Kategóriák
Kutatás

Táncosok jelentkezését várják egy kutatáshoz

Kutatási felhívás

Sziasztok! Mi ketten pszichológia mesterszakos hallgatók vagyunk az ELTE-n, és egy izgalmas kutatásba szeretnénk invitálni Titeket!

  • Mi a célunk?

Kutatásunk fókuszában a testi tudatosság és a saját testről kialakult séma áll, melynek alapjául a mozgás szolgál. Ezt szeretnénk vizsgálni – méghozzá az önértékeléssel összefüggésben.

  • Ki jelentkezzen?

Elsősorban heti legalább 2 alkalmas rendszerességgel (edzések, órák vagy formális alkalmak keretében) táncos tevékenységet végző személyeket invitálunk kutatásunkba. Ide tartozik minden olyan tevékenység, ami táncos mozgásformát foglal magába (pl. táncos-mozgásos színházi előadás, jazztánc, balett, kortárs tánc, akrobatikus táncos mozgás, stb.)

DE! Örömmel fogadjuk azokat a személyeket is, akik ritkábban táncolnak, vagy nem órák/edzések/formális alkalmak keretében, vagy bármilyen egyéb sporttevékenységet végeznek, vagy esetleg egyáltalán nem sportolnak, de szívesen részt vennének kutatásunkban!

18. életévét betöltött személyeket várunk akik Budapesten részt tudnak majd venni a személyes találkozón.

  • Mi a részvétel menete? Mennyi időt vesz igénybe?

Először egy kb. 10-15 perces online kérdőív kitöltésére kérnénk Titeket, melynek végén időpont foglalásra nyílik lehetőség. A kutatás egy kb. fél órás személyes találkozóval zárulna, ahol a Testábrázolás Módszerével igyekeznénk megismerni kialakult testsémátokat, végül pedig ismét online kérdőív kitöltésre kérnénk Benneteket – immáron egy rövidebb, kb. 5 perces verzióval.

  • Miért pont táncosok, mi köze lehet ennek Hozzátok?

Úgy gondoljuk, hogy azok, akik táncos tevékenységet folytatnak, sajátos mozgáskultúrával rendelkeznek a más sportot végzőkkel és az egyáltalán nem sportolókkal összehasonlítva. Azt feltételezzük, hogy a tánc jellegéből adódóan különbségek jelentkeznek majd eredményeinkben a testi tudatosságot és a testbeágyazott önértékelést illetően. Természetesen, ha kíváncsiak vagytok végső következtetéseinkre, eredményeinkre, akkor erről szívesen tájékoztatunk majd titeket a kutatás lezárultát követően.

  • Hol tudtok csatlakozni kutatásunkhoz?

Az alább látható linken keresztül tudjátok kitölteni az online kérdőívet, illetve ezen a linken mindent megtaláltok, amire csak szükség lehet a részvételhez (részletes tájékoztatás, személyes találkozóhoz időpont foglalási lehetőség, stb.)!

https://qtrial2018q4az1.az1.qualtrics.com/jfe/preview/SV_1RkHuzMPFNcpKux?Q_SurveyVersionID=current&Q_CHL=preview&fbclid=IwAR1Uf3iw4q8VxQTICt1YwKEVpO5qvBlVK97s_N9DF2sjBJaPa7T9sCgIEqc

  • Meddig lehet kitölteni a kérdőívet?

A kérdőívet 2018 december 23-ig lehet kitölteni.

Ha bármi kérdésetek vagy észrevételetek lenne, ne habozzatok felkeresni minket az alábbi e-mail címen: testsema.onertekeles@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?