IV. Baila Cuba Afrocuban Dance Workshop

Negyedik alkalommal látogat el hazánkba Chiqui Dixon és Kristina Dixon!

Ők az afro-kubai táncok legnagyobb mesterei, tőlük tanult Alberto Valdes, Jorge Camagüey és még sok más világhírű tanár.

A workshop fejleszti az izolációt, mozgáskoordinációt, színesíti a szóló táncot! Ajánlott salsasoknak, versenytáncosoknak és mindenkinek, akit érdekel egy tánckultúra, amely kevésbé ismert hazánkban, de magas szinten mozgásfejlesztő és biztos alapokat biztosít a táncokhoz. Ha jó táncossá kívánsz válni, akkor feltétlenül itt a helyed!!!

 

Ezeknek a táncoknak (Orisha Istenek táncai) a története a XVI. századhoz nyúlik vissza, de ma is táncolják Kubában változatlan formában!

http://www.afrocubandance.net/Santeria.html

Az oktatók

 

Chiqui Dixon

Chiqui az 1970-es évek vége óta a Conjunto Folklórico Nacionál de Cuba táncosa. Itt nyerte el a “Legjobb szóló táncos” címet.

1992-ben Chiqui Svédországba költözött. Azóta szerződéses táncpedagógus, vendégtanár és koreográfus a “Royal Academy of Music”-ban (Malmöben és Stockholmban), a “The College of Dance and Ballet Academy”-ben Stockholmban, a Rhytmic Centerben Koppenhágában, a “Music Conservatory”-ban Silkeborgban, Dániában.

Szintén keresett tánctanárként és művészként tartják számon Dániában, Norvégiában, Finnországban, Hollandiában, Lengyelországban, Németországban, Svájcban, Ausztriában, Bulgáriában, Cipruson, Görögországban, Írországban, Angliában, Skóciában, Olaszországban és az Egyesült Államokban is.

Chiqui 1993 óta tanítja az alábbiakat: Afro-Kubai táncok, Latin jazz, Son, Mambo, Cha-cha-cha, Rumba, Reggaeton az Ekeby Dance Studio-ban, Uppsalaban.

Chiqui több filmben is szerepet kapott, mint például: “Placido”, “El Cuervo”, “Oggún”, “La Rumba”

Főszereplője volt a “Papá Montero” című filmnek, amely Kubai nagydíjat kapott.

Chiquinek kimagasló képessége van az oktatáshoz, ösztönzi az embereket a gazdag kubai kultúra megismerésére. Ez tette Őt ilyen sikeres és keresett táncpedagógussá.

 

Kristina

Kristina kubai és afro-kubai táncokat tanult az ENA-ban (Escuela Nacionál de Arte) Havannában. 6 éven át gyakorlati és elméleti kutatásokat végzett az afro-kubai táncok területén, olyan kubai környezetben, ahol a Yoruba és a Bantú törzsi táncok a vallási élet szerves részei.

Az ott töltött évei során különlegesen kiemelkedő tanulója volt a Conjunto Folklórico Nacionál de Cuba iskolának. Pedagógusként és művészként számos iskolába és országba hívták meg Kristina-t és Chiqui-t együtt (lásd: Chiqui önéletrajzát).

Kristina kezdeményezte Svédország és Kuba Kulturális együttműködését 1998-ban. Az általa alapított “Grupo Iré” csoporttal (mely fiatal tánctanulóiból áll) 11 kubai és afro-kubai tánckoreográfiát adtak elő különböző kulturális helyszíneken.

 

A kulturális csere megvalósításához Kristina gazdasági támogatást kapott a Svéd kormánytól.

Kristina, a fiatalságért tett munkássága elismeréseként díjazásban részesült Svédországban. Nemes cselekedeteiért méltán viselheti a “Kuba Kulturális Nagykövete” címet a kubai kultúra terjesztéséért.

 

Program

2012. szeptember 22.

11.00 – 12.00   Regisztráció

12.00 – 13.00   Orisha: Oggún

13.10 – 14.10   Orisha: Oyá

14.30 – 15.30   Orisha: Babalú Ayé

15.40 – 16.40   Kongó: Palo, Makuta

 

 

 

 

Árak

Egyéni jelentkezés: 13000 Ft

Csoportos ár (8 főtől): 12 000 Ft

 

Csoportos árért keressétek:

Tóth Timea (LilD)

timea.toth.lild@gmail.com

+36305122494

 

Részletek: www.bailacuba.hu

Időpont: 2012. szeptember 22.

Workshop helyszín: Budapest, Fáklya Klub (Bp. Csengery u. 68.)

Buli helyszín: Budapest, Barrio Latino (Bp. Jókai utca 4.)

És egy kis plusz:

https://www.facebook.com/notes/zsuzsa-melkvi/kert%C3%A9sz-miki-mi%C3%A9rt-j%C3%B3-nekem-ha-sokan-j%C3%B6tt%C3%B6k-chiqui-%C3%A9s-kristina-workshopj%C3%A1ra/379376985464271

 

Elérhetőség

Melkvi Zsuzsa

www.bailacuba.hu

www.afrocubandance.net

+36 20 546 83 08

 

Szeretettel várjuk a jelentkezéseteket!

 


Közzétéve

itt:

, írta: