Kezdő Kata - Salsa evolúció, az első salsa óra

Kezdő Kata – Salsa evolúció, az első salsa óra

Evolúció, erről mindenkinek az amőbák és a majmok jutnak eszébe, de… utazzunk egy kicsit a múltba… emlékezzetek vissza az első órára… Régen volt, de igaz volt… Életünk meghatározó 1-1,5 órája.

Dance Evolution

A barátnőm felhív, hogy ráérek-e holnap, lesz valami táncolós nyílt nap… Salsa. Azt sem tudom, mi is ez? … Valami latin? A szószról már hallottam, kicsit pikáns… Passzolom a kérdést és még arra sem veszem a fáradságot, hogy „kiguglizzam”. De, miért is ne? Elmegyek erre a nyílt napra, workshopra – az mi is? – aztán, ha nem tetszik, hazajövök. Mibe kell menni egy ilyen helyre?

A filmekben Jennifer Lopez magassarkúban táncolt; Baby (Jennifer Grey) a Dirty Dancingben vízben is ugrált. Mi mit fogunk csinálni? Mennyi kérdés… Aki sportolt valaha, biztosan valami tréning cuccban megy, aki egyátalán nem, az másik cipőt sem visz.

jennifer_lopez_dancing

Telik az idő, van is kedvem menni, meg nincs is. Mindegy, nézzük meg, lesz, ami lesz.

Belépünk a lakkozott terembe, még jó, hogy hoztunk másik cipőt. Sokan vannak, a barátnőmön kívül persze senkit sem ismerek, csupa idegen arc. Szól valami zene, azt sem ismerem, valami gyors, de halk, nem hallom rendesen. Már látom a tanárokat; egy fiú és egy lány. Milyen jól néznek ki, milyen magabiztosak – bezzeg én… Felmerül a kérdés; minek jöttem ide?! Bár ahogy körbenézek, a többiek is valami hasonlót gondolhatnak, a barátnőm hátba vág, hogy ne izéljek már!

uno_dos_tresValami készül… bemutatkozik a tanárpáros, pár szóban elmondják, hogy mi is ez a tánc, hangosabb lesz a zene. Bemelegítünk, hát szerintem ez sem salsa zene, nem mintha tudnám, hogy az milyen. Majd lassan változik a dallam, a ritmus. Magával ragadó! Ez már biztosan salsa lesz, hm tetszik! Jönnek az alaplépesek; egy-két-há, öt-hat hét. Á, ez egyszerű, semmi extra, sima ügy. Gyakorolgatunk még, aztán egyszer csak véget ér az óra, nézem az időt, eltelt 90 perc. Észre sem vettem. Jól éreztem magam, nem tűnik bonyolultnak, és bérletet is kedvezményes áron lehet venni. Miért ne próbáljam ki? Veszek bérletet, el sem hiszem; megtettem az első valódi lépést.

Eltelik egy hét. Eljön a következő, már „igazi” óra. Persze megint izgulok, hogy mi lesz, megint ismeretlen arcok –senkire sem emlékszem, csak az egy két há’-ra – még a barátnőm sem jött, nem ért rá, egyedül kell belevágnom. Bemelegítéssel indítunk megint valami taka-taka gyors zenére, amit még mindig nem tudok hova tenni. Aztán ismerősebb dallamok csendülnek fel, és tudom, hogy eljött a salsa ideje. Csak úgy röpködnek a spanyol szavak… eltévesztettem volna a termet? Ez valami nyelvóra?

Ja, nem, csak a figurák nevei, kettő az egyben; tánc + nyelvóra – hasznos kombináció.

Ami egy hete egyszerűnek tűnt, most követhetetlen, kicsit be kell hajlítanom a térdemet, forogni is, számolni is kell és mindezt zenére, na ne! Hogy figyeljek egyszerre ennyi mindenre?! Egyszer csak, körbe állítanak minket; RUEDA-ba, hűha. Kicsit mintha gyorsan haladnánk, alig bírom, de élvezem, már nem akarok mindennek egyszerre megfelelni, jól érzem magam és a többiek is. Néha egymás lábára lépünk, de mindenki nevet és izzad nagy izgalmában!

Szerző: Fairytale

Ajánlott cikkek:

Képek forrása:


Közzétéve

itt:

, írta: