Beszámoló – All Stars Fesztivál Budapest – 2017

Nemrég került kihirdetésre a következő All Stars Fesztivál, mely 2018. november 2-4-én kerül majd megrendezésre (https://www.facebook.com/events/284617045393117/). Ez szolgált apropóul, hogy megosszam kis beszámolóm az előző eseményről a Latinfo olvasóinak.

 

A 2017-es All Stars Fesztivál, a rendezvény immáron 5. évadja csodás hétvége volt – 3 éjjel, 3 nap rengeteg tánccal. Nekem ez volt a harmadik, és biztosan nem az utolsó.

Születésnapi ünneplés tortával (fotó: George Bufan)

 

Idén új helyszínen, Budapest belvárosában, a Duna Palota gyönyörűséges, hangulatos és ünnepi termeiben került megrendezésre nemzetközi tanári gárdával és több száz résztvevővel, melyek nagy része külföldről érkezett, Lengyelországtól Angliáig, talán még az Óperencián túlról is. A Palotában egyszerre 5 teremben folyt az oktatás, melyeknek néha kirúgtuk az oldalát, de azért befértünk. :)

Duna Palota / Danube Palace (fotó/photo: Vladimir Semencic)

 

A szervezés zökkenőmentesen zajlott, legalábbis mi, közönség nem vettük észre a háttérben micsoda fennforgások lehettek. A workshopok nagyjából időben kezdődtek és fejeződtek be, nem voltak csúszások.

 

 

Frank & Erica (fotó/photo: Vladimir Semencic)
Arnold & Vandaisha (fotó/photo: Vladimir Semencic)

 

 

 

Az előadók/művészek nagyon jók voltak, engem most magával ragadott a bachata, de azért két kizomba órára és egy chachacha workshopra is bekukkantottam. Jó volt, hogy a bachata órákon helyt kaptak sokszínű stílusirányzatai, a tradicionálistól a modernig, a sensual technikákkal fűszerezve.

Bachata workshop (fotó/photo: Vladimir Semencic)
Kizomba workshop (fotó: Ondřej Král)

A csajos technikákat is fejleszthettük remek tanárnők segítségével, mint Viola és Beige. Szerencsére a nemek arányát tekintve nagyjából egyenlően képviseltették magukat a fiúk és a lányok az órákon és a buliban is.

 

 

 

 

 

 

 

A pénteki és szombati show-kban fergeteges előadásokat láthattunk – nagyon tetszett, hogy külön színházterem adott méltó helyszínt ennek. Louis Vasquez vezette a műsort gördülékenyen, remek humorral fűszerezve. A műsor alatt a buli folytatódott a kizomba és összevont bachata és salsa teremben.

Show  – Repülő párducok / Flying Panther – Acrobatic Team (fotó/photo: Bujdosó Baranyi Kriszta)
Show – Ovidijus & Viktorija bachata team (fotó/photo: Bujdosó Baranyi Kriszta)

 

MC in the air (fotó/photo: Bujdosó Baranyi Kriszta)

 

 

Pénteki buli / Friday night party (Luis Vazquez & Wandaisha Lopez) (fotó/photo: George Bufan)
Szombati buli (bachata terem) / Saturday party bachata hall (fotó/photo: George Bufan)

 

 

Nagyon jókat táncoltam a bulikban, érdekes volt sok külföldi, ügyesebbnél ügyesebb fiúval táncolni (nem beszélve a néhány hazánk fiáról). Élmény volt, hogy egy-két tanárral is táncolhattam, tapasztalatot szerezhettem.

 

 

 

 

 

Vasárnapi buli (salsa terem) (fotó: Bujdosó Baranyi Kriszta)
Szombati buli (kizomba terem, animáció) (fotó: George Bufan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köszönet a szervezőknek, Violának és Balitonak, hogy egy igazi nemzetközi fesztivált sikerült Budapestre hozni, évről évre emelkedő színvonallal.

 

Örülök, hogy részt vettem és várom a következőt. :)

Találkozunk jövőre! / See you next year! (fotó: Bujdosó Baranyi Kriszta)

Szerző: Fekete Dorka


Közzétéve

itt:

, írta: