Kategóriák
Kezdő vagyok

Kezdő Kázmér – Irány a tánciskola

Nemrégiben elhatároztam, hogy már-már megkopott tánctudásomat megújítom, és valami olyan tánccal ismerkedek meg, amivel tudok is valamit kezdeni, új bulikba járhatok, új embereket ismerhetek meg, és még sorolhatnám az előnyöket. Az nem volt számomra kérdéses, hogy latin táncot szeretnék tanulni, no de hogy mi legyen az, azt már nehezebb volt eldönteni. Cikksorozatomban a saját utamat szeretném bemutatni a tánctanulásom során, hogy ezzel is segítsek azoknak, akik hasonlón törik a fejüket.

Röviden összefoglalva nincs is másra szükségünk, csak az elhatározásra, némi keresésre és arra, hogy „beiratkozzunk” egy tanfolyamra. De azért nézzünk meg egy-két dilemmát. A sorrend természetesen nem mérvadó, csupán azt mutatja, hogy én milyen sorrendben találkoztam ezekkel a „problémákkal”.

Párral vagy pár nélkül

A szerencsések közé tartozunk, hogy ha egyből akad egy párunk, akivel elmehetünk, hisz bizonyítottan könnyebb, hogy ha valaki van velünk, de azt ne felejtsük el, hogy a tanfolyamok legtöbbjén párcsere van, tehát nem csak azzal fogunk táncolni, akivel érkeztünk. Azonban akkor se essünk kétségbe, hogy ha nincsen aki velünk tartana. Kérdezzük meg bátran ismerőseinket (akár az azonos neműeket is) általában a legtöbb baráti társaságban kiderül, hogy valaki hasonló gondolatokat dédelget. Ha így sem találnánk senkit, akkor sem kell aggódni, a legtöbb tánciskola úgy hirdeti a tanfolyamait, hogy akár egyedül is jelentkezhetünk, de akár választhatunk olyan táncot is, amit egyedül táncolhatunk.

Milyen táncot válasszak?

A táncválasztás a későbbiekben fontos lehet, befolyásolhatja, hogy a tánctudásunkat hol használhatjuk majd a későbbiekben. Ha a jelenlegi „divat” táncokat tekintjük, akkor elsőre a salsára gondolunk, de valójában azért itt is érhetnek minket meglepetések. Találkozhatunk a kubai salsával, a bachatával, a zoukkal, az LA salsával, a reggaetonnal és még megannyi latin tánccal. Ne essünk kétségbe. Keressünk a neten leírásokat, YouTube videókat. Nézzük meg, hogy melyik tetszik nekünk illetve melyik az amelyikhez esetleg megelőző tánctudás és/vagy magasabb fizikum szükséges. Általában a tánciskolák külön kiemelik, hogy melyik táncot ajánlják kezdőknek is. Ha időnk/kedvünk/pénztárcánk megengedi, akkor egyszerre több tanfolyamot is elkezdhetünk.

Tánciskola

A tanfolyam választásánál elsőként mérlegeljük a helyszínt és az árat. Ne felejtsünk el minél több információt begyűjteni, hogy később ne érjen minket meglepetés. Kérdezzük meg táncoló ismerőseinket, hogy milyen tapasztalataik vannak. Keressük fel a tánciskola honlapját és tájékozódjunk a részletekről.

Szeptemberben és januárban nagyon sok tanfolyam indul, rengeteg akció közül választhatunk, de azért érdemes más időszakokban is körbenézni, mindig lehet találni valamit. Ha valamely kérdésünkre nem találunk választ az iskola honlapján, akkor nyugodtan kérdezzünk a megadott elérhetőségeken. Keressünk olyan iskolát, ahol az első óra ingyenes, és akkor minden következmény nélkül meggondolhatjuk magunkat. Érdemes emellett arra is figyelni, hogy az adott iskolában milyen jegyek/bérletek válthatóak, azok meddig érvényesek. Ha egyedül megyünk valamilyen páros táncra, feltétlenül nézzünk utána, hogy mehetünk-e pár nélkül.

Ha mindezeken túl vagyunk, irány a tánciskola a megadott időpontban.

Szerző: (fz)

Ajánlott cikkek: