Buena Vista Social Club koncert Veszprémben

Buena Vista Social Club koncert Veszprémben – 07. 20.

Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo koncert Veszprémben, 2012. július 20-án, pénteken.

Buena Vista Social ClubA Veszprémfest 2012 keretében újra hazánkban üdvözölhetjük a Buena Vista Social Clubot. A Koncert a nagy érdeklődésre való tekintettel a Veszprémi Sportcsarnokban lesz megtartva, ezért újra kaphatók jegyek az eseményre!

A Latinfo.hu csapata is ott lesz a koncerten, amire közös utazást szervezünk Budapestről. Ha Te is érdeklődsz, csatlakozz itt: https://www.facebook.com/events/172857746181196/

A Latinfo.hu kérdésére a szervezők arról tájékoztattak, hogy bár a koncert alapvetően ültetett, a színpad előtt és a nézőtér végében is lesz mód a táncolásra!

Koncert Infók:
2012. július 20. péntek 21.00
Helyszín: Veszprém Aréna
Előzenekar 20.00: Gyöngyhalász latin zenekar
Info:  http://veszpremfest.hu
Jegy: http://www.jegymester.hu/hun/Event/11000288/Orquesta-Buena-Vista-Social-Club%C2%AE—featuring-Omara-Portuondo

 

Buena Vista Social Club

Barázdált arcok, mesélő tekintetek, ráncok között bujkáló mosolyok – és persze fantasztikus hangok énekben, zenében. Így ismerte meg a világ másfél évtizede a Buena Vista Social Club formációt Wim Wenders veterán kubai muzsikusokról szóló filmjében. Tehetségük, tudásuk mellett szuggesztív előadásmódjukat, semmihez sem hasonlítható hangulatú, magával ragadó produkciójukat most ismét élőben élvezheti az európai közönség. A Buena Vista Social Club 1997-es, egyetlen stúdióalbuma után világsikert aratott. A 13 tagú Orquesta Buena Vista Social Club® ma már nem egy zenekar, hanem jelenség. A gerincet továbbra is a filmből megismert zenészek alkotják: Eliades Ochoa (gitáros, énekes), Barbarito Torres (kubai lant) és Jesus “Aguaje” Ramos (harsona). Őket egészítik ki olyan fiatal kubai tehetségek, mint az énekes Carlos Calunga és a virtuóz zongorista Rolando Luna. Újra csatlakozott Omara Portuondó, az eredeti Buena Vista Social Club tagja is, akinek 2008-as Gracias című albuma elnyerte a Latin Grammy-díjat. Omara frissessége mit sem kopott az elmúlt hat évtized alatt, a szakemberek a Graciast 2008 egyik legjobb albumának nevezték.Omara Portuondo A zenészóriások kézjegye örökre rajta marad a son montunos, a danzó, a cha-cha-cha, a boleró és kubai jazz stílusán. Az együttest telt ház ünnepelte az Olympia, a Royal Albert Hall, a Liceu Barcelona, a bécsi Konzerthaus és a North Sea Jazz fesztivál színpadán. Nem kétséges, életteli játékával az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo produkció újra meghódítja Európát.

Közreműködik:

Omara Portuondo – ének
Eliades Ochoa – gitár, ének
Jesus Aguaje Ramos – harsona, vokál
Barbarito Torres – laud (kubai lant)
Papi Oviedo – gitár
Pedro Pablo – nagybőgő
Rolando Luna – zongora
Idania Valdés – vocal, ütő hangszerek
Carlos Calunga – vokál
Alberto La Noche – bongó
Filiberto Sanchéz – kubai dob
Angel Terry – konga
Luis Alemany – trombita
Guajirito Mirabal – trombita

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=INkLVwtIr_I&feature=fvst[/tube]


Közzétéve

itt:

,

, írta: