Kategóriák
Hír

A 100. Gozsdu Salsa Matiné alkalmából

Ez itt a századik alkalom. A századik alkalom, hogy tele a Gozsdu Udvar táncosokkal, akik elfeledve minden nyűgjüket két órán át a pillanatnak és a tánc örömének élnek.

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen szentimentális, de nekem igazán sokat jelent, hogy ez az eseménysorozat megélte a századik alkalmat. Száz bármiből is sok, a hazai salsa szcénát ismerve kevés olyan sorozat van, ami megélhetett ennyi estét.

A Gozsdu Salsa Matiné nevével ellentétben nem délelőtt, hanem délután, az „este hajnalán” van, minden szerdán, 6-tól 8-ig a Gozsdu ’C’ udvarában, szabadtéren. 2014-ben, amikor indult, még nem volt megszokott a korai, napsütésben való bulikezdés, kérdéses is volt, hogy a közönség hogyan fogadja majd. A 100. alkalom egy jó bizonyíték arra, hogy ez egy működő koncepció, ahogy az egyik táncos fogalmazott: „Úton hazafelé, csak beugrom, táncolok egyet és már megyek is tovább”.

A Salsa Matiné körül egész kis közösség épült fel, akikkel együtt sok mindent megéltünk. Volt hirtelen vihar, amikor a hangtechnikát szinte menteni kellett, de az árkádok alatt a sorozat egyik legjobb bulija kerekedett ki az esőben, volt élő koncert, a Mai Rumbával nem is egy, ellátogatott hozzánk Valentino is, hogy feldobja a ritmust, az egyik leghevesebb tiltakozást kiváltva a környékbeliek részéről, volt visszajáró néni, akinek nem tetszett a sokadalom és a „kaotikus zene”, a Hableány kapitányát is közösen búcsúztattuk, kerestük a gazdáját mindenféle otthagyott dolognak, terelgettük a részeg angolokat a táncparketten, születésnapoztunk, fogtunk tolvajt, babáknak örültünk, spontán ruedáztunk és persze táncoltunk sokat.

Ez itt a századik alkalom. A századik alkalom, hogy tele a Gozsdu Udvar táncosokkal, akik elfeledve minden nyűgjüket két órán át a pillanatnak és a tánc örömének élnek.

Van-e mérlege ennek a száz alkalomnak? Nincs. Ez a lényege, s én pont ezért szeretem csinálni a talpalávaló zenét. Semmi sem marad meg belőle, csak emlékek, esetleg egy-egy videó, vagy fotó – amin pár év múlva úgyis jókat mulatunk majd, de a zene és a tánc a pillanatról szól. Ezért nincs mérlege. Azzal a pillanattal többek lettünk, ez nem mérhető patikamérlegen.

Várunk szeretettel mindenkit erre a jeles alkalomra, azokat különösen, akik velünk tartottak az eddigi 100 alkalom valamelyikén. De persze mindenki mást is, aki szeretne táncolni. :-)
A mostani alkalom hasonló lesz, mint az eddigiek, két óra salsa és bachata, egy kis ruedával a közepén, s végül egy kis ünnepléssel tapsoljuk meg magunkat. ;) Tortával is készülünk! :-)
A 100. alkalom apropóján szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki itt töltötte az idejét, Máténak, aki kitartóan válogatja a zenéket a ruedához és vezeti azokat, Krisztának, aki időnként szuper képeket és videókat készít, minden segítőnek, aki vigyázott a cuccokra, segített szőnyeget varázsolni, és természetesen a Gozsdu Udvarnak, hogy ezt lehetővé tette számunkra.

Itt az esemény, gyere el, mint mindig!  https://www.facebook.com/events/315056133134402/

Szerző: DJ Greg

 

Vélemény, hozzászólás?