Ajánló: Egy kis X-tra június első szombatjára

A jelenleg Luxembourgban élő DJ X-tra a Zöldfoki szigetekről származik. A zenét a szolfézs órákon szerette meg már 4 éves korában. A későbbiekben ez a vonzalom tovább nőtt, sőt a gyakori hollandiai családi látogatások alkalmával bűvölte el őt unokatestvére munkassága, akit akkoriban Rotterdam egyik legnépszerűbb DeeJay-jeként tartottak számon.

16 évesen vásárolta meg első lemezjátszóját és DJ-ként kezdett dolgozni. A mai napig ez a munkája és szenvedélye is egyben.

X-tra lemezlovasként több stílusból is merített: Hiphop, R&B, Dancehall és House. Ismert művészekkel dolgozott mint Daddy Yankee , Booba, Mims…

2012-ben találkozott a kizomba zenével, ami teljesen magával ragadta. Luxembourgban, később a kizomba világában is az egyik legnépszerűbb kizomba DJ-vé avanzsált. Az utóbbi időben számos nagy nevű nemzetközi fesztiválon játszott Európa-szerte, legutóbb pedig a zágrábi Kizomba Passion fesztiválon találkozhattál vele és a zenéjével.

Aki ott volt szuperlatívuszokban beszélt róla. :)

 

Jó hírünk van! DJ X-tra a napokban Budapestre látogat, hogy a kizomba szerelmeseinek húzza a talpalávalót a KCH 7. születésnapi buliján.

És addig is, hogy ne maradj zene és X-tra nélkül, hallgass zenét és hangolódj!

 

Forrás: http://www.kizomba-world.com/podcast/dj-x-tra-kizomba/

Szerző: Kováts Ildikó


Közzétéve

itt:

, írta: