Lájk, komment, közösségi aktivitások

Elindult a lájkolás és a kommentelés a Latinfo.hu-n. Szándékaink szerint a szokásos véleménykifejtés mellett valódi közösségi aktivitásra (táncpartner keresés, telekocsi, tippek-trükkök, stb…) is fogja közönségünk használni.

Régóta gondolkoztam már azon, hogy szüksége van a hazai salsás társadalomnak egy információs weblapra, ahol az aktuális hírek mellett különféle tartalmakat és szolgáltatásokat is találtok.

Már a tervezgetéskor alapkoncepció volt, hogy veletek közösen kéne csinálni a lapot, ezért indítottam egy nagy szavazással arról, hogy szükség van-e a lapra (azt mondtátok, hogy igen! (-: ), majd később, hogy mi legyen a kiválasztott domain név (kösz a Latinfo.hu-ért!).

Az is nyilvánvaló volt, hogy csak akkor lehet valóban független a kezdeményezés, ha több ember készíti, így jött össze a maroknyi szerkesztőségünk.

Van már helyünk, van már tartalmunk, mi hiányzik még? Hát a közönség, aki segít, hogy a lap ne csak egy olvasmány legyen, hanem valódi közösségi oldal, ahol legalább olyan szerepe van a látogatók által írt kommenteknek, véleményeknek, ötleteknek, mint a szerkesztett tartalmaknak.

Hát hajrá! Tessék megosztani a tartalmainkat, böködni a Lájk gombot és megírni a véleményeket a cikkekről és a cikkekben tárgyalt eseményekről, zenékről, helyekről, emberekről.

Tudva, hogy az anonim forumozás ideje már meghaladott, és ismerve azt, hogy konszolidáltabb a hangnem, ha mindenki a saját profilja mögül kommentel, úgy határoztunk, hogy csak Facebook-os hozzászólásokat engedélyezünk az oldalon. Tudjuk, hogy nem mindenki tagja a vezető közösségi oldalnak, így óhatatlanul lesznek olyanok, akik kimaradnak ebből a lehetőségből, de hisszük, hogy ez vállalható kompromisszum azért, hogy a véleményezés valamennyire moderált legyen.

Apropó, moderáció. Nincsenek moderációs alapelveink. Úgy határoztunk, hogy meglátjuk majd, hogy merre megy a dolog, lesznek-e rosszindulatú, vállalhatatlan hozzászólások, ha igen, akkor majd kitaláljuk, hogy is kezeljük ezeket. Tettük ezt azért mert alapvetően hiszünk a közösség józan ítélőképességében és erejében, reméljük, ha valaki nem megfelelően használja majd az oldalt, a többiek segítenek Neki a helyes magatartási normák megtalálásában.

Mindazonáltal van nálunk moderációs eszköz és nem félünk használni, tehát, ha valaki elfogadhatatlan stílusban használja a szolgáltatást, előfordulhat a hozzászólás elrejtése, vagy a hozzászóló kitiltása.

A felelősség kizárása: A Latinfo.hu szerkesztősége nem fogalmaz meg szerkesztőségi álláspontot a tartalmaiban. Azok minden esetben az adott szerző(k) saját véleményét tükrözik. Nem vállalunk felelősséget a tartalmakban található információk hitelességéért és a cikkekben talált helytelen információk okozta vagyoni vagy erkölcsi károkért.

A Latinfo.hu lehetőséget ad a tartalmainak kommentálására, de nem vállal felelősséget a kommentek stílusáért, és tartalmáért!

Amennyiben valamilyen jogsértő tartalommal vagy hozzászólással találkozik, kérjük jelezze azt az ugyfelszolgalat@latinfo.hu címen.

Reméljük a közönségünk hamar felismeri, hogy a kommentezés nem csak negatív vélemények kifejtésére való, hanem valódi közösségi értékkel bír. Lehet a segítségével táncpartnert keresni az adott rendezvényre, utast vagy autót találni az odajutáshoz, hasonló eseményeket ajánlani, tippeket, ötleteket adni.

Reméljük hasznosnak ítélitek meg az új szolgáltatást és működésünket. Ha ez így van, máris lehet használni a lenti Like és Komment lehetőségeket!

Szerző: Vizi Balázs


Közzétéve

itt:

, írta: