Mambo Craze vasárnaponként a Szilvupléban

Mambo Craze vasárnaponként a Szilvuplében

Ez egy nyugis vasárnap esti kiruccanás az igényes salsa zenék, a latin jazz és a nagy klasszikusok irányába. November 11. az a nap, amikor beindul a vasárnap esti salsa buli a Szilvuplében!

Mambo Craze Szilvuple EventpicMire számíthatsz?
Először is a legjobb táncosokra. Büszke vagyok rá, hogy volt, amikor egy tucatnyi salsa oktató volt jelen az egyik vasárnapi bulin. Minden tánciskolától függetlenül várjuk nem csak az oktatókat, hanem azokat is, akik most tanulnak, vagy csak ismerkednek a tánccal. Sőt, van aki csak zenét hallgatni jár le…

Egyedi zenei világra. Előszeretettel bányászok ki kifejezetten régi zenéket, egészen a 40-es évektől – több számot a saját

bakelit lemezeimről digitalizáltam be. Mindig elhangzik néhány latin jazz felvétel, különösen rajongok az olyanokért, amikben sok vibrafon, zongora vagy erős fúvós szekció van jelen, meg persze azok, amikre a latinok azt mondják “tiene sabor”.

Kubai, new yorki – mindegy. Sok olyan zenével találkozhatsz vasárnap, amelyikre lehet kubai salsát, sont táncolni, s szinte
biztos, hogy más buliban nem hallottad még. Az előadói gyakran kubaiak, vagy a karib térség valamely meghatározó országában (Venezuela, Kolumbia, Panama, Puerto Rico stb.) játszanak.

Salsa a világ körül. A salsa ma már világjelenség, minden kontinensen vannak jobb és még jobb zenekarok és zenék. Előfordulhat, hogy valamelyik zenét kreolul (pl. Haiti), vagy oroszul, netán franciául vagy akár japánul éneklik.

Változatosság. Természetesen DJ-ként a feladatom, hogy a közönségnek zenéljek. Ha kubai salsát táncolsz, akkor is hallani fogsz néhány olyan gyöngyszemet, amire nem fogod tudni megállni mozgás és tánc nélkül. Természetesen lesz cha-cha-cha, bachata (a jobbik fajtából), kizomba, s bármi más, amire jól esik táncolni.

Talán néhányan emlékeznek rá, hogy Franklin vasárnapi social bulija volt az az egyetlen buli a héten, ahol a vonalas táncosok (jobban mondva LA vagy NY style-t táncolók) egész este a klasszikus előadók zenéire táncolhattak. Ez a hagyomány közel 10 éven keresztül folytatódott, s több mint egy éve vettem át tőle a megtisztelő feladatot és indítottam útjára a MAMBO Craze! bulikat. Ez folytatódik a Szilvuplében, most vasárnaptól. Várunk tehát a nyitóbulin, november 11-én és utána minden vasárnap – ez egy méltó lezárása a hétnek, vagy akár egy vidám és könnyed indítása a következőnek!

Jelezz vissza az eseményen, hogy jössz-e: https://www.facebook.com/events/329953410446122/

 

Mambo Craze Szilvuple Flyer


Közzétéve

itt:

, írta: