem, és amint újra lehetőség adódik, biztosan részt veszek Nelson óráján, ami hamarabb lesz, mint gondolnánk. Hamarosan újra Magyarországra látogat egy workshop erejéig, kicsit később pedig egy nagyobb rendezvény résztvevőjeként is, amin ezúttal egyedi programmal készül a hazai igényeket kielégíteni. Erről bővebb információkat a vele készített interjúban tudhatunk meg (publikálás hamarosan!). Nelson Campos legközelebb december 10-én tanít a Szilvuplében a buli előtt!

Néhány szó Nelsonról:

 

Nelson De Oliveira Campos, a jelenleg Londonban élő kizomba guru Afrikában született, Portugáliában nevelkedett. 15 éve tanít Európaszerte, népszerűsége végtelen türelmének és tánc iránti szenvedélyének köszönhető. Született táncos.

Nelson volt az első, aki angol nyelvű kizomba oktatói cd-t állított össze, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek nemcsak a kizombát tanulni vágyók, hanem a tánctanárok között is. Elegáns stílusa és magával ragadó természete teszi az amúgy is forró kizombát még népszerűbbé tanítványai körében!

 

A szervezők elárulták, hogy nagyszabású egyedülálló fesztivállal készülnek jövő évben, ahol a terveknek megfelelően Nelsonnal is újra találkozhatunk! Ez ügyben már folynak a szervezések és mihamarabb beszámolunk róla, hogy a legkedvezőbb árakon vehessetek részt rajta!

 

Addig is a szervezők mindenkit szeretettel várnak a december 10-i workshopon.

Bővebb információ az alábbi linken: http://www.facebook.com/events/498533930179741/?fref=ts

 

Köszönet a szervezőknek!

Szerző : Lil’D & Chrys