Morrisons

Új buli: Afro-Latin Liget – Morrison’s

Aktuális Buli esemény: https://www.facebook.com/events/545108565534856/

Aki benne van a latin táncos világban, az tisztában van vele, hogy a fővárosban nincs olyan nap, mikor ne lenne buli, sőt akár 2 – 3 is.

Mikor beszélgetünk az emberekkel, sokan nem értik miért kell ennyire szétszedni a táncos világot. Sokszor úgy érzik, válaszút elé vannak állítva és egy-egy esténél nem tudják, melyik ujjukba harapjanak, nehéz a döntés számukra, melyik fájna kevésbé. Ezzel kapcsolatban most már ott tartunk, hogy a táncosok nyilvánosan is „kérdőre” vonják az egyes szervezőket, „Miért kell egy másik partyra rászervezni?”.

Mivel heti szinten tényleg minden igényt/stílust kielégítő bulik vannak, így nincs értelme beállni egy szimpla bulival a sorba, főleg úgy, hogy a trend minimum 2 termet, vagy annál többet diktál(na).

Egy éve keresünk olyan helyszínt, ahol megoldható, hogy az összes mai divatos táncot kedvelők egy helyen szórakozhassanak. Egy olyan buliban gondolkozunk, ahol együtt, de mégis mindenki a saját stílusának megfelelően érezheti jól magát, plusz, ezt egy kicsit továbbgondolva. A legtöbb táncos valószínűleg a latin világ előtt is eljárt szórakozni, sőt, bizonyára van, aki ma is megteszi, hisz vannak olyan barátai, akik nem ennek a világnak részesei és kedvükért ki-kihagy egy-egy latin bulit, vagy csak egész egyszerűen más hangulata van és egy másik zenei és táncstílusra nyitott az adott este.
Nem könnyű ma olyan szórakoztató komplexumot találni, mely helyet tud adni 5 különböző zenei- és táncstílusnak.

Az elképzelésünk a Morrison’s Liget-ben talált megoldásra. http://www.morrisonsliget.hu/ https://www.facebook.com/morrisonsliget
A Liget (korábban az E-Klub üzemelt itt) befogadó képessége 6000 fő, persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ügyvezető szóló táncosokról beszél, de valóban, hétvégente telt házzal üzemel a klub. Olyan nevekkel dolgoznak együtt, mint Bárány Attila, Dj Dominique (Várkonyi Attila), Cooky és MGee, Dj Antonyo. Ebből már bizonyára kitaláltad, hogy hétköznap nyílik csak lehetőség arra, hogy külön bulit szervezzünk, az ilyenkor nem használt tánctereken.

A Liget (szerintünk) több jópofa dologgal vár majd bennünket, ebből az egyik a Silent terasz.
http://www.youtube.com/watch?v=dHYoTpxIoEU
A Slient terasz lényege, hogy szabadban a táncosok fejhallgatóban hallják a zenét. Ez azért vicces, mert nincs nyílt hang, így ha rajtad nincs füles, te nem hallasz semmit az egészből, viszont azt látod, hogy az emberek táncolnak, csak épp nem tudod, hogy mire… :-DDD Itt még nincs vége, a Silent teraszon 2 Dj dolgozhat egyszerre úgy, hogy nem zavarják egymást. A táncos, vagy vendég maga választhatja ki egy gombnyomásra, hogy melyik stílusra kíván/tud táncolni, illetve melyiket hallgatja szívesen.  Az, hogy ki melyik Dj-t hallgatja, egyértelműen látszik és látják egymáson a táncosok, melyet egy-egy különböző színű led jelez a fülhallgatón.
Kipróbáltuk benne a Kubai Salsát és a Kizombát is, amikor pedig beszélgetni akartunk, a fülest a nyakunkba téve úgy tudtuk megtenni, hogy nem kellett túlüvölteni a zenét.
A maradék 3 helyszínből az egyik zárt tér, mely Retro névre hallgat, ehhez tartozik egy nagy fedett terasz, amely 2 tánctérré lesz átalakítva számunkra, ennek összesen 6-800 fő a befogadóképessége.

Na, de még mindig nem derült ki, milyen zenei stílusokat akarunk felsorakoztatni:
Szóval, talán nem meglepő, hogy a két nagy salsa irányzat kapna egy-egy külön részt és ha már benne vagyok a szervezésben, akkor az sem meglepő, hogy külön Sensual is lesz.
Ami viszont nem annyira egyértelmű, hogy az egyik helyszínen a mai populáris zenék szólnának, ahová a West Coast Swingeseket szeretnénk lecsábítani, illetve a nem latin világhoz tartozó barátokat. No meg a cikk elején említettük, hogy bizonyára a mai napig van olyan, hogy mi salsások is valami más zenére vágyunk. Szóval ezzel a stílussal ezeket az igényeiteket szeretnénk kielégíteni.
Végül, de nem utolsó sorban, az ötödik helyszínen a szintén nem kis népszerűségnek örvendő hip-hop, funky, r’n’b, reggaeton lesz hallható, mely megint csak megállja helyét a nem táncos baráti körökben is.
Mivel a terület nem egységesen van felosztva, ami különböző burkolatú, illetve a Silent terasz miatt is a terv az, hogy a különböző zenei és táncstílusok alkalomról-alkalomra forognának.

Az 5 zenei stílushoz, 5 Dj is kell! Kik lesznek azok?
A latin táncos világ számára nem lesznek ismeretlenek. Minden alkalommal más és más Dj zenél majd, akár a mai slágerekről, akár az Old School Hip-Hop-ról legyen szó. Aki ismeri a hazai latin világ Dj-it, az tudja, hogy sokan nem csak salsát játszanak, így egy-egy ismert és kedvenc lemezlovasunkat meghallgathatunk más területen is.

Menjünk tovább a programok terén!

Elsősorban lánytöbblettel számolunk, ezért táncstílusonként 3 taxi táncos (2 férfi és 1 nő, ez alól egyedül az R’n’B területe lesz kivétel), összesen 12 ember fog gondoskodni arról, hogy szórakoztassa/táncoltassa az éppen álló közönséget csúcsidőben.

A Ligetnek minden buli alkalmával saját italakciója van, melyből mi is részesülhetünk! 21 és 23 óra között egyenként 200 Ft-ért ihatsz hármat a kedvenc italodból: JÄGERMAISTER • TEQUILA • SÖR • BAILEYS • PEZSGŐ

A Liget másik fele tőlünk függetlenül üzemel, ahol elektronikus zene szól. Két bejárat lesz kialakítva a Liget és a latin világ számára, amely jól láthatóan ki lesz plakátolva. Az 1.000.- Ft-os belépőnkkel látogatható a Liget saját programja is, így összesen 5 helyszín és 7 Dj szórakoztat bennünket egész este.

FONTOS!:

Mivel elegáns szórakozóhelyről beszélünk, így a ruházatról és a korhatárról ejtsünk néhány szót. Fontos, hogy megtiszteljük a helyet azzal, hogy „normálisan” felöltözzünk. A Ligetnek komoly biztonsági szolgálata van, mellyel már belépéskor találkozhatunk. Ők figyelik a ruházatot is, így ha az nem felel meg az elvárásnak, abban az esetben nem engednek be. Illetve a szórakozóhelyre 18-év alatti személy nem jogosult a belépésre. A Ligetnek szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelnie. A West Balkán baleset óta meg még inkább szigorítottak az amúgy is bevezetett jogszabályokon. A szórakoztató komplexumban több mosdóhelyiség található és számos vészkijárattal rendelkezik, továbbá az egész hely be van kamerázva a vendégek saját érdekében.

morrisons

Összegezzünk!

Változnak az idők és változik, hogy mi kell egy jó bulihoz. Mi a lehető legjobbat szeretnénk összehozni, ezért összeszedtük, hogy mire van szükség:

  • Legyen minden alapfeltétel adott egy jó bulihoz: hangosítás, kellemes ücsörgős részek, satöbbi. Ez természetes…

  • Nyáron: legyen nyitott! A Morrison’s Liget az egyik legnagyobb teraszt kínálja a bulihelyek közül…

  • Legyen elérhető helyen! A Liget mellett van több éjszakai járat megállója is, autóval pedig közvetlenül előtte lehet parkolni.

  • Legyen többféle zenei/táncstílus, különböző tánctereken: legyen salsa-,  sensual zene, s ha épp teljesen másra – mondjuk elektronikus-, vagy R&B zenére – vágyunk? Az Afro-Latin Ligetben összesen 5 terem lesz, mindennel, amire buliznál…

  • Férjünk el: a Morrison’s Liget összesen 6000 fő befogadására alkalmas, hely van bőven!

  • Legyenek taxi táncosok, hogy mindig találhassatok egy profi táncost egy-egy táncra… Ez is megvan, összesen 12-en lesznek ott, minden alkalommal…

  • Legyen jó fej a közönség. Néhány egyszerű szabály azért jól szűri majd, kikkel találkozhatsz itt: 18 év alattiak és nem megfelelő ruházatban lévők nem jöhetnek be.

  • Legyenek ott a barátaim: Nos, ez az a pont, ami rajtad múlik – szólj nekik, ennyire egyszerű!

Új szint a nyári bulik világában csütörtökön: Afro-Latin Liget!

XXI. század, legtöbb páros és szóló táncstílusai egy helyen!

Idén 15 éves a hazai salsa oktatás. Össze tudjuk szedni a táncosokat? Elleszünk, vagy elveszünk a Ligetben? Hogy rendszeres lesz-e a buli? Ez nem csak rajtunk, szervezőkön és Dj-ken múlik!

Aktuális Buli esemény: https://www.facebook.com/events/545108565534856/

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Köszönet Vizi Balázsnak és Keresztúri Gergőnek a cikk segédkezésért!

Szervezéssel kapcsolatban keress minket!

Borza Veronika
tanc.verocs@gmail.com
Jeszenszky Attila
jeszenszky.attila@gmail.com

 


Közzétéve

itt:

,

, írta: