Cserkeszőlő 2012 – Ritmo de la Luna

Március végén részt vettem egy remek, wellness-szel egybekötött tánctábor jellegű hétvégén Cserkeszőlőn a Ritmo de la Luna szervezésében. Ez volt a második, hasonló jellegű eseményem és az első sikeréből kiindulva nagyon vártam ezt is.

 

Cserkeszőlő egy Kecskeméttől keletre, kb. 45 km-re fekvő kis település aminek termál kútjai köré egy egész kis idegenforgalmi komplexum épült fel, mi a ****-os Aqua Spa hotelben voltunk. Kellemes környezet, kültéri és beltéri medencék, szauna, masszázs és egyéb wellness lehetőségek vártak ránk. Társaságunk egyik része a hotel szobáiban kapott helyet, a nagyobbik része pedig 2 szobás, 4 személyes, klimatizált faházakban amelyeknek egyenként 2 beállós parkolója is volt.

Többségünk – köztük én is –  közösen szerveződve autókkal indult Budapestről péntek kora délután mert 17.00-kor kezdődött az első óra. A péntek délutáni csúcsforgalomban eltartott egy ideig míg kiértünk Budapestről, így az út hátralévő részében nagyon kellett sietnem, de mondjuk úgy, hogy végig úgy éreztem a volán mögött, hogy a sebess

éghatárokat maximálisan betartottam. :)

A hotelnek egy nagyobb és egy kisebb konferenciaterme van, ami lehetőséget adott arra hogy párhuzamosan két táncóra is legyen. A szervezők ezt ki is használták, változatos, sok igényt kielégítő volt az órarend: salsa kezdő (teljesen az alapoktól), középhaladó és haladó szintű órák, bachata, cha-cha-cha, zouk, kizomba, zumba, salsa show style. A Ritmo de la Luna szokásához híven minden órán olyan új figurákat tanultam amelyek a normál órarendben nem szerepelnek. Így azon kívül hogy napközben 4-5 órán át táncoltam és mozogtam olyan új, parkettképes tudást is adott a tábor amit aztán a latin bulikban hasznosítani tudtam, növekedett a repertoárom. Az órák természetesen nem kötelezőek, így mindenki úgy tudta beosztani az idejét, energiáját ahogy jó volt neki. Én igyekeztem napközben mindig részt venni valamilyen órán, esténként pedig a hotel wellness részlegén pihentem ki magam a medencét vagy a szaunát használva.

Természetesen a „munka” mellett az estéken jutott idő a bulizásra is. A nagy teremben latin buli ment, a kisebb teremben pedig retro buli. A bulik ideje alatt kedvezményes koktélokat is fogyaszthattunk (a Luna koktél kifejezetten finom volt), melyet a hotel alkalmazottai készítettek, valamint különböző fazonú és színű Luna-s pólók vásárlására is volt lehetőség.

A tánciskola tanárai (Wertheimer Anita, Tóth Mariann és Martincsevics György) egy péntek esti meglepetéssel is szolgáltak a közönségnek. Érkezéskor mindenki karszalagján a „Ritmo” vagy a „Luna” felirat szerepelt, s mint később kiderült ez felosztottt bennünket két csapatra. A péntek esti buli félidejénél elhallgatott a zene és a projektor kivetítette a Wii képét a vászonra, rajta a Dance Battle nevű játék kezdőképernyőjével. 5-5 önként jelentkező mérte össze tánctudását egymás ellen, a csapat többi része pedig mögöttük táncolta a figurákat. Az érzékelőtől megfelelő távolságra kellett állni a versenyzőknek. A zene kiválasztása után a vásznon megjelent két alak akik különböző mozgásokat, figurákat táncoltak a választott zenére. A versenyzők feladata az volt hogy utánozzák őket, amivel pontokat lehetett gyűjteni. A mozgást a Wii szenzora érzékelte és értékelte ki vajon sikerült-e utánoznunk a mutatott figurákat. Akinek a szám végére több pontja gyűlt össze az győzött. Én is ott voltam az önként jelentkezők között és egy nagyon jól mozgó, tapasztalt hölggyel kellett versenyeznem. Többnyire női mozdulatokat kellett volna utánoznom Rihanna egyik zenéjére, és hiába kaptam folyamatos buzdítást a csapatomtól, a végén fejet kellett hajtanom a versenytársam előtt. Mindezek ellenére fantasztikus élmény volt és nagyon jól szórakozott mindenki. A buli folytatásában azért igyekeztem megmutatni salsa tudásom javát a hölgynek. :)

A szombat esti buliban is voltak meglepetések, különösen az egyik résztvevő hölgy számára, aki hosszú idő után elhagyja az iskolát és külföldre költözik. Egyfajta búcsútáncként az egyik rueda közben megkérte a leader hogy álljon a kör közepére és amíg szólt a zene, mindig más kérte őt fel pár másodpercre és megtáncoltattuk, az enchufla-knál pedig taps helyett a nevét kiáltotta mindenki. :)

A tábor csúcspontja a vasárnapi utolsó óra volt, ahol is folyamatos ruedák követték egymást kreatív vezetések mellett. Salsa, bachata és cha-cha-cha ruedák is voltak, zúzott a tömeg pár pörgős zumba zenére, megtanultuk a Charleston tánc alapjait, és egy kis néptánccal tettük még színesebbé az órát. Sok-sok nevetés, jókedv, tánc, fürdőzés és elhasznált póló/ing után a tábort a közös csoportképpel zártuk le.

Kitűnően éreztem magam az egész hétvége folyamán, rengeteget táncoltam, tanultam, új embereket ismertem meg és sok-sok élménnyel lettem gazdagabb. Ezúton is köszönöm a sok munkát Aninak, Mariannak és Gyurinak amellyel mindez lehetővé vált, és aki még esetleg nem volt ilyen táborban ajánlom próbálja ki mindenképp, valamint hogy a következő napot szabadsággal töltse mert az izomláztól lehet hogy nehezen fog mozogni a munkahelyén. :)

 

Szerző: Ricardo Salsero

Te is elmesélnéd tábor, hétvége vagy bármilyen salsa élményedet? Írj nekünk a latinfo@latinfo.hu címre!

Elsősorban résztvevők beszámolóit várjuk. Persze akkor is írj, ha Te vagy a rendezvény szervezője és szívesen beszámolnál róla a Latinfo.hu hasábjain. Ide várjuk a szervezők írásait: szervezo@latinfo.hu.